to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 17.01.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: «Άλλο ερευνητική, άλλο συκοφαντική δημοσιογραφία»

«Στην περίπτωση των διώξεων των δημοσιογράφων Παπαδάκου και Βαξεβάνη, έχουμε το απίστευτο φαινόμενο να ασκείται η δίωξή τους με το επιχείρημα της σύστασης συμμορίας. Επί της ουσίας, η βάση της κατηγορίας είναι το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση NOVARTIS», σημείωσε ο Δημ. Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στο North Radio 98.0


Ο Δημήτρης Βίτσας επισήμανε μεταξύ άλλων: 

«Σύσσωμοι όλοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, απλοί δημοκρατικοί πολίτες, θα πρέπει να καταδικάσουν το συγκεκριμένο γεγονός. Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχουμε κάνει πολλές προτάσεις που στοχεύουν στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ,ακόμα και όσο αφορά τον ορισμό της ηγεσίας της.

Είναι σαφές και έχει πολλές φορές αποδειχθεί, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει τον Άρειο Πάγο και ειδικά τους εισαγγελείς και τους ανακριτές. Ο ρόλος των δημοσιογράφων κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους είναι να ελέγχουν την εξουσία. Θα πρέπει να τονιστεί ότι, επι των ημερών μας στην κυβέρνηση, ουδείς  δημοσιογράφος  διώχθηκε.

Το ερώτημα είναι αν σε μια δημοκρατική χώρα , μπορεί να διώκονται δημοσιογράφοι που ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία ή το αντίθετο,αν θα πρέπει  ακόμα και να διευκολύνεται.Να μην συγχέουμε λοιπόν την στρατευμένη δημοσιογραφία με την συκοφαντική δημοσιογραφία.

Ο πολίτης θα κρίνει επ΄ αυτού.

Στην περίπτωση του σκανδάλου NOVARTIS, ενώ δεν κλήθηκαν βασικοί μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή, η ΝΔ με την πλειοψηφία που διαθέτει βάση του κανονισμού της Βουλής, συνέταξε ένα πόρισμα που εκ των πραγμάτων δικαιώνει την εταιρία. Η διαδικασία του ελέγχου της εξουσίας , αφορά και την ΝΔ του κου Μητσοτάκη για αυτά τα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην κυβέρνηση…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)