to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:43 | 16.07.2020

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Η κυβέρνηση δεν έχει πυξίδα εξωτερικής πολιτικής

Είναι πολύ σημαντική η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και η διεθνής δράση τους, στο να πειστεί ο κόσμος ότι υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων Γερμανικών επιχειρήσεων στην Τουρκία.


Σημεία συνέντευξης του Δημ. Βίτσα, βουλευτή Β2 Δυτ. Τομέα Αθηνών, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Σήμερα»

Ζητούμε ενημέρωση για το τι συζητήθηκε ανάμεσα στον κο Μητσοτάκη και τον κ. Ερντογάν και τι ακριβώς περιελάμβανε η ατζέντα  στην υποτιθέμενη τριμερή συνάντηση, δύο μέρες μετά την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Πρέπει να  γίνει ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που θα καθορίσει την στρατηγική και τακτική της Ελλάδας απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις καθώς και τις ανάγκες της χώρας μας από το διεθνές στερέωμα.

Ακούμε πολλά  «πικραμένα» λόγια  αλλά όχι και λόγια ουσίας….

Σε λίγες μέρες θα βγει το Γιαβούζ νότια της Κύπρου και θα πρέπει να μετρηθούν οι προθέσεις τους όσο αφορά παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ  και η σύμφωνη ή όχι στάση τους  με το δίκαιο της θάλασσας, αν και η Τουρκία δεν το έχει υπογράψει .

Η κυβέρνηση δεν έχει πυξίδα εξωτερικής πολιτικής.

Τη μια το πλοίο το παίρνει ο αέρας, την άλλη βγαίνει ο Τσαβούσογλου και «δίνει» την τριμερή συνάντηση χωρίς η κυβέρνηση να βγάζει συμπεράσματα από την ενέργεια αυτή κλπ.

Όλοι οι Έλληνες έχουμε μια ευαισθησία στην Αγία Σοφία αλλά δεν συμφωνώ με τη λογική των αντιποίνων και των «στρατηγών του πληκτρολογίου» …

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα θα έπρεπε να οργώνει την Ευρώπη και τον κόσμο για όλα αυτά τα ζητήματα.

Παράλληλα θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένα συμβούλιο Εθνικής ασφάλειας με την συμμετοχή Στρατηγών, πρώην αρχηγών ΓΕΕΘΑ, επιτελείων , πολιτικών προσώπων κλπ .

Θυμίζω ότι στην κρίση των Ιμίων το 1996, την ώρα που συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν έξω από την αίθουσα της συνεδρίασηςμε ότι αυτό σήμαινε.

Είναι πολύ σημαντική η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και η διεθνής δράση τους, στο να πειστεί ο κόσμος ότι υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τα οικονομικά συμφέροντα  κάποιων Γερμανικών επιχειρήσεων στην Τουρκία.

Αυτός είναι και ο λόγος που επείγει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)