to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:06 | 07.07.2021

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Άθλια και βλακώδης η δήλωση Μητσοτάκη περί διχασμού της κοινωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι δε θυμάται πως από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ των μέτρων που εισηγήθηκαν οι λοιμοξιολόγοι και συγχρόνως η κυβέρνηση δεν πήρε καμιά πρόταση υπόψη της από αυτές που είχε προτείνει η αντιπολίτευση», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Action24 o Δημ. Βίτσας


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  επισήμανε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:

«..Το ζήτημα της αντιμετώπισης του κορονοϊού μας αφορά όλους. Και όλοι θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να δημιουργηθεί ένα πρώτο τοίχος ανοσίας. Είναι φανερό ότι η δήλωση του κου Μητσοτάκη περί διχασμού της κοινωνίας από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι άθλια και βλακώδης. Κάνει ότι δε θυμάται πως από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ των μέτρων που εισηγήθηκαν οι λοιμοξιολόγοι και συγχρόνως η κυβέρνηση δεν πήρε καμιά πρόταση υπόψη της από αυτές που είχε προτείνει η αντιπολίτευση.

Ακόμα και σήμερα που συζητάμε το ζήτημα των εμβολιασμών, δεν συζητάμε το θέμα της επιπλέον ενίσχυσης του ΕΣΥ. Αντίθετα ο κος Μητσοτάκης μίλησε για ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας .

Είναι λάθος η άποψη που προβάλλεται από ορισμένους κύκλους της ΝΔ ότι ένα μέρος του πληθυσμού δεν εμβολιάζεται συνειδητά. Υπάρχει ένα κομμάτι του πληθυσμού που το κάνει αυτό αλλά είναι πάρα πολύ μικρό. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προστεθεί στα υγειονομικά πρωτόκολλα, στα βιβλιάρια υγείας των απασχολούμενων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και το ζήτημα του κορονοϊού.

Επειδή το εμβόλιο είναι δημόσιο αγαθό, θα πρέπει να δούμε πως θα γίνεται αυτό, όπως παλαιότερα γίνονταν το εμβόλιο για τη διφθερίτιδα, την ελονοσία κλπ.

Από αυτό θα πρέπει να εξαιρείται μόνο κάποιος που με ιατρική απόφαση θα απαγορεύεται να εμβολιαστεί και κανείς άλλος. Αλλά εδώ μιλάμε για ποσοστό μικρότερο του 1% του πληθυσμού.

Αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπωθεί ξεκάθαρα  χιλιάδες φορές μέχρι στιγμής.

Θα πρέπει όμως να λέμε την αλήθεια στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχουμε την πρώτη γενιά εμβολίων και την τέταρτη γενιά μεταλλάξεων. Θα ακολουθήσει και άλλη γενιά εμβολίων. Πάντα το ίδιο πράγμα γίνεται στις πανδημίες. Όπως τώρα κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης μια φορά το χρόνο ενώ λιγα χρόνια πρίν το κάναμε δύο φορές. Αυτά δημιουργούν ένα τοίχος ανοσίας και αυτό που ενδιαφέρει είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Το δεύτερο βήμα είναι να οχυρώσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας.

Το τρίτο βήμα είναι να μας βρεί σε καλύτερη κατάσταση το φθινόπωρο γιατί μέχρι στιγμής από τον Νοέμβρη του 2020 έχουμε 12,5 χιλιάδες θανάτους….»

Σχετικά με την Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ:

«..Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποτέλεσε ένα ποιοτικό άλμα στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τις συνθήκες τις οποίες ζούμε. Με μία έννοια, αν και ποτέ η τηλεδιάσκεψη δεν υποκαθιστά τη φυσική παρουσία, καινούργιες εμπειρίες αποκτώνται από τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ. Σε μας δεν περισσεύουν οι χαρακτηρισμοί αλλά τα αντεπιχειρήματα.

Δεν είναι πολλές οι μέρες που ο κος Μητσοτάκης εξήγγειλε το σχέδιο της ΝΔ για το υγειονομικό σύστημα της χώρας. Και το σχέδιο αυτό είναι ξεκάθαρο ότι περιλαμβάνει ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία, όπως τώρα σχεδιάζεται στο ΑΤΤΙΚΟ και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα .

Εμείς από την άλλη λέμε ότι το βασικό σύστημα θα πρέπει να είναι το δημόσιο και δωρεάν σύστημα. Ήδη, αρκετά χρήματα παρακρατούνται από τους εργαζόμενους για αυτό τον τομέα.

Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει άνθρωπος που προτιμά να ζει με τα 534 ευρώ χωρίς να δουλεύει, όπως ισχυρίστηκε ο κος Σκέρτσος, αντί να έχει την υγειά του, τη δουλεία του και την οικογένειά του; Ο κος Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, την ίδια ώρα που ο κος Σταϊκούρας έλεγε ότι υπάρχουν 34 δις ευρώ, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 37 δις διαθέσιμα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η υγεία με τη μορφή των κοινωνικών και δημόσιων επενδύσεων αποτελεί μια από τις βάσεις της οικονομίας. Και προς εκεί θα πρέπει να κατευθυνθούμε.

Επιτέλους η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει μια κυβέρνηση η οποία θα υλοποιεί αυτά που εξαγγέλλει και δεν θα κάνει μόνο αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση, όπως η σημερινή της ΝΔ . Οι αμφιθυμίες και οι αντιφάσεις της κυβέρνησης δεν οδηγούν πουθενά. Με 150άρια δεν γίνεται πολιτική. Η αντίληψη ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται, είναι τελείως ανεδαφική. Οι κοινωνίες οργανώνονται, λειτουργούν, δημιουργούν οικονομίες, με σκοπό να επιβιώνουν, να αναπαράγονται, να διαμορφώνονται και να παίρνουν συγκεκριμένα μέτρα. Όλοι οι φιλελεύθεροι , ενώ πριν μίλαγαν για ιδιωτικό σύστημα υγείας, στη διάρκεια της πανδημίας γύρισαν τη ματιά τους προς το δημόσιο σύστημα.

Πριν μίλαγαν για μικρότερη φορολογία των επιχειρήσεων ώστε να γίνονται επενδύσεις, σήμερα ακόμα και ο πρόεδρος Μπάϊντεν μιλά για  αύξηση φόρων στις επιχειρήσεις και στα μεγάλα κέρδη.

‘Όλα λοιπόν γίνονται αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση..»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)