to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:45 | 25.01.2023

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Να διασφαλιστεί το στοιχειώδες σύστημα του κράτους δικαίου στη χώρα

«…Έχω την αίσθηση ότι ο κος Ράμμος κάνει καλά τη δουλειά του, σε αντίθεση με αυτά που του προσάπτει η ΝΔ περί "προνομιακής" σχέσης του με το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γνωρίζω τις πολιτικές πεποιθήσεις του κου Ράμμου αλλά φαίνεται ότι ακολουθεί πιστά τόσο το Σύνταγμα, όσο και το νόμο που αφορά τη συγκρότηση της ΑΔΑΕ» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημ. Βίτσας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα


«Για να το συνδέσουμε αυτό με την περίπτωση του κ. Φλώρου», πρόσθεσε ο Δημ. Βίτσας, «θέλω να επισημάνω ότι  όταν τον επέλεξα  για συνεργάτη μου στο Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, δεν τον ρώτησα αν ήταν με  το ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ. Σημασία είχε αν ήταν ικανός στρατιωτικός ή όχι. Εξάλλου για να φτάσει κάποιος να γίνει αντιστράτηγος, είχε ήδη κριθεί όσο αφορά την επιχειρησιακή του ικανότητα. Μπορεί να υπήρχαν καλύτεροί του αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και δεν αφορά την επαγγελματική του επάρκεια».

Και ο Δημ. Βίτσα επισήμανε:

«Σε σχέση με τα ζητήματα της παράνομης παρακολούθησης του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ, έχω δηλώσει από το Δεκέμβριο την ανάγκη για παραίτησή του, καθώς και την ανάγκη μήνυσης από την πλευρά του των συκοφαντών,  μια που η παραμονή του στη θέση αυτή είναι πλέον προσβλητική για το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων και δεν έχει να κάνει με την επάρκειά του ή όχι.

Στο ερώτημα αν  σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δια του  Αλέξη Τσίπρα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, θέλω να επισημάνω ότι αυτή αποτελεί ένα  πολιτικό ΄΄χαρτί΄΄ και δεν έχει να κάνει με το πότε θα γίνουν εκλογές. Απλώς σε αυτή την περίπτωση, γίνεται μια τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός για το λόγο που θεωρούμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αντιλαϊκή και ανίκανη και φυσικά για την αναγκαιότητα παραίτησης του Πρωθυπουργού.

Αυτή την ώρα έχει ιδιαίτερη σημασία ο Ελληνικός λαός να ακούσει τις προγραμματικές θέσεις όλων των κομμάτων , να ψάξει μέσα από αυτές την αντιστοίχιση με τις ανάγκες της πατρίδας  κατά κύριο λόγο αλλά και τα δικά του συμφέροντα και ανάλογα να ψηφίσει. Πρώτιστο θέμα αποτελούν κατά τη γνώμη μου τα ζητήματα δημοκρατίας. Έχουμε στήσει στη χώρα ένα σύστημα κράτους δικαίου , που παρόλες τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του θα πρέπει να το διαφυλάξουμε, απέναντι στην προσπάθεια της ΝΔ και της κυβέρνησης ΄΄Μητσοτάκη ΑΕ΄΄ να το μετατρέψει σε καθεστώς. Γίνεται λοιπόν προσπάθεια να πάρει σάρκα και οστά η πρόθεση Βορίδη, ώστε να μην επιτρέψει ποτέ στο μέλλον να κυβερνήσει ξανά  η Αριστερά στον τόπο μας.

Προσωπικά περίμενα μια διαφορετική στάση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας πάνω σε όλα αυτά. Ειδικά μετά το πολυσυζητημένο δείπνο των παραγόντων της δικαιοσύνης στη χώρα μας που έγινε με πρωτοβουλία της, την ώρα που διακυβεύεται η δημοκρατία στον τόπο μας και όλο και περισσότερο μοιάζουμε με την Ουγγαρία του Όρμπαν. Ακόμα και με μια δήλωση τεσσάρων λέξεων , στα πρότυπα του  Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα μπορούσε να είχε κάνει κάποια παρέμβαση. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν πρέπει να σιωπά.

Όσο αφορά την αναβάθμιση των F 16 σε Viper , έχουμε δουλέψει πολύ επι των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για αυτή τη συμφωνία με τους Αμερικάνους.

Σε αυτό τον τύπο αεροσκαφών, είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή και πλησιάζει την μαχητικότητα των αντίστοιχων αεροσκαφών  τρίτης και τέταρτης γενιάς (Rafale).

Η Τουρκική ηγεσία λοιπόν, δικαιολογημένα ανησυχεί γιατί έτσι αποκτάμε στο χώρο του Αιγαίου και των Αν. Βαλκανίων μια στρατιωτική υπεροπλία, τουλάχιστον στον αέρα και για τα επόμενα 5-10 χρόνια…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)