to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 24.01.2023

Πολιτική

Δημ. Τζανακόπουλος: Θα καθαρίσουμε τη χώρα από τις παρανομίες και τις εγκληματικές ενέργειες της ΝΔ

«Η ΝΔ έχει διασύρει τη χώρα σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των παρακολουθήσεων και τολμά να μιλά για διασυρμό προσπαθώντας να φτιάξει μια ιστορία ευαισθησίας, τη στιγμή που καλούσε το ελληνικό λιμενικό να δολοφονεί τους μετανάστες; Για το λόγο αυτό, συγγνώμη οφείλουν να πουν οι φασίστες της ΝΔ, που έλεγαν να πνίγουμε μετανάστες στο Αιγαίο», ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Αν τα πράγματα είναι έτσι, όπως αποτυπώνονται και στη δημοσκόπηση της GPO αλλά και σε άλλες δημοσκοπήσεις, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ο κύριος Μητσοτάκης δείχνει μια τέτοια ανασφάλεια και οξύνει με τέτοια επιθετικότητα την πολιτική αντιπαράθεση», ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Στη συνέντευξη τύπου απείλησε ότι αν υπάρξει μια οποιαδήποτε αλλαγή κυβέρνησης θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η επενδυτική βαθμίδα. Την περίοδο 2017-2019 η ελληνική οικονομία αναβαθμίστηκε τρεις φορές. Την περίοδο 2019-2022 η ελληνική οικονομία έχει αναβαθμιστεί δύο φορές. Αυτή η επιθετικότητα, αυτή η ανασφάλεια την οποία έβγαλε ο κύριος Μητσοτάκης, δεν αντιστοιχεί στα όσα φαίνεται να αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις».

«Ένα δεύτερο ζήτημα αφορά το τι έχει κάνει και το τι δεν έχει κάνει η κυβέρνηση. Το πρώτο πράγμα που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ήταν ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου. Δεν τον κατήργησε, δεν κατήργησε την προσωπική διαφορά, όπως έλεγε προεκλογικά το 2019. Δεν έδωσε καμία αύξηση στις συντάξεις ο κ. Μητσοτάκης, διότι η αύξηση αυτή είναι νομοθετημένη από το 2016 από τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι από 1/1/2023 θα υπάρξει αύξηση η οποία θα εξαρτάται κατά 50% από τον πληθωρισμό και κατά 50% από την ανάπτυξη. Αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, δήλωσε ότι η κατώτατη ασφαλιστική εισφορά επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα 180 ευρώ και σήμερα είναι στα 240. Έχουμε δηλαδή μία αύξηση η οποία υπερβαίνει τα 60 ευρώ», υπογράμμισε ο Βουλευτής.

Μάλιστα σχολίασε ότι «7 δις έπρεπε να έχουν πάρει οι συνταξιούχοι από το 2019-2023, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν καταργούσε τη 13η σύνταξη και αν έδινε τα αναδρομικά τα οποία έπρεπε να έχει δώσει. Το 2019 πριν από τις εκλογές έλεγε ότι θα αυξηθεί ο μισθός κατά το διπλάσιο της ανάπτυξης. Θα έπρεπε δηλαδή να έχει δώσει ήδη για το 2022 12-13% αύξηση περίπου. Αυτή η αύξηση δε δόθηκε ποτέ». Και αναρωτήθηκε: «Πώς γίνεται να υπάρχει μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, αφού όλα πάνε τόσο καλά»;

Σχετικά με το προσφυγικό δήλωσε ότι «η χώρα δεν έχει εξωτερικό εχθρό το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήθεν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης της χώρας. Ο φράχτης και η επέκτασή του δε μπορούν να λύσουν κανένα πρόβλημα. Η ΝΔ έχει διασύρει τη χώρα σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των παρακολουθήσεων και τολμά να μιλά για διασυρμό προσπαθώντας να φτιάξει μια ιστορία ευαισθησίας, τη στιγμή που καλούσε το ελληνικό λιμενικό να δολοφονεί τους μετανάστες; Για το λόγο αυτό, συγγνώμη οφείλουν να πουν οι φασίστες της ΝΔ, που έλεγαν να πνίγουμε μετανάστες στο Αιγαίο».

«Να δει ο κόσμος τι συμβαίνει στον ΣΚΑΪ»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεχόμενος λεκτική επίθεση τόσο από τον κ. Πλεύρη όσο και από τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού, ανταπάντησε: «Ο ΣΚΑΙ αποτελεί συνήγορο του κ. Πλεύρη και της ΝΔ. Θέματα ακρίβειας και υποκλοπών, παράνομων παρακολουθήσεων, δεν αγγίζουν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ καθώς γίνονται προπαγανδιστές και φερέφωνα της ΝΔ. Αυτή είναι η δημοσιογραφική εικόνα του σταθμού, αυτή είναι η ποιότητα, αυτός είναι ο σεβασμός της πολυφωνίας και της δημοκρατίας. Θα έπρεπε να σέβεται τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά».

Δείτε αναλυτικότερα: Δ. Τζανακόπουλος: «Να δει ο κόσμος τι συμβαίνει στον ΣΚΑΪ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)