to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 03.06.2021

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Η ζωή των πολιτών εξαρτάται από τη σκοπευτική ικανότητα του δολοφόνου

«Η βαριά εγκληματικότητα εμφανίζει το πιο φρικαλέο της πρόσωπο και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη μαζί με τις υπηρεσίες που παρακολουθούν αυτή την εγκληματικότητα, αδυνατούν να ανταποκριθούν», αναφέρει ο Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του.


Αυτό που εμείς ορίζουμε σαν πολιτική ευθύνη είναι ότι η πολιτεία και ο αρμόδιος υπουργός, πρέπει να παίρνει θεσμικά μέτρα που αφορούν τις Διευθύνσεις, τις διαδικασίες και τα πρόσωπα.

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην τηλεόραση της «ΕΡΤ 1»:

Για την έξαρση της εγκληματικότητας:

«Σήμερα έχουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Η βαριά εγκληματικότητα εμφανίζει το πιο φρικαλέο της πρόσωπο και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη μαζί με τις υπηρεσίες που παρακολουθούν αυτή την εγκληματικότητα, αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Η πολιτική ευθύνη λοιπόν του κ. Χρυσοχοΐδη σαν αρμόδιος υπουργός, είναι πασιφανέστατη.

Εδώ έχουμε ένα καινούργιο φαινόμενο που λέει ότι αντί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση  το θέμα με βάση τις προτάσεις που κατατίθενται, έχει τη λογική απλά να ΄΄μελετήσει΄΄ το θέμα.

Ξέρουμε ότι γίνονται φοβερές δολοφονίες, ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε πριν λίγο καιρό, και αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Θα αντιμετωπιστεί με αλλαγή υπουργού;

Είναι και αυτό ένα θέμα.

Το κύριο ζήτημα παραμένει η αλλαγή πολιτικής σε αυτή την κατάσταση.

Το αφήγημα της ΝΔ σε σχέση με την εγκληματικότητα στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (..δηλ. 4,5 στα 200 χρόνια του Ελληνικού κράτους…), είναι φανερό ότι έχει πάει στον κάλαθο των άχρηστων.

Αυτό που εμείς ορίζουμε σαν πολιτική ευθύνη είναι ότι η πολιτεία και ο αρμόδιος υπουργός, πρέπει να παίρνει θεσμικά μέτρα που αφορούν τις Διευθύνσεις, τις διαδικασίες και τα πρόσωπα.

Είναι απολύτως εμφανές ότι  σε αυτό έχει πλήρως αποτύχει η κυβέρνηση.

Σε αρκετές περιπτώσεις, όχι μόνο η ζωή του θύματος αλλά και η ζωή άλλων ανθρώπων, εξαρτάται από τη σκοπευτική ικανότητα του δολοφόνου.

Αυτά τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

Ο κος Χρυσοχοΐδης στα δύο χρόνια της υπουργοποίησής του τα έχει καταφέρει ΄΄περίφημα΄΄.

Γέμισε τα νησιά την πρώτη περίοδο με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μιλά πολύ και επί πολλών θεμάτων, απολαμβάνοντας τη θέση που του έχει εμπιστευτεί ο κος Μητσοτάκης, μόνο που στην πράξη, το βαρύ έγκλημα εξακολουθεί να αυξάνεται.

Όλοι θέλουμε να μειωθεί η παραβατικότητα , όπως όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν κυκλώματα που ΄΄ακουμπούν΄΄ στην αστυνομία και στην πολιτεία, κάτι το οποίο θα πρέπει να καταπολεμηθεί…

Για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ:

«.. Σε λίγες μέρες οι μαθητές θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η έκτακτη όμως κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, υπαγορεύει την διατήρηση τουλάχιστον για φέτος του ισχύοντος συστήματος.

Ας συνεχίσουμε την αντιπαράθεση λοιπόν και αν θέλει του χρόνου η κυβέρνηση να έχει το ίδιο σύστημα, ας το έχει. Αν όχι, ας κάνει τότε τις αλλαγές που επιθυμεί.

Θέλω η κα Κεραμέως και ο κος Μητσοτάκης να πάρουν μια γενναία απόφαση επ΄ αυτού.

Μένουν λίγες ημέρες ακόμα και είναι άδικο να μείνουν παιδιά εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για διάφορους λόγους .

Είναι περισσότερο άδικο να μη περνά κάποιος λόγω χαμηλής βαθμολογίας και αντίστοιχα να ΄΄περνά΄΄ στο κολέγιο επειδή έχει τα απαραίτητα χρήματα.

Φαίνεται λοιπόν η διασύνδεση στο ποιοι μένουν και που πάνε…

Κανείς όμως σε 5 χρόνια δεν θα θυμάται αν ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο κάθε επιστήμονας έχει αποφοιτήσει από δημόσιο πανεπιστήμιο ή από κολέγιο»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)