to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:39 | 21.07.2020

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: «Εκτεθειμένη η κυβέρνηση, στη ΝΔ έχουν χάσει τη σχέση τους με την κοινωνία»

«Δεν έχουν ακούσει στην κυβέρνηση ότι η ύφεση τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα; Ότι η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20% ; Ότι περιμένουμε έναν Σεπτέμβρη χειρότερο από τον αντίστοιχο του 2010; Μάλλον στην ΝΔ έχουν χάσει τη σχέση τους με την κοινωνία», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή «Kontranews 10» του Kontra Channel


Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του ο Δημ. Βίτσας επισήμανε:

- «Σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν πήραν κάποιο μεγάλο μέτρο για την πανδημία. Ακόμα έχουμε μεγάλες ελλείψεις σε ΜΕΘ, σε γιατρούς, συνεχίζουν να  αξιοποιούν στρατιωτικούς γιατρούς χωρίς να προβαίνουν σε νέες προσλήψεις,  ενώ εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι αυτοί που χειροκροτούσαμε στη διάρκεια της πανδημίας».

- «Όλως περιέργως δύο χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι βγαίνει αυτό το περίεργο ηχητικό. Ακόμα και ο κος Ματθαιόπουλος έχει φύγει από την θέση του στην  Πυροσβεστική  περίπου 1 χρόνο. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί βγήκε τώρα αυτό το θέμα ; Είναι δυνατόν να μας υπαγορεύουν που θα κάνει τη μήνυση η Όλγα Γεροβασίλη ; Θα την πληρώσουν  ακριβά την προσπάθεια που καταβάλουν για να αποδείξουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Να μπει λοιπόν μια τάξη σε αυτή την υπόθεση ώστε οι άνθρωποι στο Μάτι να αρχίσουν μπαίνουν σε ένα ρυθμό κανονικότητας, όσο δύσκολο και να είναι αυτό».

- «Στην κυβέρνηση δεν επιθυμούν να συζητηθούν τα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Η Δικαιοσύνη θα λύσει ότι ζήτημα υπάρχει τόσο για τον κο Λιόση όσο και για τον κο Ματθαιόπουλο. Η ΝΔ δεν ήταν αυτή που κράτησε τον κο Τσουβάλα και από αρχηγό της Αστυνομίας τον έκανε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου; Συνεχώς η ΝΔ κάνει αυτό που ξέρει. Εμφανίζει τον βούρκο κάθε φορά που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα».

- «Τη δεκαετία του ΄50 η αριστερά ήταν κατάσκοποι, τη δεκαετία του ΄60 ήταν ΄΄μιάσματα΄΄ , τώρα οι αριστεροί είναι οι ΄΄μπαχαλάκηδες΄΄, αυτοί που τα ΄΄παίρνουν΄΄ και αυτοί που ενσωματώνονται στο σύστημα. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι ηλίθιος όπως νομίζουν ορισμένοι και μπορεί να κρίνει».

- «Ο προηγούμενος αρχηγός λέει ότι αυτά που λέγονται για τα Κύθηρα και τη Μάνη είναι ψέματα. Την απάντηση στα ερωτήματα που υπάρχουν ας τη βρει η δικαιοσύνη. Όμως ας μη κοροϊδευόμαστε. Από την πλευρά της ΝΔ γίνεται μια χυδαία επικοινωνιακή επίθεση και απλά η εφημερίδα ΄΄Καθημερινή΄΄ παίζει ένα ρόλο. Κάτω λοιπόν από μία διαστροφική επικοινωνιακή πολιτική προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Το ίδιο θα γίνει και στην προσεχή συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση του κου Παπαγγελόπουλου».

- «Υπάρχει μια βιομηχανία fakenews και μια επίθεση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ στην λογική της αντίληψης του κου Βορίδη να απαγορευτεί στο  εξής η διακυβέρνηση της χώρας από την Αριστερά. Η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένη. Ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης στην σύνοδο κορυφής, αντί να ασχοληθεί με τα θέματα της συνόδου, επέλεξε να μιλήσει για το Μάτι. Η  ΝΔ κρατά φακέλους, έχει σεναριογράφους και πορεύεται με αυτή τη λογική».

- «Καμιά συναίνεση από την πλευρά μας σε αυτή την τακτική. Εμείς δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να κάνουμε την αντιπολίτευση που έκανε ο κος Μητσοτάκης όταν στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ».

- «Εμείς θέλουμε να είναι η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα, με ενεργό διπλωματία, χώρα ειρήνης και σταθερότητας. Αντίθετα η παρούσα κυβέρνηση εμφανίζει μια υποχώρηση σε Εθνικά ζητήματα χωρίς να έχει πυξίδα στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Εμείς καταθέτουμε τις προτάσεις μας και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε , αρκεί να υπάρχει καλή θέληση από την κυβέρνηση.

Η σύγκλιση του συμβουλίου αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η συγκρότηση Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον κο Διακόπουλο με τη συμμετοχή και άλλων ανώτατων αξιωματικών, διπλωματών και πολιτικών, καθώς και η κοινή διπλωματική προσπάθεια όλων των Κομμάτων κρίνεται επιβεβλημένη ώστε να επηρεαστεί το διεθνές στερέωμα και να επιβληθεί το διεθνές δίκαιο».

- «Δεν γίνεται αντιπολίτευση βρίζοντας ο ένας τον άλλον. Κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για μια τέτοια λογική. Εμάς μας ενδιαφέρει να λύνονται προβλήματα με πολιτικές λύσεις. Στη φάση αυτή πρέπει να σώσουμε το εισόδημα του Ελληνικού λαού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)