to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 08.04.2019

Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Οι «Μεταρρυθμιστές» του Σπύρου Λυκούδη κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια

«Ο Σπύρος Λυκούδης, με μια πορεία από τον Συνασπισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΚΙΝΑΛ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, κατηγορεί ξαφνικά την ΔΗΜΑΡ, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια»


«Με έκπληξη διαβάσαμε μία ανακοίνωση των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς, της οποίας ο συντάκτης μάλλον τελεί υπό καθεστώς σύγχυσης. Ο Σπύρος Λυκούδης, με μια πορεία από τον Συνασπισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΚΙΝΑΛ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, κατηγορεί ξαφνικά την ΔΗΜΑΡ. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, αναφέρεται σε ατομικές προσχωρήσεις, σε αντίθεση με τη ΔΗΜΑΡ που συνεργάστηκε με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη το 2015 και όταν το εγχείρημα απέτυχε αποφάσισε να συνεργαστεί με την Προοδευτική Συμμαχία σε προγραμματική βάση και με όρους αυτονομίας μένοντας σταθερά στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Στη συνέχεια τονίζει ότι «τον Φεβρουάριο όταν στην πρώτη δημόσια συνάντηση της Νέας Αρχής τονίσαμε ότι ο στόχος πρέπει να είναι η κάθοδος της Νέας Αρχής στις ευρωεκλογές, η δημόσια τοποθέτηση του Σπύρου Λυκούδη ήταν να κατέβει όχι μόνο στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές. Στην τελευταία συνεδρίαση όμως της Νέας Αρχής τον Μάρτιο, οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς μας ενημέρωσαν επίσημα ότι δεν είναι τελικά στις προθέσεις τους η κάθοδος με τη Νέα Αρχή στις ευρωεκλογές σε αντίθεση με όσα έλεγαν και συζητούσαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ταυτοχρόνως τους ενημερώσαμε και εμείς ότι η ΔΗΜΑΡ είναι πολιτικό κόμμα, δεν είναι λέσχη φίλων, και θα συμμετέχει στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις».

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ καταλήγει λέγοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε προγραμματική συνεργασία στον χώρο της Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας στο πλαίσιο της Προοδευτικής Συμμαχίας. Στόχος μια μεγάλη προοδευτική συμπαράταξη με κοινωνικά αριστερά χαρακτηριστικά. Με σεχταριστικές λογικές περιχαράκωσης δεν μπορεί να χτισθεί μία ισχυρή προοδευτική παράταξη. Θα συμφωνήσουμε όμως ότι ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πολιτικών επιλογών του και θα κριθεί από τους πολίτες».

Η επίθεση των «Μεταρρυθμιστών» στον Θ. Θεοχαρόπουλο

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της, η πολιτική κίνηση «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» με επικεφαλής τον Σπύρο Λυκούδη επιτίθεται στο Θανάση Θεοχαρόπουλο για τις πρακτικές που ακολούθησε και αναφέρεται αναλυτικά στην απόφαση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στη Νέα Αρχή.

«Ήταν φανερό ότι το πραγματικό κίνητρο της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στη Νέα Αρχή, όπως και άλλες παρουσίες εδώ ή εκεί, δεν ήταν άλλο από την επιδίωξη, μέσα από ένα γενικότερο πολιτικό «θόρυβο», της πολιτικής επιβίωσης του σχήματος και στελεχών του. Οι επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ μας ήταν ήδη γνωστές από καιρό. Τα δε δημοσιεύματα περί «έτοιμου» βουλευτή, αντικαταστάτη της οποιασδήποτε απώλειας στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν επίσης συνεχή» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η τελευταία προσχώρηση στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακόμα δυσάρεστο θέαμα πολιτικής συναλλαγής που επιδιώκεται να συγκαλυφθεί με διάφορες μακροσκελείς «αποφάσεις» και δήθεν «προγραμματικές» συμφωνίες που απλώς οδηγούν σε μειδιάματα. Εκφράζουμε τη λύπη μας για αυτή την πρακτική που δεν τιμά την αξιακή παράδοση της Ανανεωτικής Αριστεράς. Δυστυχώς αυτά είναι σημεία των καιρών» προσθέτει η ανακοίνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)