to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 10.08.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος...

«…Έχουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο ο πρωθυπουργός το μόνο που προσπαθεί είναι να περιφρουρήσει τον εαυτό του, αποδίδοντας τις ευθύνες στον πρώην Διευθυντή της ΕΥΠ και το διευθυντή του γραφείου του, δηλαδή δύο δικές του επιλογές. Αν όντως φταίνε αυτοί, δεν φέρει την πολιτική ευθύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Δεν πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει αμέσως εκλογές;»


Ο Δημ. Βίτσας τόνισε συγκεκριμένα μιλώντας στο Open:

«…Έχουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο ο πρωθυπουργός το μόνο που προσπαθεί είναι να περιφρουρήσει τον εαυτό του, αποδίδοντας τις ευθύνες στον πρώην Διευθυντή της ΕΥΠ και το Διευθυντή του γραφείου του, δηλαδή δύο δικές του επιλογές. Αν όντως φταίνε αυτοί, δεν φέρει την πολιτική ευθύνη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός; Δεν πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει αμέσως εκλογές;

Ότι προτάσεις έχουμε υποβάλει το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν απορριφθεί, γιατί το μοναδικό πράγμα που ενδιαφέρει τον κο Μητσοτάκη είναι να κερδίσει χρόνο. Ακόμα και η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρο άνοιγμα της Βουλής και συνεδρίαση της Ολομέλειας, φαίνεται ότι τελικά δεν πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως.

Ας γίνει η εξεταστική επιτροπή που προτείνουμε και ας ξεκινήσει και από την περίοδο της Ελληνικής επανάστασης του 1821. Προσπαθούν να κρυφτούν , να κερδίσουν χρόνο κάτι που δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Θα γίνει εξεταστική επιτροπή , και μετά τις εκλογές με την ανάδειξη μιας δημοκρατικής – προοδευτικής κυβέρνησης θα προχωρήσουμε και στη σύσταση προανακριτικης. Το ζήτημα αυτό θα πάει μέχρι το τέλος. Με βάση αυτά που δήλωσε τη Δευτέρα ο κος Μητσοτάκης, προκύπτουν άπειρες ποινικές ευθύνες, ενώ αρνήθηκε να πει το λόγο για τον οποίο είχε διαταχθεί η παρακολούθηση του κου Ανδρουλάκη και από ποιόν.

Τι είναι αυτό που ξέρει η διορισμένη εισαγγελέας στην ΕΥΠ, που δεν το ξέρει ο Πρωθυπουργός;

Αυτό που έπρεπε να κάνει, θα ήταν να ζητήσει μια συγνώμη για το γεγονός ότι είχε υπό την προστασία του τους δύο παραιτηθέντες και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να τοποθετηθεί ο λαός εφ΄όλης της ύλης. Εδώ όμως έχουμε μια διαδικασία ψεμάτων και λειτουργία παρακράτους…»

To σχετικό απόσπασμα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)