to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 19.10.2020

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας δεν είναι κάτι αναγκαίο (βίντεο)

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»


O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Βίτσας, βρέθηκε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega όπου σχολίασε ζητήματα γύρω από τα εθνικά θέματα, την ενδεχόμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας καθώς και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου.

Σχετικά με τα εθνικά θέματα επεσήμανε: «..Τη στιγμή που χρειάζεται να υπάρξει και να εκφραστεί συγχρόνως, η μέγιστη  δυνατή ενότητα, και ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα έκφραζε κάτι τέτοιο, ενώ θα έπρεπε να υπήρχαν κυρώσεις και οι οποίες θα εφαρμόζονταν, εμείς παρακολουθούμε τον κο Ερντογάν και την Τουρκία ως μία αναθεωρητική δύναμη, να εξελίσσει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο.

Την ίδια στιγμή εμείς περιμένουμε λύσεις χωρίς να πιέζουμε. Περιμένουμε από τις ΗΠΑ που είναι σε προεκλογική περίοδο, τη Γερμανία με τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία, ενώ μόνο ο πρόεδρος Μακρόν  είναι σχετικά κοντά μας. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένο σχέδιο επ΄αυτού.

Το μυστικό είναι ότι πρέπει να απαντάμε και να πάρουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων με την επέκταση αρχικά των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη και ακολούθως στην Αν. Μεσόγειο, την επιβολή κυρώσεων και το γενικότερο στρίμωγμα στον Ερντογάν κ.λπ…».

Για το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας, τόνισε: «..Κατ΄αρχήν όταν μιλάμε για αύξηση της θητείας μιλάμε μόνο για το στρατό ξηράς, μια που στο Ναυτικό και την Αεροπορία, η θητεία είναι ήδη στους 12 μήνες.

Η άποψή μου είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο. Πολύ περισσότερο όταν θα έχουμε αύξηση των επαγγελματιών οπλιτών με την πρόσληψη 15 χιλιάδων που έχει ήδη εξαγγελθεί.

Αυτό που χρειάζεται στις ένοπλες δυνάμεις και ιδιαίτερα στο Στρατό ξηράς είναι η εξειδίκευση και η αύξηση της δύναμης στα σύνορα και τα νησιά μέσω αναθεώρησης της δομής του στρατεύματος..»

Σχετικά με την πανδημία, παρατήρησε: «..Αυτό που έχει φανεί είναι ότι όλη αυτή η συζήτηση περί ιδιωτικής υγείας είναι για το καλάθι των αχρήστων.

Αν δεν υπάρχει ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας  τότε η κοινωνία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Επί πολλές δεκαετίες οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν αποδείχθηκαν επαρκείς στη διαχείριση αυτού του ζητήματος.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός test, να γίνουν προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού  προσωπικού και ΜΕΘ που δεν θα προέρχονται από χορηγίες αλλά από επένδυση του κράτους.

Αυτή τη στιγμή μπορεί η Βουλή να φτιάχνει 50 ΜΕΘ, όμως είχαμε εγκαίρως επιμείνει και επισημάνει στη διάσκεψη των προέδρων ότι  θα πρέπει πρωτίστως να εξασφαλιστεί η στελέχωσή τους..»

Για τη σύλληψη και κράτηση του 14χρονου μαθητή: «..Υπάρχει κανείς που δεν εξοργίστηκε από τις φωτογραφίες παιδιών 14 και 15 χρονών, μαθητών Γυμνασίου, να είναι περικυκλωμένα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ;;

Ο Βαγγέλης συνελήφθη και κρατήθηκε 4 μέρες στο κρατητήριο.

Ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός της κυβέρνησης και του δόγματος ΄΄νόμου και τάξης΄΄ δεν θα μπορούσε να διανοηθεί αυτή την εξέλιξη.

Η διαδικασία θα έπρεπε να είναι άμεση και το παιδί να έχει πάει ήδη στο σπίτι του.

Το βασικό είναι ότι με τέτοιες ενέργειες ποινικοποιούνται οι αγώνες.

Η όλη κατάσταση θυμίζει τη δίκη του Κάφκα..»

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ:

«..Δεν μπορούμε σε αυτό το θέμα να μιλάμε στη λογική του ΄΄θα γίνει΄΄.

Πρέπει να παρθούν μέτρα ΤΩΡΑ,  από το αποθεματικό που υπάρχει στην Ελλάδα και τις όποιες ενισχύσεις να τις παίρνουν οι δικαιούχοι στην ώρα τους.

Παράλληλα θα πρέπει να δούμε το μεγάλο κομμάτι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυσή του ,τη στιγμή που στην πραγματικότητα έχουν παραδοθεί στις τράπεζες με τις επιλεκτικές δανειοδοτήσεις που ακολουθούνται από αυτές…»

 

Δείτε το βίντεο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)