to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 21.01.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: «Αναγκαία η διαμόρφωση προγραμματικών όρων συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων»

«Τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας θα είναι το πεδίο που θα αναμετρηθούν τα κόμματα. Και εκεί θα κριθούν τελικά όλα. Με όλα τα προοδευτικά-δημοκρατικά κόμματα μπορούν να διαμορφωθούν προγραμματικοί όροι συνεργασίας. Βεβαίως μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές, ο καθένας θα λέει την πολιτική του. Θα μιλήσει η κοινωνία και τότε θα δούμε τη στάση του καθενός», σημείωσε ο Δημ. Βίτσας μιλώντας στον Σκάι


Ο Δημήτρης Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισήμανε μεταξύ άλλων για τα ζητήματα της επικαιρότητας:

«..Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας εξακολουθούν να εμφανίζονται, συνεπώς, είναι απορριπτέος κάθε λόγος που εκφράζεται και υποβαθμίζει  τη σημασία και την επικινδυνότητά της. Την ώρα που δίνεται η εντύπωση από ορισμένους ότι τώρα τελειώνουμε με το πρόβλημα, έχουμε 80-100 νεκρούς ημερησίως.

Συγχρόνως υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας και οι τεράστιες διαφορές των τιμών των βασικών αγαθών σε σχέση με πέρυσι, με τις λαϊκές οικογένειες να στενάζουν.

Η κυβέρνηση, ως έχουσα την κύρια ευθύνη στη διαχείριση αυτών των κρίσεων, έχει αποτύχει πλήρως.

Επιπλέον έχουν αποτύχει και οι προσπάθειες χρόνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και των άλλων προοδευτικών κομμάτων για συνεννόηση με την κυβέρνηση, πάνω στη διαχείριση αυτών των κρίσεων.

Εμείς προτάσσουμε την διενέργεια εκλογών γιατί αποτελεί τη μοναδική λύση για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Όσο αφορά τις διενεργηθείσες δημοσκοπήσεις και τα ΄΄ευρήματά΄΄τους, θέλω να σας θυμίσω τις αντίστοιχες των τελευταίων εκλογών που έδιναν στο ΣΥΡΙΖΑ 24% και τελικά πήρε 31,5%.

Τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας θα είναι το πεδίο που θα αναμετρηθούν τα κόμματα. Και εκεί θα κριθούν τελικά όλα.

Με όλα τα προοδευτικά-δημοκρατικά κόμματα μπορούν να διαμορφωθούν προγραμματικοί όροι συνεργασίας. Βεβαίως μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές, ο καθένας θα λέει την πολιτική του. Θα μιλήσει η κοινωνία και τότε θα δούμε τη στάση του καθενός.

Έχει μια ιδιαίτερη όμως σημασία ότι το άθροισμα των ποσοστών των προοδευτικών-δημοκρατικών δυνάμεων υπερισχύει ακόμα και σε αυτές τις δημοσκοπήσεις έναντι των συντηρητικών δυνάμεων.

Το βράδυ των εκλογών, το αποτέλεσμά τους θα βάλει την κάθε πολιτική δύναμη μπροστά στις ευθύνες της….

Σχετικά με τις προσυνεδριακές διαδικασίες στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το βασικό ζήτημα είναι το πώς θα ανταποκριθούμε στα εθνικά αλλά και στα Ευρωπαϊκά  κοινωνικά προβλήματα.

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου και της Κ.Ε του κόμματος, θέλω να σας πω ότι το ζήτημα αυτό, λίγο ενδιαφέρει την κοινωνία και τον απλό ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μεν, αλλά μόνο εσωκομματική σε αξία διαδικασία.

Μπορεί ο πρόεδρος να εκλέγεται από το Συνέδριο ή από την Κ.Ε ή από τα μέλη, αλλά έχω διαφορετική αντίληψη όσο αφορά την εκλογή της Κ.Ε.

Αυτό όμως που πρέπει να αποφύγουμε είναι, αντί να συζητάμε για προγράμματα και πολιτικά σχέδια που θα στοχεύουν  στην ανατροπή της  κυβέρνησης Μητσοτάκη-ΝΔ, να αναλωθούμε σε μια στείρα εσωκομματική συζήτηση, αδιάφορη για την πλειοψηφία της κοινωνίας…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)