to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 03.03.2021

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Η μόνη λύση, η ενίσχυση του ΕΣΥ

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, στο ρ/στ «ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 FM»



«Για μας στο ΣΥΡΙΖΑ, το δημόσιο σύστημα υγείας ήταν πάντα στις προτεραιότητές μας», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Σχολιάζει ακόμα πως από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015, υφισταμένου του τρίτου μνημονίου η απόφαση ήταν όλο το βάρος να πέσει στην ενίσχυση των τομέων της παιδείας και της υγείας.

Ακόμα πρόσθεσε πως μετά και τη χθεσινή παρουσίαση, δια του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και πλειάδας ειδικών, τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας, τόσο όσο αφορά τη νοσοκομειακή φροντίδα, όσο και την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα και το ΕΚΑΒ, αυτό που ο ίδιος θα ήθελε να θυμίσει είναι πως, «πριν 8 μήνες προτείναμε να γίνει ένα συμβούλιο σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών όπου θα διαμορφωνόταν ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και με έναν υπουργό υγείας κοινής αποδοχής θα το κάναμε πράξη».

«Τώρα αποδεικνύεται ότι από τον Μάρτιο του 2020 στον τομέα των ΜΕΘ δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα.

Δεν ΄΄βγαίνουν΄΄ οι αριθμοί αν κάποιος πάρει τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης καθημερινά.

Η τελευταία μεγάλη προσφορά ήταν αυτή της Βουλής με τις 50 ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΄΄ΣΩΤΗΡΙΑ΄΄.

Η Κυβέρνηση περιμένει το lockdown ακορντεόν να λύσει όλα τα προβλήματα.

Δεν γίνεται.

Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε πάρει ήδη από το δεύτερο κύμα της πανδημίας  τα κατάλληλα μέτρα και όχι να προβαίνει σε ενέργειες που γίνονται η αιτία να εκδηλώνονται κάθε λογής αντιθέσεις στην κοινωνία.

Δεν μπορεί λόγου χάριν ο κος Χατζηδάκης εν μέσω πανδημίας να φέρνει για ψήφιση ένα νέο εργατικό νόμο.

Θα έπρεπε η κυβέρνηση να εστιαστεί στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της ,σε ότι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής διάστασης της πανδημίας.

Εμείς συνεχώς προσφέρουμε τις καλές μας υπηρεσίες στη διαμόρφωση ενός ενιαίου σχεδίου όπως με την πρόταση που καταθέσαμε χθες για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας…»


Για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα:

«Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες πάνω σε αυτό.

Πρόκειται για έναν κατάδικο για δολοφονίες για τον οποίο έχει μιλήσει η δικαιοσύνη. Το ζήτημα όμως αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Πράγμα το οποίο λέγεται  ακόμα και από φωνές της δεξιάς παράταξης.

Ανάμεσα στις αντιλήψεις του καθενός, την σκληρή τιμωρητική αντιμετώπιση του κράτους και την ανθρώπινη ζωή αυτό που υπερισχύει είναι η ανθρώπινη ζωή.

Αντί η κυβέρνηση να επικαλείται στο δημόσιο λόγο νομικούς και νομικίστικους λόγους για τη διατήρηση αυτής της κατάστασης θα έπρεπε να βρει τους κατάλληλους τρόπους για την λύση αυτού του προβλήματος.

Σαν υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής είχα αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα απεργού πείνας που όμως λύθηκε με πολύ κόπο αλλά με ευτυχή κατάληξη χωρίς να μπει σε κίνδυνο μια ανθρώπινη ζωή.

Στο ζήτημα που μας απασχολεί σήμερα , όλες οι πλευρές λένε να βρεθεί λύση ώστε να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή μαζί με την Ελληνική αξιοπρέπεια.

Μοναδική παραφωνία η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με νεκρό απεργό πείνας, 40 χρόνια μετά.

Ας ελπίσουμε η στάση της κυβέρνησης  να μη γίνει η αιτία να θρηνήσουμε ανθρώπινο θύμα απεργό πείνας 40 χρόνια μετά»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)