to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 10.08.2022

Πολιτική

Δημ. Τζανακόπουλος: Σε φάση αποδρομής και πλήρους πολιτικής έκπτωσης ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Η κυβέρνηση δε δίνει απολύτως καμία απάντηση για το αν και κατά πόσο έχει συναλλαγές και κάνει outsourcing παρακολουθήσεις με το λογισμικό Predator, το οποίο διακινείται μέσω εταιρειών με τις οποίες ο κύριος Δημητριάδης φαίνεται να έχει σχέσεις. Όλα αυτά συνιστούν θεσμική τερατογένεση», σημείωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5.


«Το μέγεθος πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το αν έχουμε τελικά να κάνουμε με μία τυπικά επαρκή και νόμιμη παρακολούθηση ή και μια απλώς λανθασμένη πολιτική διαχείριση, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση» δήλωσε ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Συνέχισε λέγοντας ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν ανοίξει στόματα δασκάλων του Συνταγματικού Δικαίου. Έχω υπόψη μου τον κύριο Σωτηρέλη, τον κύριο Κοτιάδη, ακόμα και τον κύριο Βενιζέλο φυσικά, οι οποίοι επιχειρηματολογούν και εξηγούν για ποιο λόγο είναι απόλυτη ανοησία αυτό το οποίο λέει η κυβέρνηση ότι δηλαδή έχουμε μια νόμιμη παρακολούθηση, η οποία όμως πολιτικά δεν έτυχε της σωστής διαχείρισης ή θα ήταν νόμιμη παρακολούθηση και άρα δεν θα υπήρχε κανένα θέμα παραιτήσεων ή η παρακολούθηση είναι παράνομη».

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Στην περίπτωση παρακολούθησης των πολιτικών αλλά και των δημοσιογράφων δεν νοείται παρακολούθηση από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφάλειας με μόνη την υπογραφή μιας εισαγγελέως για την οποία γνωρίζουμε ότι έχει δώσει 15.000 τέτοιες εγκρίσεις τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή έχει υπογράψει έως 100 εγκρίσεις τη μέρα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αφενός δεν γνωρίζει τι ακριβώς εγκρίνει, δηλαδή στην πραγματικότητα εγκρίνει ό,τι προτείνει η ΕΥΠ . Από την άλλη μεριά επισημαίνει ορθά ο κ. Βενιζέλος ότι με την υπογραφή της εισαγγελέως θα μπορούσε να παρακολουθεί η ΕΥΠ το σύνολο του πολιτικού συστήματος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, όλη την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και το σύνολο του κοινοβουλίου».

Ο Βουλευτής επισήμανε ότι «πρόκειται για μια απολύτως παράνομη πράξη και γι αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να κινηθεί η ποινική διαδικασία για τα άτομα, τα οποία δεν καλύπτονται από το άρθρο 86 του Συντάγματος, για τα άτομα εκείνα τα οποία έχουν εμπλοκή στην υπόθεση καθώς και να ανοίξει η προκαταρκτική εξέταση, όχι γιατί διέρρευσαν τα στοιχεία, αλλά για το γεγονός ότι εδώ έχουμε παραβίαση του Συντάγματος και έχουμε και την τέλεση συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων».

«Φυσικά για την παραβίαση του Συντάγματος ευθύνη έχει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην εποπτεία του οποίου ανήκει η ΕΥΠ και ο κ. Δημητριάδης είναι απλώς βοηθός σε αυτή την αρμοδιότητα. Η ευθύνη ανήκει πολιτικά στον κύριο Μητσοτάκη και ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη είναι η παραίτηση που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων σχολίασε: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει όλη αυτή την υπόθεση σε μία υπόθεση που αφορά απλώς τις παρακολουθήσεις από τη μεριά της ΕΥΠ στα κινητά του κυρίου Κουκάκη και του Ανδρουλάκη, πραγματικά μεγάλη αποκάλυψη το να παρακολουθεί εν ενεργεία πολιτικούς και δημοσιογράφους η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και μάλιστα με διαδικασίες, οι οποίες είναι τουλάχιστον αμφίβολες. Το μεγαλύτερο όμως είναι το θέμα του Predator, μια κατάσταση την οποία δεν βλέπουμε ούτε σε κατασκοπευτικές ταινίες. Η κυβέρνηση μέσω του κ. Δημητριάδη συνδέεται με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν την εταιρεία, η οποία πουλά αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Η κυβέρνηση δε δίνει απολύτως καμία απάντηση για το αν και κατά πόσο έχει συναλλαγές και κάνει outsourcing παρακολουθήσεις με το λογισμικό αυτό μέσω των εταιρειών εκείνων με τις οποίες ο κύριος Δημητριάδης φαίνεται να έχει σχέσεις. Όλα αυτά συνιστούν ακριβώς μια θεσμική τερατογένεση. Συνιστούν μια αντιδημοκρατική εκτροπή. Όλο αυτό είναι πολύ σκοτεινό, πολύ ύποπτο και νομίζω ότι επιβεβαιώνονται τελικά οι χειρότεροι φόβοι μας το 2019 για την οικοδόμηση αυτού ακριβώς που ονομάζαμε καθεστώς Μητσοτάκη».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή έχει σκάσει η φούσκα της επικοινωνιακής προστασίας της κυβέρνησης, διότι η υπόθεση αυτή έχει υπερβεί τα ελληνικά σύνορα, πράγμα το οποίο αλλάζει άρδην το επικοινωνιακό σκηνικό. Η κυβέρνηση προφανώς ποντάρει στο να περάσει καιρός, να ξεχαστεί, να αμβλυνθεί και να μειωθεί η πολιτική ένταση του ζητήματος. Όμως πλέον έχουμε να κάνουμε με μια μια τομή στη διάρκεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας». Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι «ο κύριος Μητσοτάκης περνάει σε φάση αποδρομής και πλήρους πολιτικής έκπτωσης και θα φύγει όπως ακριβώς του αρμόζει από την θέση του πρωθυπουργού μετά από τα αίσχη, τα οποία έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκεται στην κυβέρνηση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)