to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 01.10.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: «Τα γεγονότα στη φοιτητική εστία δεν αποτρέπονται από την ύπαρξη της πανεπιστημιακής αστυνομίας»

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δυτικού Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA»


Σχετικά με τα επεισόδια στη φοιτητική εστία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, επεσήμανε: «Τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα και ήδη από προχθές ο Αλέξης Τσίπρας τα ξεκαθάρισε “έτι περαιτέρω’’. Εφ’ όσον συντελείται μια εγκληματική πράξη (γιατί σαν τέτοια θεωρείται η σύσταση συμμορίας), θα πρέπει η αστυνομία να επεμβαίνει ακόμα και χωρίς την κλήση των πρυτανικών αρχών, ώστε να σταματά αυτή η κατάσταση. Αυτό το όριζε και ο προηγούμενος νόμος που ήταν σε ισχύ.

Δεν είναι σωστό βέβαια να γενικεύουμε ξεχωριστές περιπτώσεις οι οποίες είναι και οφθαλμοφανείς και ούτε θα υπάρξει κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος θα πει ότι αυτά τα άτομα, σωστά βρίσκονταν στο χώρο της φοιτητικής εστίας. Το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση της δόκιμης αστυνομικού. Μη φτάσουμε στο τέλος – τέλος να ζητάμε πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων από όποιον θέλει να μπει στην αστυνομία. Για να είναι κάποιος στην αστυνομία θα πρέπει να το “έχει”. Γνωρίζω πολλά παιδιά που θέλησαν να ενταχθούν στην αστυνομία για να καταπολεμήσουν τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλες μορφές εγκληματικότητας και τελικά βρέθηκαν σε ένα γραφείο, κάνοντας άσχετα με την εκπαίδευσή τους πράγματα.

Τα πρόσφατα γεγονότα που ζήσαμε στην φοιτητική εστία, είναι άσχετα με την ύπαρξη ή μη της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Γίνεται λοιπόν μια συζήτηση, η οποία στηρίζεται στην άγνοια που έχει ο μέσος πολίτης, μόνο και μόνο για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα 30 εκ ευρώ που δίνονται εκεί, θα ήταν πιο σωστό να δίνονταν για να φτιαχτούν καλύτερες εστίες, να φυλάσσονται αυτές καλύτερα, να προσλαμβάνονται περισσότεροι καθηγητές, να δίνονται περισσότερα συγγράμματα κλπ».

Για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και το κύμα ακρίβειας, ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε: «Όταν κυκλοφορούμε στους δρόμους ανάμεσα στους απλούς πολίτες, βλέπουμε ότι είμαστε “καβάλα στο άλογο”, κάτι που δεν φαίνεται όταν παρακολουθούμαι τα γεγονότα στην τηλεόραση. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι δημοσκοπήσεις είναι “στημένες”, όμως το πρόβλημα που έχουν όλες ανεξαιρέτως είναι οι λανθασμένες χρονοσειρές που ακολουθούνται. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτυγχάνουν όχι μόνο πανελληνίως αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θέλω να πιστεύω ότι αν αυτή την Κυριακή γίνονταν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ήταν πρώτο κόμμα.

Όσο αφορά το πρόβλημα της ακρίβειας, θα μπορούσε η κυβέρνηση να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα από 0,75 ευρώ/λίτρο σε 0,45 ευρώ/λίτρο, πηγαίνοντας το πετρέλαιο κίνησης στα 1,40 ευρώ/ λίτρο κάτι που θα ανακούφιζε σημαντικά τους πολίτες, σε συνδυασμό και με τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα κλπ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)