to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:19 | 12.01.2015

Πολιτική

Δημ. Βίτσας, Γ. Κυρίτσης: Το υπ. Οικονομικών λειτουργεί ως γραφείο Τύπου της Ν.Δ. (βίντεο)

Οι παρεμβάσεις του Δημ. Βίτσα, γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, και του Γ. Κυρίτση, αμφότεροι υποψήφιοι βουλευτές στη Β' Αθήνας, σε τηλεοπτικά κανάλια σήμερα, σχετικά με την εκφοβιστική ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών


"Το υπ. Οικονομικών, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια μεταβατική διαδικασία, μιλάει ως γραφείο τύπου της Ν.Δ." είπε ο Δημ. Βίτσας. Με βάση την ψήφο του Ελληνικού λαού, πρόσθεσε, «έχουμε δικαίωμα να παίρνουμε μέτρα που σταματάνε την ανθρωπιστική κρίση ή μέτρα που επανεκκινούν την οικονομία, ή θα περιμένουμε πότε θα έρθουν οι ξένοι επενδυτές, πότε θα δώσουν διόδια στο ελληνικό, μεγάλο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο κεφάλαιο για να γίνουν επενδύσεις. Γιατί μια κανονική χώρα δεν μπορεί να έχει την κανονική της διαδικασία; Για ποιο λόγο δεν μπορεί;»

(η σχετική αποστροφή του Δημ. Βίτσα στο 10ο λεπτό)

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών απάντησε η Ν.Δ. στον Αλέξη Τσίπρα για τη συνέντευξή του στη Real news.  Τίθεται όμως το ερώτημα: Είναι υπόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να κινδυνολογεί εις βάρος της χώρας επιχειρώντας να παρέμβει ευθέως στον προεκλογικό αγώνα;

Ο Δημήτρης Βίτσας απαντώντας στην επίσημη γραμμή της κινδυνολογίας της κυβέρνησης είπε ότι η κυβέρνηση  αξιοποιεί τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό ενώ επιμένει να «παίζει» παιχνίδια φόβου και τρομοκρατίας. «Πάντα πάμε στην ατζέντα των δανειστών και δεν κατανοούμε ότι μόνο με την ατζέντα των κοινωνικών αναγκών μπορούν να λυθούν και τα προβλήματα με τους δανειστές».

Πρόσθεσε ότι ο νέος συσχετισμός δυνάμεων με τον οποίο θα πάμε στη διαπραγμάτευση και όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει πλήρως τις νέες κυβερνητικές, και πολιτικές συμμαχίες καθώς και τους νέους συσχετισμούς που θα υπάρξουν στην Ευρώπη.

Αναφορικά με αυτή την ανακοίνωση, ο Δημ. Βίτσας ανέδειξε την αντιφατικότητα της σημερινής κυβέρνησης που ενώ μιλάει για επικινδυνότητα, έχει ήδη πάρει τα λεφτά αυτά.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Οικ., τα έντοκα γραμμάτια δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 15 δισ. και για έκδοση νέων, πρέπει να συνεννοηθεί η νέα κυβέρνηση με τους δανειστές, θεωρώντας ότι έτσι "στριμώχνει" τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ξεχνούν ότι αυτό αποτελεί άλλο ένα μέρος της διαπραγμάτευσης.

«Από την πλευρά της Ν.Δ. "πάει πολύ" να συζητάει για τις καταθέσεις. Τους μικροομολογιοχούς τους διέλυσαν, όταν κάποιος μένει άνεργος τραβάει από τις καταθέσεις του και με νόμους η Ν.Δ. αφαίμαξε τις καταθέσεις και διά της λιτότητας» δήλωσε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ο Δημ. Βίτσας, γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών. «Περιμένω και από τη Ν.Δ. να πει με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θα πειραχθούν οι καταθέσεις έστω  και τώρα που τις έχει πειράξει με πολλαπλούς τρόπους» πρόσθεσε.

Γ. Κυρίτσης: "Ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη", το υπ. Οικονομικών δεν είναι ανεξάρτητη αρχή

Επίσης, ο Γ. Κυρίτσης υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας σχολίασε στον ΣΚΑΙ ότι «η Τράπεζα της Ελλάδας και το Υπουργείο Οικονομικών δεν λένε τα ίδια πράγματα» και επεσήμανε ότι «η Τράπεζα της Ελλάδας λέει ότι η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο. Η Καθημερινή έγραφε ότι από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου βγήκαν από τις τράπεζες 1 δισ. 200 εκ., εκ των οποίων 800 άντλησαν οι πολίτες για να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους της κυβέρνησης.»

Επιπλέον ο Γ. Κυρίτσης τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι μια ανεξάρτητη αρχή, είναι ο κ. Χαρδούβελης, είναι «ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη». «Οτιδήποτε έχει γίνει στην Ελλάδα και την Ε.Ε. είναι εκτός πλαισίου Ε.Ε., έγιναν ad hoc. Το 2012 κράτησε η διαπραγμάτευση άλλους 7 μήνες. Κάνουν προσπάθεια να παραδώσουν καμμένη γη. Έχει ρευστότητα τώρα η χώρα; Που τα πουλάνε αυτά. Με αναδιαπραγμάτευση θα προκύψει η ρευστότητα» «Θα υποστηρίξετε το κούρεμα του χρέους κ. Σπυράκη ή θα φωνάζετε να μην κουρευτεί;» αντέτεινε κλείνοντας.

(πληροφορίες από Αυγή)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)