to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 12.08.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Όχι σε νέο ψυχρό πόλεμο, άμεση αποκλιμάκωση της έντασης (βίντεο)

"Πρέπει να γίνουν συζητήσεις αποκλιμάκωσης της έντασης αντί να σχηματοποιούμε κλιμάκωση της σύγκρουσης σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο. Αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα και η γεωπολιτική θέση της χώρας." δήλωσε στο Mega ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Βίτσας.


"Θα πρέπει να συζητηθεί η εκατέρωθεν άρση των κυρώσεων ή τουλάχιστον η αναστολή τους" επειδή ο στόχος πρέπει να είναι η διαμόρφωση διαδικασιών ειρήνης. Η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. πρέπει να καθορίζεται από τη λογική της σύγκρουσης με τον τρόπου που δομείται αυτή τη στιγμή.

Οι αλλαγές δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αντίθετα επιβάλλουν μια διαφορετική στάση της χώρας για να αλλάξει η πολιτική της Ε.Ε." διευκρίνισε. Ο Δημ. Βίτσας διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις είναι δεδομένες αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται ότι αυτό που γίνεται σήμερα μπορεί να τραβήξει χρόνια. "Η συνέχιση των κυρώσεων κλιμακοποιεί τη σύγκρουση, αυτό θέλουμε; Θα παίξουμε στο παιχνίδι της αποσταθεροποίησης της περιοχής, ή η Ελλάδα αξιοποιώντας τη γεωπολιτική της θέση, θα αναλάβει ρόλο ως η χώρα που μπορεί να διαμόρφωσει προτάσεις, σκέψεις, ώστε να διαμορφωθεί μια κατάσταση που θα ευνοεί τις ίδιες τις κοινωνίες;"

Τα πάντα έχουν να κάνουν με την εφαρμοζόμενη πολιτική είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσοντας στο πολιτικό πλαίσιο την δυσβάσταχτη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και το αλλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ. Εξήγησε ότι το ζήτημα είναι αν θα συνεχίσει να ζει η Ελλάδα στο Μνημονιακό καθεστώς, κάτι που είναι εγκληματικό. "Η χώρα πρέπει να πάει στο δημοκρατικό δρόμο των εκλογών, ώστε να αντιπαρατεθεί από τη μια η λογική αυτού του μνημονιακού καθεστώτος και από την άλλη η λογική ενός εθνικού σχεδίου, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό ο οποίος θα στηρίζεται στις κοινωνικές ανάγκες. Σε αυτό το στόχο έχουν θέση και η μεταρρυθμιστική αριστερά και η εξωκοινοβουλευτική και οι αριστεροί σοσιαλιστές και κάθε άνθρωπος της κοινωνίας που συμφωνεί με αυτό".

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)