to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:06 | 28.07.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Οι επιλογές της κυβέρνησης έχουν αποτύχει πλήρως

Σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στη δημόσια τηλεόραση της «ΕΡΤ 1»


«Όντως την περίοδο 2011-2018 υπήρξαν σοβαρές αλλαγές στην Ευρώπη που ήταν ευνοϊκές για τις οικονομίες των κρατών. Ας μη ξεχνάμε όμως ότι η Ελλάδα ήταν υπό το καθεστώς μνημονίων  και με μια θηλιά στο λαιμό. Υπήρξαν χώρες στην Ευρώπη που με ένα μνημόνιο επανήλθαν στην κανονικότητα, όμως στην Ελλάδα χρειάστηκε το τρίτο μνημόνιο που ολοκληρώθηκε το 2018 γιατί ούτε το  δεύτερο μνημόνιο της Κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, ούτε το πρώτο μνημόνιο Παπανδρέου είχαν ολοκληρωθεί.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία του κορονοϊού αλλάζουν την κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως οι Κυβερνήσεις, κατά κύριο λόγο κρίνονται επί των κρίσεων και των μεγάλων προβλημάτων μιας χρονικής περιόδου και σε αυτό το σημείο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού, κρίνει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη- ΝΔ  και οι πολιτικές της επιλογές, έχουν  αποτύχει  πλήρως.

Είμαστε μια χώρα που ακόμα και τώρα που υποχωρεί η πανδημία  βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις όσο αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, δεν αυξάνεται ο αριθμός των ΜΕΘ, δεν αυξάνεται η εισαγωγή φαρμάκων, προτρέπεται ο πληθυσμός της χώρας  δια του Υπουργού Υγείας να μην προχωρήσει τώρα στην τέταρτη δόση αλλά να την κάνει το Σεπτέμβρη, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Φαίνεται ότι ο κος Πλεύρης ασχολείται μόνο με το αν τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα ο Αλέξης Τσίπρας.  Και εκεί όμως πολλοί πρωτοκλασάτοι Υπουργοί, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Οικονόμου, τον “άδειασε”. Δεν είναι σωστό να γίνεται πολιτική με τέτοιους όρους.

Όσο αφορά το ενεργειακό ζήτημα και το κύμα της ακρίβειας που πολλές φορές προκύπτει και εξ αιτίας αυτού, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μείωση ορισμένων φόρων (όπως λόγου χάρη ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα κλπ), να μπει πλαφόν στην χονδρεμπορική τιμή της MVh (που θα οδηγήσει και σε μείωση της λιανικής τιμής της) και με κάποιο τρόπο να επιστραφούν και τα 3,5 δις της αύξησης των δημοσίων εσόδων  από την αύξηση των τιμών των προϊόντων και όχι μόνο το 1,1 δις.

Χρειάζεται λοιπόν μια άλλη πολιτική και ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει επ’ αυτού, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)