to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 06.06.2019

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Διακινούν σενάρια «καμένης γης» εκείνοι που θα τη φέρουν αν εφαρμόσουν την πολιτική τους

Ο Δημ. Βίτσας επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΑ ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πέσουν έξω και ότι πρόκειται για «λογιστική εκτίμηση», ενώ σημείωσε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, της ανάπτυξης της κατανάλωσης, έχει αποδειχθεί ότι είναι πετυχημένη.


Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, καλεσμένος της εκπομπής GPS του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ με τον Θάνο Σιαφάκα και τον Γιώργο Νερούτσο, ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφέροντας ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ «είμαστε κυρίαρχοι του προγράμματος μας» και ότι «οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καλυφθούν». 

Πρόσθεσε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «θα πέσουν έξω» και ότι πρόκειται  για «λογιστική εκτίμηση», ενώ σημείωσε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ανάπτυξης της κατανάλωσης έχει αποδειχθεί ότι είναι πετυχημένη. Αναφορικά με τη δυναμική της σχέσης με τους δανειστές κατέδειξε ότι συνοψίζεται στο εξής: «εμείς πιάνουμε τους στόχους και όλα καλά»


Επισήμανε ότι το θέμα με το χρέος της Ιταλίας μας αφορά όλους και πρέπει να ενδιαφερθούμε, βέβαια τόνισε ότι η χώρα έχει ένα σημαντικό μαξιλάρι 30δις ευρώ.
Σχετικά με τις δηλώσεις αρχηγών κρατών και αξιωματούχων της ΕΕ: όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Ευρώπη έχουμε προοδευτικές και συντηρητικές δυνάμεις, πάντα θα υπάρχουν συντηρητικοί ηγέτες που θα βάζουν ζητήματα αλλά στο ερχόμενο Eurogroup, «δεν θα φάμε ξύλο, θα δώσουμε ξύλο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι σαφές ότι οι περισσότερες χώρες έχουν μηδενικούς ή αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ εμείς έχουμε θετικούς.


Συνέχισε δηλώνοντας ότι ακόμα και οι αγορές, που λειτουργούν με δικούς τους κανόνες, δείχνουν εμπιστοσύνη στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ανέφερε ακόμα πως το ζήτημα της επόμενης περιόδου είναι να μεταφραστεί η ευημερία των αριθμών σε αντίστοιχη ευημερία των πολιτών και ιδιαίτερα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, μένει ένας μήνας για τις εκλογές και υπάρχει το περιθώριο να αναδείξουμε την βελτίωση που έχει επέλθει. Η επάρκεια του χρόνου είναι συνάρτηση της προσπάθειας που καταβάλεις.


Σχετικά με την συζήτηση περί των νομοθετημάτων που θα συζητηθούν και θα τεθούν προς ψήφιση τις επόμενες μέρες έκανε σαφές πως σε αυτά τα νομοθετήματα θα υπάρχουν  ορισμένες διατάξεις που είναι απόλυτη ανάγκη να θεσμοθετηθούν λόγω προθεσμιών και η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου. Τόνισε πως ως Κυβέρνηση, «φτιάξαμε έναν επαρκή δημοσιονομικό χώρο  και έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε πίσω αυτό το άδικο μέτρο που αναγκαστήκαμε να θεσμοθετήσουμε, με τη θηλιά στο λαιμό», πριν εφαρμοστεί.


Αναφορικά με το ζήτημα της αποχώρησης του Ευ. Βενιζέλου ανέφερε πως: «Η ιστορία με τον κ. Βενιζέλο είναι εσωτερικό ζήτημα του ΚΙΝ.ΑΛ. , ωστόσο πρέπει να αναφερθεί ότι οι δηλώσεις και των δύο πλευρών θέτουν ως στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όμως συνεπάγεται και στρατηγική νίκη της ΝΔ και του πολιτικού της σχεδίου».

Τέλος κατέληξε πως κάποιοι έχουν αρχίσει να διακινούν θεωρίες  περί καμένης γης, δεν το κάνουν γιατί θα τη βρουν, αν γίνουν κυβέρνηση, αλλά για την φέρουν με την πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)