to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:31 | 01.09.2021

Πολιτική

Δημ. Βίτσας για ανασχηματισμό: Η ομολογία αποτυχίας, η ενίσχυση του ακροδεξιού στοιχείου και το πολιτικό «Βατερλό» του κ. Μητσοτάκη

«Το να παραδέχεται ο κος Μητσοτάκης ότι αυτά που είπε μόλις στις 25 Αυγούστου 2021 δεν ήταν αλήθεια και στη συνέχεια να επιζητεί συναίνεση μόνο επι του προσώπου, αποδεικνύει ότι είναι ένα κόλπο για να διασωθεί πολιτικά και να μη πνιγεί», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μιλώντας στον ρ/σ North 98


«..Αν κάποιος επιθυμεί πολιτική συναίνεση, πρώτα ορίζει τους άξονες της πολιτικής και μετά συζητά για τα πρόσωπα. Το να παραδέχεται ο κος Μητσοτάκης ότι αυτά που είπε μόλις στις 25 Αυγούστου 2021 δεν ήταν  αλήθεια και στη συνέχεια να επιζητεί συναίνεση μόνο επι του προσώπου, αποδεικνύει ότι είναι ένα κόλπο για να διασωθεί πολιτικά και να μη πνιγεί. Αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι ο ανασχηματισμός εξελίχθηκε σε φιάσκο και απλά πρόσθεσε ακροδεξιό στοιχείο στο κυβερνητικό σχήμα, σημείωσε ο Δημ. Βίτσας και επισήμανε:

«Συναίνεση με τη ΝΔ και με την πολιτική της, ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει και ούτε θα υπάρξει. Εμείς, σε επιμέρους  ζητήματα που απασχολούν σοβαρά την κοινωνία, όπως είναι το θέμα της πανδημίας, η προστασίας του περιβάλλοντος κλπ, κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για τον κο Μητσοτάκη ήταν φανερό ότι ο τρόπος που έγινε ο ανασχηματισμός , αλλάζοντας τα πρόσωπα σε σημαντικά υπουργεία, είχε μόνο το επικοινωνιακό στοιχείο και ουδεμία αλλαγή επί της ασκούμενης πολιτικής.

Στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας και της κλιματικής κρίσης υπάρχει η έκθεση Γκολντάμερ που  βάση αυτής  θα πρέπει να δούμε τις όποιες  αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις και την ενίσχυσή τους.

Ο κος Αποστολάκης τοποθετήθηκε επί όλων αυτών και δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστέψω όσα λέει. Ακόμα και αν ίσχυαν όλες οι υποσχέσεις του κου Μητσοτάκη, σε μικρό χρονικό διάστημα ο κος Αποστολάκης θα έρχονταν σε σύγκρουση με τις πολιτικές του απόψεις και θα οδηγούνταν σε πολιτική αποστρατεία. Μιλάμε για ένα υπουργείο που το βασικό του στοιχείο είναι η προφύλαξη και η πρόληψη και έπεται η επέμβαση και καταστολή».

Για τις πρόσφατες πυρκαγιές, ο Δημ. Βίτσας επισήμανε:

«Στις πρόσφατες πυρκαγιές κάηκαν 1,3 εκ στρέμματα δάσους και δεν ξέρουμε ακόμα ποιες θα είναι οι συνέπειες υγειονομικά και οικονομικά που θα προκληθούν στο μέλλον. Η οικονομική ζωή στη Βόρ. Εύβοια και στις άλλες περιοχές, ουσιαστικά παύει και θα πρέπει να επανεκκινήσει, με ισχυρές ενέσεις βοήθειας. Να δούμε λοιπόν πως από την ανυπαρξία πρόληψης θα πάμε στην πραγματική πρόληψη».

«Στην πολιτική αλλά και στη διαχείριση των πραγμάτων στην κοινωνία, το ποιος θα είναι επικεφαλής και πάνω σε ποια πολιτική θα στηρίζεται είναι πολύ σπουδαίο πράγμα», τόνισε σε άλλο σημείο ο Δημ. Βίτσας και πρόσθεσε:

«Μας ανησυχεί η ανάληψη του υπουργείου Υγείας από τον κο Πλεύρη, τόσο για τις αντιλήψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει επί πολλών ζητημάτων και ιδιαίτερα για τα ζητήματα που αφορούν το υγειονομικό προσωπικό αλλά και διάφορες ρατσιστικές και ακραίες απόψεις επί άλλων ζητημάτων.

Ενώ θα έπρεπε η συζήτηση να στρέφεται στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την ανάληψη πρόσθετων μέτρων προστασίας, ξαφνικά το θέμα συζήτησης είναι η υποχρεωτικότητα ή μη. Έτσι δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα και διχασμοί. Χρειάζεται ακόμα περισσότερη πειθώ και όχι μέτρα που θα δημιουργήσουν πιθανά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων….»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)