to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:36 | 23.09.2020

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: «Τα πράγματα πάνε λάθος εδώ και αρκετό καιρό...»

«Όπως είναι σήμερα η κατάσταση, όσες και να είναι οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε λίγο δεν θα επαρκούν. Τώρα λοιπόν θα πρέπει να γίνουν μεγάλες κινήσεις με προσλήψεις κυρίως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», τόνισε ο Δημ. Βίτσας μιλώντας στον Σκάι


Ο Δημ. Βίτσας τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» (δείτε το σχετικό βίντεο):

- Τα πράγματα σε σχέση με την πανδημία και τον covid-19 πάνε λάθος εδώ και αρκετό καιρό… Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά επικίνδυνα πράγματα που συμβαίνουν.

Όπως είναι σήμερα η κατάσταση, όσες και να είναι οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε λίγο δεν θα επαρκούν. Τώρα λοιπόν θα πρέπει να γίνουν  μεγάλες κινήσεις με προσλήψεις κυρίως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Επιπλέον θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις μια που συνεχώς αυξάνει ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν.

- Φοράω μάσκα αυτή τη στιγμή, γιατί θέλω να δείξω, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας  ότι σε όλο αυτό το διάστημα και μέχρι να βρεθεί εμβόλιο, χρειάζεται να παίρνουμε μέτρα προφύλαξης.

Αν κάπου, εκτός των άλλων δεν τα πήγε καλά η κυβέρνηση είναι ότι δεν τα κατάφερε στη διαδικασία της πειθούς της κοινής γνώμης.

Αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε αν αφαιρείται κάποιο δικαίωμα ή όχι, αλλά κάτι που αφορά το δικαίωμα στη ζωή  Ο νόμος έτσι κι αλλιώς πρέπει να επιβάλλεται.

Δεν μπορεί να χαλαρώνεις και να στέλνεις αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία. Εκτός από ζήτημα κοινωνικής ευθύνης είναι και θέμα κρατικής ευθύνης πρωτίστως.

Δεν μπορείς να λες, 20 άτομα στο γάμο και 25 στις σχολικές αίθουσες.

Αντί  να γράφουμε, να μιλάμε και να ασχολούμαστε με τις γελοιότητες του κου Κουμουτσάκου και του κου Χαρδαλιά το κράτος πρέπει να ασχοληθεί με την εκπόνηση μιας μεγάλης καμπάνιας για την προφύλαξη του κόσμου και συγχρόνως με τη λήψη των οικονομικών και  υγειονομικών μέτρων για την προστασία της κοινωνίας.

- Ας δούμε κάποια πράγματα με τη λογική.

Κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου για κάποιον που διακηρύσσει την άρνηση στη χρήση μάσκας και παράλληλα υπάρχει ένα κομμάτι κόσμου στο οποίο αυτό δεν ισχύει. Το θέμα είναι επιστημονικό και κοσμικό και δεν είναι θεολογικό.

Πηγαίνουν κάποιοι στην εκκλησία, κοινωνούν, το δείχνουν, το προβάλουν, επιτρέπουν ακόμα ομιλίες ιερωμένων όπως αυτή στο Ρέθυμνο κλπ.

Ο νόμος γίνεται  όχι μόνο για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν αλλά και για αυτούς που καταλαβαίνουν. Όταν ξέρεις τον τρόπο που μεταδίδεται ο ιός, παύει η θεία μετάληψη να είναι μόνο  εκκλησιαστικό θέμα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)