to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 24.04.2021

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Οι αντιφάσεις της κυβέρνησης κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση αντιφάσκουν μεταξύ τους και αυτό δημιουργεί θέμα εμπιστοσύνης από τον κόσμο. Τι στιγμή που ανοίγουμε τα mall εμποδίζουμε τον κόσμο να πάει το Πάσχα στα χωριά του», τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Action 24, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Δημ. Βίτσας


Ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Action24, ότι «όπως η Ευρώπη, έτσι και η χώρα μας δεν τα έχει πάει καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς επίσης και στο ζήτημα των εμβολιασμών. Οι δηλώσεις τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Δημήτρη Τζανακόπουλου για το ζήτημα αυτό, βασίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση».

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου δεν θα θρηνούμε ένα αεροπλάνο νεκρούς κάθε μέρα. Η όλη μας ρητορική θα πρέπει να έχει μια συνοχή. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση αντιφάσκουν μεταξύ τους και αυτό δημιουργεί θέμα εμπιστοσύνης από τον κόσμο: Τι στιγμή που ανοίγουμε τα mall εμποδίζουμε τον κόσμο να πάει το Πάσχα στα χωριά του», είπε ακόμα ο Δημ. Βίτσας και επισήμανε:

«Η κυβέρνηση που παίρνει τις αποφάσεις, δεν δίνει τα πρακτικά της επιτροπής στη δημοσιότητα. Αντίθετα με την πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση έρχεται να προστατέψει τα στελέχη της και όχι τόσο τους ειδικούς επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους».

«Συνήθως οι ερωτήσεις που μας απευθύνονται είναι σαν να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η ΝΔ», είπε ακόμα ο Δημ. Βίτσας, και πρόσθεσε: «Εμείς θα λειτουργούσαμε διαφορετικά τα σχολεία, με λιγότερους μαθητές, δεν θα κάναμε ένα εξάμηνο lock down και δεν θα κλείναμε τη χώρα με 400 διασωληνωμένους για να την ανοίξουμε εξ αιτίας της οικονομίας με 850. Αυτό είναι που κρίνεται αυτή τη στιγμή, μαζί με το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν άκουσε καμιά από τις προτάσεις που έθεσε η αντιπολίτευση».

«Αν είναι διαφορετικό πράγμα η διαχείριση της οικονομίας από αυτή της πανδημίας, γιατί έγινε το εξάμηνο lock down και έκλεισαν τα μαγαζιά;», έθεσε το ερώτημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, και επισήμανε: «Αυτά που λέμε εμείς, τα λένε και πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες όπως ο κος Μόσιαλος, ο κος Δερμιτζάκης και έχουν επιστημονική βάση».

Για το θέμα του «ακαταδίωκτου», ο Δημ. Βίτσας επισήμανε: «Το τσουβάλιασμα που κάνει η νομοθετική παρέμβαση για την προστασία, έχει σαν συνέπεια να χάνεται η εμπιστοσύνη της κοινωνίας, στις αποφάσεις που παίρνονται. Επιπλέον, με την παρέμβαση αυτή, αφαιρείται το δικαίωμά στα μέλη της να κληθούν και ως μάρτυρες. Φοβάται η κυβέρνηση μήπως και φανεί η διάσταση μεταξύ προτάσεων της επιτροπής και αποφάσεών της. Γιατί άραγε το φέρνει το θέμα αυτό σε αυτή τη στιγμή; Από όσο γνωρίζω , δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη αγωγές απέναντι σε αυτές τις επιτροπές ώστε να αναγκάζεται η κυβέρνηση στην ψήφιση αυτής της ρύθμισης…»

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Δημ. Βίτσας τόνισε πως «η συμφωνία που έχει υπογραφεί με τη Βόρεια Μακεδονία ήδη λειτουργεί και κάποια στιγμή θα έρθει στη Βουλή για επικύρωση ανεξάρτητα από την προσπάθεια κάποιων να χαϊδέψουν τα αυτά των διάφορων "Μακεδονομάχων"».

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Δημ. Βίτσα τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος Μπάϊντεν προωθεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή και ο Ερντογάν προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα της κυβέρνησής του και των οικονομικών συμφερόντων που τον ακολουθούν. Συνεπώς, δεν πρέπει ο Ελληνικός τύπος να φτιάχνει παραμύθια. Δεν λύνονται τα προβλήματα αυτά συζητώντας αν πήρε ή δεν πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ ή όχι. Εμείς θα πρέπει να βλέπουμε με ρεαλιστικό τρόπο τις εξελίξεις στην περιοχή».

Και πρόσθεσε: «Αυτή την στιγμή, το Ουκρανικό ζήτημα και η αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο σε σχέση με την σημασία της Τουρκίας, παίρνοντας υπόψη και το αγκάθι των SS-400. Άρα αυτό που χρειάζεται, είναι ρεαλισμός και εμβάθυνση των σχέσεών μας με όλες τις δυνάμεις της περιοχής, έτσι ώστε η Ελλάδα να παίζει έναν σταθεροποιητικό και ειρηνικό ρόλο. Αν τελικά ο πρόεδρος Μπάϊντεν αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων, θα είναι μεν μια νίκη για όλους, αλλά μετά θα επανέλθουμε στο δρόμο των πρακτικών ζητημάτων…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)