to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 06.06.2019

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Η ΝΔ προσπαθεί να κρύψει το αντιλαϊκό πρόγραμμά της

Σχετικά με την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Διαδικασία των ημερών, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολίασε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από τη συζήτηση, όχι μόνο την κοινοβουλευτική αλλά και τη δημόσια, με την άρνηση του αρχηγού της να συμμετέχει σε debate, προσπαθώντας να κρύψει το αντιλαϊκό πρόγραμμά της


Στην εκπομπή του τ/σ ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη, ήταν καλεσμένος ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Κατά τη συζήτηση για την κατάθεση τροπολογιών ο κύριος Βίτσας έκανε σαφές ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι να κατατεθούν, προς συζήτηση και ψήφιση, μόνο οι απόλυτες προτεραιότητες και ότι πρόκειται για τροπολογίες που αφορούν θέματα τα οποία έχουν συγκεκριμένες προθεσμίες.

Σχετικά με την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Διαδικασία των ημερών σχολίασε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από τη συζήτηση, όχι μόνο την κοινοβουλευτική αλλά και τη δημόσια, με την άρνηση του αρχηγού της να συμμετέχει σε debate, προσπαθώντας να κρύψει το αντιλαϊκό πρόγραμμά της.

Ειδικότερα για το θέμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης για την κατάργηση της διάταξης για την μείωση του αφορολόγητου δήλωσε πως είναι ευχάριστο ότι η Νέα Δημοκρατία άλλαξε την θέση της για το θέμα του αφορολόγητου αν ανατρέξει όμως κάποιος στη επίσημη ιστοσελίδα τους θα δει πως στο πρόγραμμά τους αναφέρεται ακόμα ως θέση όχι η διατήρηση του αλλά η σταδιακή μείωσή του και υπάρχει μόνο μια ειδική πρόβλεψη για όσους πρώτη φορά εισάγονται στο φορολογικό σύστημα, ώστε να πληρώνουν 9% φόρο.

Ο κύριος Βίτσας τόνισε ότι η θεσμοθέτηση της μείωσης του αφορολόγητου ήταν ένα μέτρο που είχε πάρει η Κυβέρνηση, με τη θηλιά στο λαιμό. Μετά από σκληρή δουλειά και διαπραγμάτευση κατάφερε να πετύχει την ύπαρξη τέτοιου δημοσιονομικού χώρου ώστε να μην χρειάζεται να εφαρμοστεί το μέτρο. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «κάναμε αγώνα και έχουμε δικαίωμα να το πάρουμε πίσω».

Τέλος σχετικά με την αντιπαράθεση των προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ο Υπουργός ανέφερε πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια απλή αναφορά σε τρία σημεία -φόροι, νέες δουλειές, ασφάλεια- και βάζει τελεία, δεν εξηγεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά, συνέχισε ο κύριος Βίτσας, θέτει τέσσερις άξονες: την οικονομική ανάπτυξη που εμπεριέχει και την μείωση της φορολογίας άμεσα και έμμεσα, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας και την θεσμοθέτηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα και σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει το προοδευτικό, συγκεκριμένο και ισορροπημένο πρόγραμμά του για τη νέα τετραετία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)