to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 28.08.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Δεν κατάλαβε ο κ. Κουμουτσάκος, ξεκίνημα με λάθος και μετά... όλα λάθος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας μίλησε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Δεν είναι κακό να μην ξέρει ή να έχει ιδεοληψίες ο κ. Κουμουτσάκος, το κακό είναι να μην θέλει να μάθει, δεν έχει καταλάβει τίποτα για το προσφυγικό, ξεκίνησαν με λάθος και τα κάνουν όλα λάθος, τα βάζουν με μωρομάνες και αποστράτευσαν την στρατηγό Τσιριγώτη που έδινε στην ΕΛΑΣ μεγάλη επιρροή σε ΕΕ και Τουρκία, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. 

Η τηλεοπτικού τύπου επιχείρηση στα Εξάρχεια είχε ακριβώς ως στόχο μητέρες και παιδιά πρόσφυγες, όχι κάποιου είδους παραβατικότητα ή εγκληματικότητα, ναρκωτικά, όπλα, κτλ., «γι’ αυτό πήγαιναν και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα … τα βάζουν με μωρομάνες και παιδιά, πάνε στο εύκολο», είπε ο Δ. Βίτσας, «για επικοινωνιακούς χολιγουντιανούς λόγους, επειδή υπήρχε ανάγκη να καλυφθούν οι πρωινές εκπομπές ή να γίνει μία συζήτηση, γι’ αυτό έγινε αυτή η επιχείρηση. Το κόστος και το όφελος ήταν 145 άνθρωποι που έμεναν εκεί», αν και ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «δεν έπρεπε να μένουν εκεί, αλλά σε δομές φιλοξενίας είτε του Ελληνικού Κράτους είτε της Ύπατης Αρμοστείας είτε του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης».

Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θύμισε ότι «στην κυβέρνηση της ΝΔ παραδώσαμε έναν ανοιχτό χρηματοδοτικό δρόμο, αλλά και ένα συνολικό σχέδιο, ως το τέλος του 2019, σαφώς σχεδιασμένο … ενώ και το 2020 το έχουμε προετοιμάσει με συγκεκριμένο τρόπο» και όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι κακό να μη ξέρει κάποιος, να έχει ιδεοληψίες, στην πρώτη σύγκρουση με την πραγματικότητα να καταρρέει. Το κακό είναι να μην θέλει να μάθει, να μην θέλει να ρωτήσει, να νομίζει ότι οι ιδεοληψίες του αρκούν … παρακολούθησα τις δηλώσεις και την απάντηση του Κουμουτσάκου στον Γ. Ψυχογιό … δεν έχει καταλάβει τίποτα, ότι έχει να κάνει με ζήτημα που απαιτεί διαχείριση με βάση τους διεθνείς κανόνες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα ανθρώπινα ιδεώδη».

«Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον κ. Κουμουτσάκο για την αύξηση των προσφυγικών ροών, αλλά καταρρέει το αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τους πρόσφυγες. Τι θα πουν τώρα, ότι τους φέρνει η ΝΔ; Κουταμάρες… Καταρρέει το αφήγημα αυτό και είναι μπροστά οι δυσκολίες», συνέχισε ο Δ. Βίτσας.

«Το πρώτο που έκαναν ήταν να στείλουν σε αποστρατεία την στρατηγό Τσιριγώτη, που ήταν η στρατηγός της ΕΛΑΣ που συνέβαλε πάρα πολύ στην διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και με μεγάλη επιρροή στην Ευρώπη και τις γύρω χώρες, αλλά και στη σχέση που αναπτύξαμε με την Τουρκία, αυτό δείχνει και την λογική σου. Ξεκινάς με λάθος και από εκεί και πέρα τα κάνεις όλα λάθος», όπως είπε χαρακτηριστικά, «στην ουσία, υπογείως στηρίζεις την προηγούμενη, προεκλογική πολιτική σου, που είχε και έχει ξενοφοβικά -τουλάχιστον- στοιχεία».

Ο Δ. Βίτσας εξάλλου αναφέρθηκε και στην εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση του κόμματος που είναι σε εξέλιξη, σημειώνοντας τις τρεις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν κατά τον ίδιο:

  • πολιτική, για διαμόρφωση του πλαισίου που θα μας φέρει στον πολιτικό στόχο, να υπερασπιστούμε την κοινωνία από αυταρχικά και αντιλαϊκά μέτρα και να τον ενημερώνουμε, γιατί υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης

  • προγραμματική, με επικέντρωση στην καθημερινότητα του πολίτη, πέρα από τα εθνικά θέματα και κάποια ακόμη ζητήματα

  • οργανωτική, με αντιστοίχιση του πολιτικού ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να έρθουν στο κόμμα χιλιάδες άνθρωποι που συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική και πολιτική ζωή

«Αυτά θα κάνουμε πράξη τόσο πηγαίνοντας προς το Συνέδριο, όσο και μετά το Συνέδριο», είπε ο Δ. Βίτσας, «δεν υπάρχει επί αυτών ούτε η ελάχιστη φωνή διαφωνίας στην Πολιτική Γραμματεία, φαντάζομαι την Κεντρική Επιτροπή αλλά και την Προοδευτική Συμμαχία … Η Πολιτική Γραμματεία καλείται να απαντήσει το πώς, με ποια διαδικασία, με ποιες μεθόδους … υπάρχουν πολλές ιδέες, πολλές φορές αλληλοσυμπληρούμενες … υπάρχουν και διαφορετικές οπτικές. Πάντα έτσι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι καλό να είναι έτσι, στην ανασυγκρότηση το πιο σπουδαίο είναι να φτιάξεις ένα κόμμα σαν την κοινωνία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)