to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δημ. Βίτσας: Θα σώσουμε την κοινωνία, ή τους τραπεζίτες; (βίντεο)

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρωτοπορία, δανείστηκε η χώρα για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες, ενώ αντίθετα στην Ισπανία δανείστηκαν οι ίδιες, οι τράπεζες. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι: Θα σώσουμε την κοινωνία, ή τους τραπεζίτες;» δήλωσε ο Δημ. Βίτσας μιλώντας για το χρέος.


Αναφέρθηκε επίσης στους ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν, καθώς βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και τη ρύθμιση που πρέπει να γίνει στα κόκκινα δάνεια μιας και δεν υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής τους. Θα πρέπει λοιπόν να διαγραφεί μέρος του δανείου των δανειοληπτών, να παγώσουν τα χρέη και να επαναρρυθμιστούν. Συμπλήρωσε επίσης ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένας οργανισμός διαχείρισης των κόκκινων δανείων ώστε να υπάρχει μια θεσμοθετημένη διαδικασία ώστε να μην «τρέμει» το τραπεζικό σύστημα.

Δεν είναι η κρίση που έδωσε ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ανάλυση της κρίσης

Ο Δημ. Βίτσας αμφισβήτησε ότι η εμφάνιση του νέου κόμματος εκφράζει κάτι το νέο, παρόλο που αυτοπαρουσιάζεται, ως έτσι και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η κρίση που έδωσε ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ανάλυση της κρίσης και η επιβεβαίωσή των συμπερασμάτων του στην συνείδηση της κοινωνίας. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που χαρακτηρίζεται από «συνέπεια, συνέχεια και αλλαγές».  Διευκρίνισε ότι το άνοιγμα προς τα εμπρός δεν σημαίνει «όποιος θέλει έρχεται», αλλά συνεπάγεται επεξεργασία σε επίπεδο θέσεων και σχέσεων με την κοινωνία.

Επεσήμανε τέλος ότι η απολυτοποίηση της ψήφου είναι ένα κεντρικό ζήτημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ και ο αντίκτυπος που έχει στην κοινωνία. Η μείωση της συμμετοχής του κόσμου στα δρώμενα αποτελεί αναγκαία παράμετρο και άπτεται όχι μόνο της πολιτικής ζωής, αλλά και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)