to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:58 | 02.07.2012

left.gr

Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Διαφωνιών συνέχεια από τον Οδ. Βουδούρη

Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να βρίσκεται σε έντονη αναταραχή μετά τη συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας. Μετά το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Στέφανο Μπαγεώργο, που διαφώνησε με την απόφαση της ηγεσίας και υπέβαλε τη Δευτέρα την παραίτησή του στον Φώτη Κουβέλη, ο Οδυσσέας Βουδούρης σήμερα εξαπέλυσε βολές για για την επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.



Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης, μίλησε σήμερα Δευτέρα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και διαφώνησε έντονα με το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά. Μίλησε για «απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας στην εφαρμογή του μεταρρυθμίσεων» που συνιστά απόκλιση από τη συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών. Χαρακτήρισε επίσης ανησυχητικό το γεγονός ότι απουσιάζει από το κείμενο η λέξη-κλειδί: «επαναδιαπραγμάτευση».

Το άλλο ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ο Στ. Μπαγεώργος, επέμεινε στην επιστολή που είχε στείλει την Τέτάρτη, στην οποία ανέφερε ότι σέβεται την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για κυβερνητική συμμετοχή αλλά ο ίδιος, έχοντας ήδη εκφράσει τη διαφωνία του στα όργανα του κόμματος, δεν μπορεί να συμβάλλει ούτε ως μέλος της ΔΗΜΑΡ, πόσω μάλλον από ηγετική θέση στο κόμμα. 

Ο Στ. Μπαγεώργος είχε ζητήσει παράταση έως σήμερα για να καθορίσει την τελική του στάση, αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Φώτη Κουβέλη δεν επείσθη να παραμείνει στη ΔΗΜΑΡ.

Όπως φαίνεται οι τριγμοί θα συνεχιστούν. Η απόφαση για συμμετοχή στην τρικομματική κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου θα απασχολήσει και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που φαίνεται να κατακρίνουν την απόκλιση από τις αρχικές προεκλογικές θέσεις του κόμματος.
tags: ΔΗΜΑΡ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)