to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:55 | 16.05.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Νέα μέλη, νέα καθήκοντα

«Στις σημερινές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ελλάδα φόρεσε τα καλά της και συμμετείχε σε έναν δημοκρατικό θεσμό. Αυτό μας δημιουργεί αισθήματα χαράς και ικανοποίησης, αλλά μας βάζει και νέα καθήκοντα» τόνισε ο Δημ. Βίτσας σε δηλώσεις του στο Κontra Channel μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Και συνέχισε:

Δηλαδή, πως αυτόν τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία, θα τον κάνουμε συμμέτοχο στην κοινή προσπάθεια για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει από τον τόπο από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, θα τον εντάξουμε οργανικά στο κόμμα και θα αναδείξουμε μια προοδευτική-δημοκρατική κυβέρνηση που θα δώσει λύσεις .  Αυτό που ακούγαμε όλες αυτές τις μέρες στις περιοδείες που κάναμε και από τον κόσμο που σήμερα προσήλθε για να ψηφίσει, ήταν η προτροπή να κάνουμε κάτι γιαυτό.

Το μήνυμα αυτό ήταν ακόμη πιο ισχυρό στις λαϊκές συνοικίες, όπως στη Δυτ. Αθήνα, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Αυτό είχε σαν συνέπεια, να προσέρχεται πιο δυναμικά ο κόσμος από αυτές τις περιοχές στη σημερινή διαδικασία.  Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε ότι σε  αυτές τις περιοχές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ακόμα και στις τελευταίες εκλογές, σημείωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά του. Συνεπώς υπάρχει το «υλικό» που μας δεσμεύει να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα και κυρίως να τα κάνουμε πιο γρήγορα.

Η νέα ΚΕ θα είναι το όργανο που θα αναλάβει την ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που μας στηρίζουν, να εξειδικεύσει και να κάνει συγκεκριμένα τα βήματα που θα ακολουθήσουμε, δίνοντας ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπου το κράτος πρόνοιας και δικαίου θα πρέπει να βγει μπροστά.

Π.χ. πώς θα πάρουμε πίσω το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ;

Πόσο θα επηρεάσουν οι Τράπεζες την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου;

Πως η επιδοματική πολιτική θα δώσει τη θέση της σε μια πολιτική δημιουργίας καλών θέσεων εργασίας;

Πως θα μειώσουμε την ανεργία σε ποσοστό κάτω από 10%;

Πως θα χειριστούμε τα εθνικά μας θέματα;

Όλοι εμείς που συγκροτήσαμε την «Ομπρέλα», πάντα είχαμε στο μυαλό μας την ενότητα του κόμματος και τις αριστερές θέσεις και λύσεις που θα πρέπει να προτείνει το κόμμα και σε αυτό το μοτίβο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Άλλωστε είμαστε άνθρωποι που συγκροτήσαμε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ξέρουμε καλά ότι αυτό είναι βάση για την ενότητα του κόμματος αλλά και της κοινωνίας γενικότερα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)