to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:47 | 28.02.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Χρειάζεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας, με τη συμμετοχή και της Ρωσίας

«..Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγκαίρως καταδίκασε την εισβολή και ζήτησε την απομάκρυνση των Ρωσικών στρατευμάτων στην φυσική τους θέση, κάτι που θα αποτελούσε μεγάλη συμβολή στη διεθνή ειρήνη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δημ. Βίτσας


Ο Δημήτρης Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισήμανε μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93,6:

Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία:

«..Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγκαίρως καταδίκασε την εισβολή και ζήτησε την απομάκρυνση των Ρωσικών στρατευμάτων στην φυσική τους θέση, κάτι που θα αποτελούσε μεγάλη συμβολή στη διεθνή ειρήνη.

Μας ανησυχεί ότι δεν ακολουθείται το διεθνές δίκαιο αλλά το δίκαιο του ισχυρού.

Καλέσαμε την κυβέρνηση να συμβάλει στο να γίνει η Ελλάδα γέφυρα ειρήνης και συμφιλίωσης και να προασπίσουμε την ασφάλεια των 150 χιλ Ελλήνων ομογενών.

Συμφωνούμε απόλυτα στην αποστολή μεγάλης ανθρωπιστικής βοήθειας και όχι στρατιωτικής .

Πρέπει να εργαστούμε σκληρά  και να συμβάλλουμε, όχι μόνο για την  νομισματική ένωση της Ευρώπης αλλά για την πολιτική και κοινωνική σύγκλιση των χωρών – μελών της.

Η ήδη από την πανδημία επιβαρημένη οικονομική κατάσταση στις χώρες θα επιδεινωθεί από την Ρωσο-Ουκρανική κρίση και θα πρέπει να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών.

Έχω πολύ σοβαρές ανησυχίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων που θα αρχίσουν σήμερα το πρωί, όπως και στη δήλωση του προέδρου Πούτιν για την ετοιμότητα του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας.

Όμως εκεί θα πρέπει  να δοθεί το βάρος γιατί φαίνεται ότι οι ηγέτες μας δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από τους δύο παγκόσμιους πολέμους που εξελίχθηκαν στο Ευρωπαϊκό έδαφος.

Δυστυχώς καμία από τις δύο πλευρές( Ρωσία και Δύση)  δεν έκαναν κάτι ώστε να ενεργοποιηθούν και να λειτουργήσουν οι συμφωνίες του Μίνσκ του 2014.

Σήμερα χρειαζόμαστε κάτι πολύ πιο σταθερό ,όπως θα ήταν η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας και που θα συμπεριλαμβάνει και τη Ρωσία…»

Για την πορεία προς το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«..Ο στόχος μας στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , είναι να καθορίσουμε το σχέδιο για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη, με τη δημιουργία μιας προοδευτικής – δημοκρατικής κατάστασης, που θα προέλθει μέσα από πολιτικές συμμαχίες και θα στηρίζεται σε κοινωνικές συμμαχίες.

Κάποιες απόψεις που παρουσιάστηκαν ιδίως στα socialmedia,με προσωπικούς κυρίως ακόμα και υβριστικούς ορισμένες φορές και όχι πολιτικούς χαρακτηρισμούς, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές μέσα στο κόμμα.

Εμείς επιθυμούμε την πολιτική αντιπαράθεση αλλά μέχρι την κατάθεση των πολιτικών απόψεων και την ανταλλαγή επιχειρημάτων και όχι ύβρεων.

Αυτό δεν έχει καμιά σχέση, όχι μόνο με τις αξίες της Αριστεράς αλλά και με τον πολιτικό πολιτισμό γενικότερα…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)