to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:02 | 20.07.2021

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Οι κυβερνητικές επιλογές ξεσηκώνουν την κοινωνία

Στα δύο κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, τα ελληνοτουρκικά μετά την παρουσία - πρόκληση του Ερντογάν στο ψευδοκράτος αλλά και τις κυβερνητικές παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας στάθηκε ο Δημ. Βίτσας


Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών:

Για τη πανδημία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς

«Ένα χρόνο μετά την τουριστική περίοδο του 2020 ακολουθείται η ίδια πολιτική, η ίδια πρακτική και η ίδια λογική από την κυβέρνηση η οποία είναι εμφανώς αποτυχημένη.

Με μια διαφορά η οποία έχει να κάνει με την ύπαρξη πλέον του εμβολίου.

Το πρώτο λοιπόν πράγμα που πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να καλέσουμε όλο τον κόσμο και να τον πείσουμε να εμβολιαστεί και βεβαίως να υπάρξουν χώροι και επαγγέλματα όπου ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός, με εξαίρεση όσους είναι αδύνατο για ιατρικούς λόγους.

Μη ξεχνάμε ότι κάποιος μπορεί να νοσήσει εύκολα με αυτό τον ιό, ακόμα και με τη μετάλλαξη Δ , αλλά μπορεί να μεταφέρει αυτό τον ιό σε κάποιον με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος μπορεί να “τυραννησθεί” από τον ιό και τις παρενέργειες που αυτός θα του αφήσει.

Να σταματήσει λοιπόν αυτή η λογική ότι τα πάντα μετριόνται με το χρήμα και να επεκταθεί πλήρως ο εμβολιασμός , να πεισθεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και ιδιαίτερα οι νέες γενιές και να δημιουργήσουμε νέα- σύγχρονα πρωτόκολλα υγείας.

Αν πχ η κυβέρνηση είχε ακολουθήσει αυτό που είχε προτείνει η ΟΛΜΕ για τα σχολεία δηλαδή τάξεις των 15 μαθητών , πραγματοποίηση διαρκών test , εμβολιασμό και μια πλατιά καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού και ενάντια στη νοσηρότητα, τότε τα πράγματα τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη θα ήταν διαφορετικά.

Η κα Φον Ντερ Λάϊεν θα βάλει το όνομά της σαν την πιο αποτυχημένη επίτροπο της Ευρώπης όσο αφορά τη διαχείριση αυτής της κρίσης.

Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή που μιλάμε να προετοιμάζεται κάτι για την παιδεία, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και γενικότερα για τους χώρους που συνωστίζεται μεγάλο πλήθος κόσμου.

Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει, αντί να κοιτά τα προβλήματα της κοινωνίας και να προσπαθεί να κυβερνήσει στη λογική της λύσης τους, προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Αυτό δεν πρόκειται την πάει και πολύ μακριά.

Μπορεί να την ΄΄γλυτώνει ΄΄ με αφορμή την πανδημία αλλά όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, στα ζητήματα της οικονομίας, στα εργασιακά κλπ, έχει καταφέρει να ξεσηκώσει την μήνη των εργαζομένων και των πολιτών.

Θέλω να σας θυμίσω ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου μέχρι το 2011 απολάμβανε ύψιστης δημοφιλίας αλλά κατέρρευσε “εν μία νυκτί”.

Το ίδιο ίσχυσε και με τον κο Σαμαρά την περίοδο 2012-2014 που κατάφερε να κυβερνήσει και να αναδειχθεί πρωθυπουργός.

Παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις αλλά δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στα ποιοτικά στοιχεία αυτών, ώστε να δούμε πως ανταποκρίνεται ο κόσμος ακόμα και αν δίνονται αντιφατικές απαντήσεις στα ερωτήματα αυτών.

Αυτό είναι που θα καθορίσει τις επιμέρους τακτικές ενός κόμματος .

Εμείς θέλουμε να είμαστε ένα αριστερό κόμμα , να κάνουμε μια συγκεκριμένη πολιτική και η πανδημία αποδεικνύει ότι χρειαζόμαστε την ύπαρξη ενός ισχυρότατου κοινωνικού κράτους με κύριο βάρος στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το ζήτημα της οικονομίας, με κοινωνική συμμετοχή μεν αλλά και κοινωνικό μοίρασμα του κέρδους από την αύξηση της παραγωγικότητας και τις επενδύσεις.

Αυτό για παράδειγμα, όσο αφορά τον τουρισμό, την ΄΄βαριά΄΄ βιομηχανία της χώρας, θα σήμανε νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και αυξημένα μέτρα από τον Μάρτιο 2021, που θα μας εξασφάλιζαν καλύτερες διεθνείς σχέσεις και καλύτερες συνθήκες εισδοχής στη χώρα μας.

Το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει όσο αφορά την προετοιμασία μας για το Φθινόπωρο, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά.»

Για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Ο κος Ερντογάν πιέζει σε μια λύση που εξυπηρετεί τους δικούς του σκοπούς, δηλαδή, να χωριστεί η Κύπρος σε δύο κράτη, ένα Τουρκικό και ένα Ελληνοκυπριακό όπως ο ίδιος σήμερα διακήρυξε από την “ψευδοβουλή” της κατεχόμενης Κύπρου.

Απώτερος στόχος του είναι κάποια στιγμή να ελέγξει πλήρως την Κύπρο μια που όπως είναι γνωστό, όποιος ελέγχει την Κύπρο, ελέγχει και ένα μεγάλο κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα.

Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι επιτρεπτό από την Ελλάδα.

Πρέπει να οξύνουμε την κριτική μας προς όλες τις μεγάλες δυνάμεις , τις ΗΠΑ , την ΕΕ αλλά και άλλες επιπλέον δυνάμεις, όπως είναι η Ρωσία, που 47 χρόνια τώρα δεν πιέζουν ως θα όφειλαν, μέσω των αποφάσεων του ΟΗΕ στις οποίες έχουν συμβάλει, στη λύση του Κυπριακού ζητήματος στη λογική μιας ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι πρωτοφανές, ένα Ευρωπαϊκό κράτος όπως η Κύπρος, να έχει κατεχόμενο κομμάτι.

Όποιος πάει στην Κύπρο, θλίβεται με την εικόνα που αντικρύζει και ανησυχεί για το πόσο κοντά βρίσκεται η ειρήνευση αλλά και μια νέα σύγκρουση.

Με την επίσκεψη στα κατεχόμενα ο Ερντογάν θέλει να δείξει ότι είναι κυρίαρχος και πιστεύω ότι θα έχουμε και άλλες εξελίξεις αυτές τις μέρες.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο.»

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)