to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:01 | 14.01.2023

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: «Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή - Οι εκλογές θα δώσουν λύση»

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ART FM 90,6 »


«…Είναι ξεκάθαρο ότι η ΄΄γνωμάτευση΄΄ Ντογιάκου για τις παρακολουθήσεις μετά από αίτημα του ΟΤΕ , ( περί αυτού πρόκειται !!!), δεν αντιστοιχείται προς το Σύνταγμα και συνεπώς είναι καταφανέστατα αντισυνταγματική. Όλοι οι σοβαροί νομικοί κύκλοι ( ενώσεις δικηγόρων, Συνταγματολόγοι κλπ), έχουν αποφανθεί πάνω σε αυτό. Επιπλέον όλοι γνωρίζουν ότι δεν ερμηνεύει ο νόμος το σύνταγμα, ούτε υπερισχύει του Συντάγματος, αλλά γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Στην περίπτωση των ανεξάρτητων αρχών όπως η ΑΔΑΕ, το Σύνταγμα αναλυτικά ορίζει τον τρόπο που επιλέγονται και το πως λειτουργούν. Αν η ΑΔΑΕ νιώσει ότι πρέπει να ελέγξει τους παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών, κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει. Όποιος επιχειρήσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να καθίσει ο ίδιος στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε ώστε στις εκλογές που σύντομα θα γίνουν, να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση. Προς το παρόν, η ΑΔΑΕ θα αποφασίσει τον τρόπο που θα σταθεί απέναντι στην γνωμάτευση Ντογιάκου και θα δούμε στην πράξη τη συνέχεια. Μπορεί ο κος Ντογιάκος με επιλογή της κυβέρνησης να έχει τοποθετηθεί στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όμως δεν αποτελεί το άπαν στο χώρο της δικαιοσύνης, ούτε καν αποτελεί το δικαϊκό μας σύστημα. Είναι απλά ένας από τους παράγοντες που το απαρτίζουν, άσχετα αν με τη συγκεκριμένη γνωμάτευση θεωρεί ότι είναι υπεράνω των άλλων. Πρόκειται για τεράστιο λάθος γιαυτό και οι 16  έγκριτοι συνταγματολόγοι τον κάλεσαν να το ξανακοιτάξει το θέμα.

Επειδή λοιπόν σύντομα θα γίνουν εκλογές, όλοι ξέρουμε ότι ΄΄το πιο βαθύ σκοτάδι, είναι λίγο πριν την αυγή΄΄. Σε αυτή τη θέση είναι η κυβέρνηση και χρησιμοποιεί κάθε τρόπο ώστε να αποκρύψει την αλήθεια από την κοινωνία. Οι εκλογές όμως μπορούν να δώσουν οριστική λύση, τόσο στο ζήτημα των υποκλοπών και της συγκάλυψης, όσο και το πώς θα προχωρήσει η χώρα στο μέλλον. Ο Ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να ΄΄μαυρίσει΄΄ την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να δώσει λύση με την ανάδειξη μιας προοδευτικής-δημοκρατικής κυβέρνησης. Θα πρέπει η επιθυμία του κου Βορίδη να βάλει δια παντός  φραγμό στην διακυβέρνηση της χώρας από την Αριστερά, να γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος της δεξιάς….» 

Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά:

«…Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, δεν θα μπορούσε να ταφεί σαν αρχηγός κράτους, μια που αυτό έχει ξεκαθαριστεί από το 1974 και επιπλέον  από το γεγονός ότι του έχει αφαιρεθεί  η Ελληνική ιθαγένεια που του είχε δοθεί ως ανώτατος πολιτειακός άρχων στο παρελθόν. Ορθώς λοιπόν θα ταφεί ως ιδιώτης παρόλο που προτιμήθηκε μια ΄΄μεσοβέζικη΄΄ λύση από την πλευρά της κυβέρνησης. Ναι μεν θα ταφεί ως ιδιώτης,( χωρίς ιδιαίτερες τιμές αρχηγού κράτους) αλλά κάποια πράγματα που αφορούν την τελετή και κυρίως το χώρο της ταφής, δεν γίνονται με τους απλούς ιδιώτες. Τελευταία μάθαμε ότι η διαπίστευση για την τελετή, θα δίνεται από την οικογένεια. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ακροβατήσει ανάμεσα στις διατάξεις του νόμου και της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινής γνώμης της χώρας από τη μια, και της συμπάθειας και ίσως μερικών ψήφων φιλοβασιλικών στις ερχόμενες εκλογές από την άλλη. Η στάση της λοιπόν καθορίζεται από πολιτικά κυρίως κριτήρια, ενώ εμπεριέχει και αρκετή δόση υποκρισίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με δημοψήφισμα ο Ελληνικός λαός επέλεξε ως πολίτευμα της χώρας την προεδρευόμενη δημοκρατία και αργότερα η κυβέρνηση αφαίρεσε και την ιθαγένεια από τους  Γλύξμπουρκ. Άλλωστε η Βασιλεία ως θεσμός,  δεν έφερε κάτι καλό στη χώρα. Αντίθετα δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα και διχασμούς. Είναι καθαρό ότι καλώς  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν νιώθει την ανάγκη να εκπροσωπηθεί σε αυτή την τελετή και πιστεύει ότι με πονηρό τρόπο κάποιοι προσπαθούν να στρέψουν εκεί τη συζήτηση από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος…»​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)