to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:43 | 30.06.2021

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Δεν χρειάζονται «ψευτοδωράκια»

«Κάτι τρέχει με την οικονομία», τόνισε ο Δημ. Βίτσας μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι «Δεν δικαιολογείται τέτοιος πανικός από την κυβέρνηση ειδικά όσο έχει να κάνει με τα καταστήματα της εστίασης. Οι ίδιοι οι καταστηματάρχες δεν έχουν καταλάβει τίποτα σε σχέση με αυτά που θα ισχύσουν»


Όπως επισήμανε ο Δημ. Βίτσας:

«Μάλλον θα πρέπει να υπάρχουν κάποια οικονομικά δεδομένα που δεν πάνε καλά και προσπαθεί η κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι, ανοίγοντας όλους τους κλάδους της οικονομίας, χωρίς να σκέφτεται άλλες επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στο υγειονομικό επίπεδο και στο επίπεδο του διαχωρισμού των πολιτών.

Το λογικό θα ήταν να σχεδιάσουμε σαν κυβέρνηση, σαν πολιτικό σύστημα, σαν Βουλή και σαν κοινωνία το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, χωρίς "ψευτοδωράκια" , χωρίς μέτρα που προκαλούν ένταση με άλλες χώρες όπως μεταξύ Μέρκελ-Μακρόν και κου Μητσοτάκη κλπ.

Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ και στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο και μέσω του Αλέξη Τσίπρα, κάναμε ξεκάθαρη τη θέση μας ότι ο εμβολιασμός αποτελεί το μόνο δρόμο σήμερα απέναντι στον κορονοϊό.

Για τα νοσοκομεία:

Συγχρόνως θα πρέπει να παίρνονται μέτρα για την ενδυνάμωση του Δημόσιου συστήματος υγείας.

Εδώ βλέπουμε την πρόθεση της κυβέρνησης με ένα τρόπο να ιδιωτικοποιεί το Αττικό Νοσοκομείο και να δημιουργεί μια μεγάλη αναταραχή τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους κατοίκους της Δυτ. Αθήνας .

Η ισορροπία βρίσκεται στη δημιουργία του τοίχους ανοσίας.

Και το τοίχος ανοσίας δημιουργείται με τον εμβολιασμό.

Με βάση τις δεσμεύσεις του κου Μητσοτάκη θα έπρεπε μέχρι σήμερα να έχει εμβολιαστεί πλήρως και με τις δύο δόσεις το 70% του πληθυσμού, ενώ έχει εμβολιαστεί μόνο το 36%.

Το τι δεν πήγε καλά έχει να κάνει ακόμα και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα του εμβολιασμού η ίδια η ΕΕ με επικεφαλής την κα Φον Ντερ Λάιεν.

Για ποιο λόγο πήγε τόσο καλά ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ των 350 εκ κατοίκων και τόσο χάλια στην ΕΕ στο σύνολό της;

Αυτό που εγώ προσάπτω στην κυβέρνηση είναι ότι, δεν δημιούργησε συμμαχίες και δεν άσκησε την κατάλληλη πίεση όταν έπρεπε.

Η πειθώ είναι αυτή που θα αυξήσει την προσέλκυση στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Δυστυχώς , είναι απίστευτο ότι το 35% των άνω των 60 ετών παραμένει ανεμβολίαστο..»

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά:

«Οι προτάσεις μας για τα εργασιακά, από τη μια μεριά είναι προτάσεις προστασίας , εξ ου και η πρόταση για κατώτατο μισθό 800 ευρώ ο οποίος αποτελεί το Μ.Ο του μισθολογικού καθεστώτος που αντέχει η οικονομία μας.

Συγχρόνως, η προστασία της εργασίας, με το σύνολο των μέτρων (επιθεώρηση εργασίας, συλλογικές συμβάσεις κλπ) αποτελεί αναπτυξιακό μέτρο για την οικονομία και κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Θα θυμόσαστε ότι στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε άδεια ταμεία, μνημόνια κλπ.

Παρόλα αυτά, μετά τον Αύγουστο του 2018 που βγήκαμε από την επιτήρηση, τα πρώτα μέτρα που πήραμε ήταν η κατάργηση του απαράδεκτου και ρατσιστικού υποκατώτατου μισθού, η αύξηση κατά 11% του βασικού μισθού στα 650 ευρώ και η δέσμευσή μας για την επόμενη χρονιά να πάμε στα 750 ευρώ .

Όταν θα γίνουν εκλογές, ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός , πράγμα για το οποίο όλοι δουλεύουμε, αυτό το κομμάτι θα υλοποιηθεί και οι αντεργατικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη θα καταργηθούν, όπως και οι ενδεχόμενες διατάξεις του νέου ασφαλιστικού που θα φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ…»

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

«..Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του κου Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση ξόδεψε μεγάλο μέρος από το απόθεμα των 37 δις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σε αναμονή των χρημάτων που θα έρθουν από την ΕΕ, κρύφτηκε πίσω από τη λάθος και ανακόλουθη διαχείριση της πανδημίας, η ΄΄σωτηρία΄΄ είναι πολιτική.

Δεν νομίζω όμως ότι είναι σωστό να γίνουν εκλογές εν μέσω πανδημίας, μια που ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με αυτήν.

Όταν αυτό θα λήξει, εμείς θα ζητήσουμε να αποφασίσει ο λαός, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και για την οικονομία αλλά και για τη διαχείριση της δημοκρατίας…»

Σχετικά με την ενίσχυση της Fraport:

«.. Έγινε μια συζήτηση στο πολιτικό συμβούλιο, εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και πάρθηκε η απόφαση να εκδηλωθεί η θέση μας στη Βουλή με το ΄΄παρών΄΄.

Έχει κλείσει αυτό το ζήτημα.

Το σύνολο της αντιπολίτευσης ήταν ενάντια σε μια τέτοια λύση, δηλ στην ενίσχυση της FRAPORT, με το βασικό επιχείρημα ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τη σύμβαση.

Είναι λογικό μέσα στους κόλπους του κόμματός μας να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις…»

Για την Προανακριτική:

«..Ακόμα και η ΝΔ απέσυρε τη βασική κατηγορία της περί δωροληψίας.

Μόνο ένας ΄΄απελπισμένος΄΄ δικηγόρος που δεν έχει δουλειά θα αναλάμβανε μια τέτοια υπόθεση.

Όσο για την κατηγορία περί ΄΄παράβασης καθήκοντος΄΄ , αφενός δεν έχει αποδειχθεί, αφετέρου θα μπορούσαν να κατηγορηθούν με μια έννοια όλα τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης και άλλων κυβερνήσεων.

Εδώ έχουμε τον κο Γεωργιάδη ό οποίος προανήγγειλε τα μέτρα της κυβέρνησης από τηλεοράσεως.

Είναι αυτό μια σύννομη διαδικασία;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)