to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 07.02.2023

Πολιτική

Δημ. Τζανακόπουλος: Τα διλήμματα των εκλογών αφορούν τη δημοκρατία ή τη συνέχιση του καθεστώτος

Τα «πάρα πολύ καθαρά» διλήμματα των εκλογών «αφορούν τη δυνατότητα να ασκηθούν πολιτικές υπέρ του συνόλου της κοινωνίας ή υπέρ λίγων και συγκεκριμένων φίλων της κυβέρνησης», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξή του


«Η  κακοκαιρία δεν είχε τα χαρακτηριστικά τα οποία προοικονομούνταν εδώ και μία τουλάχιστον εβδομάδα. Δεν ήταν τόσο σκληρή και τόσο επιθετική όσο η περσινή. Απ όσο ξέρω, τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν ήταν αρκετά λιγότερα σε σχέση με πέρυσι», ανέφερε ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τα διλήμματα των εκλογών είπε: «Τα διλήμματα των εκλογών είναι πάρα πολύ καθαρά. Είναι διλήμματα που αφορούν τη δημοκρατία ή τη συνέχιση του καθεστώτος. Αυτά τα οποία λέμε εδώ και δυόμισι χρόνια, αφορούν τη δικαιοσύνη ή την αισχροκέρδεια και την επιδότηση των ολιγαρχικών συμφερόντων. Αφορούν τη δυνατότητα να ασκηθούν πολιτικές  υπέρ του συνόλου της κοινωνίας ή υπέρ λίγων και συγκεκριμένων φίλων της κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση αυτή εδώ και τριάμισι χρόνια περίπου έχει δείξει ένα πραγματικά σκοτεινό πρόσωπο, το οποίο ειδικά  τους τελευταίους ενάμιση δύο μήνες έχει γίνει πιο αποκρουστικό με όλα αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα και βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Συνεργάτες του υπουργού να μιλάνε και να λειτουργούν ως ενδιάμεσοι της ελληνικής μαφίας στο υπουργείο που υποτίθεται ότι πρέπει να κινητοποιείται για να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα.»

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Όμως υπάρχει κι άλλο ένα δίλημμα και χαίρομαι που ο κύριος Πλεύρης το θέτει, το δίλημμα Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Και από τη μεριά μας εμείς λέμε για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης, αφού είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του και θέλει να θέσει αυτό το προσωποποιημένο δίλημμα, δεν έρχεται σε ένα πολιτικό ντιμπέιτ με τον κύριο Τσίπρα που το ζητάμε εδώ και εφτά χρόνια και όποτε το λέμε με διάφορες προφάσεις, με διάφορες δικαιολογίες, ο κύριος Μητσοτάκης βρίσκει τρόπο να το βάλει στα πόδια;»

Ο βουλευτής ακολούθως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταρχάς, χαίρομαι για την αγωνία σας σε ότι αφορά τη διεισδυτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρώο χώρο. Ο κεντρώος χώρος κερδίζεται με συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την αύξηση των εισοδημάτων, για την αύξηση των μισθών, για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για την αντιμετώπιση  της αισχροκέρδειας των ενεργειακών επιχειρήσεων, των πετρελαϊκών επιχειρήσεων που έχουν εκτινάξει  το κόστος ζωής στη χώρα εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο σε δυσθεώρητα ύψη που δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα που ισχύουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την ανάγκη για κάθαρση στο δημόσιο βίο. Ακριβώς επειδή υπάρχει αυτό το σκοτεινό πρόσωπο της κυβέρνησης, με τις παρακολουθήσεις, με την υπονόμευση του Συντάγματος, με την υπονόμευση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με τις ειδικές σχέσεις, με εγκληματικές ομάδες πια, όπως αποδεικνύεται νομίζω ότι ο κεντρώος χώρος  καθόλου δεν ενδιαφέρεται για μία κυβέρνηση που λειτουργεί με αυτούς τους όρους συνεννόησης με την παραβατικότητα.»

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις ο κ.Τζανακοπουλος σχολίασε: «Ακούω εδώ και τρία περίπου χρόνια περί μιας καθήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και αυτό το οποίο  παρακολουθούμε την τελευταία διετία είναι μια διαφορά η οποία εμφανιζόταν ακόμα και στο 20- 22%. Το 2020 έλεγαν ότι ο κ.Μητσοτάκης προηγείται  20 μονάδες και ότι θα είναι πρωθυπουργός για τα επόμενα 40 χρόνια στη χώρα. Αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια διαφορά η οποία μεσοσταθμικά μεταξύ των εταιρειών κινείται γύρω στο τεσσεράμισι με 5%. Αυτή είναι η εικόνα.»

Μάλιστα ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε: « Αυτό λοιπόν που θέλω να επιμείνω είναι το εξής. Χαίρομαι που δύο μέρες μετά τα αποτελέσματα των κυπριακών εκλογών και την πλήρη διάψευση των εκτιμήσεων των δημοσκοπήσεων, συνεχίζουμε στην Ελλάδα να συζητάμε για δημοσκοπήσεις . Τα έχουμε  ζήσει το 2012 τα έχουμε ζήσει το 2015 και το 2019. Γνώμη μου είναι ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις. Εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες στην ποινική δικαιοσύνη σχετικά, αλλά από κει και πέρα υπάρχουν προφανώς και μεθοδολογικά προβλήματα.»

«Ο Σύριζα, όσο κι αν αυτό αγχώνει τον κ. Πλεύρη, τη Νέα Δημοκρατία, τον κ. Μητσοτάκη, ενδεχομένως και άλλους,  θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές», κατέληξε κλείνοντας ο βουλευτής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)