to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 27.01.2023

Πολιτική

Δημ. Τζανακόπουλος: «Ο τρόπος αντίδρασης της κυβέρνησης αποδεικνύει την ενοχή της»

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά η κυβέρνηση είναι αποδεικτικός της ενοχής της. Το γεγονός ότι δεν απαντά στα πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, δηλαδή ποιος έδωσε την εντολή, το γεγονός ότι ο κύριος Μητσοτάκης χαρακτήριζε όλα αυτά μυθεύματα, εικασίες, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και τον κύριο Χατζηδάκη, αποδεικνύει την ενοχής της»


«Όταν η αντιπολίτευση αλλά και η Ελληνική Δημοκρατία στο σύνολο της βρίσκεται απέναντι σε μια κατά κυριολεξία συνταγματική εκτροπή, είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει όλα τα όπλα που της δίνει η κοινοβουλευτική διαδικασία, ο κανονισμός της Βουλής, η αντιπολίτευση. Όταν πια είχαμε τη δεδομένη και αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι πράγματι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει προχωρήσει σε παράνομες παρακολουθήσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και μελών της κυβέρνησης, ήμασταν υποχρεωμένοι νομικά, πολιτικά και ηθικά, να αναδείξουμε το θέμα με την κορυφαία διαδικασία ελέγχου της κυβέρνησης που είναι η πρόταση δυσπιστίας» τόνισε εισαγωγικά ο Δημ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο Action24.

Όπως επισήμανε:

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά η κυβέρνηση είναι αποδεικτικός της ενοχής της. Το γεγονός ότι δεν απαντά στα πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, δηλαδή ποιος έδωσε την εντολή, το γεγονός ότι ο κύριος Μητσοτάκης χαρακτήριζε όλα αυτά μυθεύματα, εικασίες, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και τον κύριο Χατζηδάκη, αποδεικνύει την ενοχής της.

Εδώ και δύο μήνες, μετά τα πρώτα δημοσιεύματα περί παρακολούθησης Χατζηδάκη,  Φλώρου και των υπολοίπων, άλλαξε το αφήγημα της κυβέρνησης. Ο κ. Οικονόμου δε μιλάει πλέον για νόμιμες παρακολουθήσεις αλλά  για κάποια ρυπαρά δίκτυα.  Τι είναι αυτά τα ρυπαρά δίκτυα και  ποιος συμμετέχει σε αυτά; Είναι η κα. Βλάχου, ο κ. Κοντολέων, τοποθετημένος εκεί  από τον πρωθυπουργό, οι υποδιοικητές της ΕΥΠ, οι οποίοι έμειναν στη θέση τους και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου; Ήταν και ο κ. Δημητριάδης, γενικός γραμματέας  του πρωθυπουργού επί τρία χρόνια μέλος αυτού του ρυπαρού δικτύου;

Ο κ. Μητσοτάκης είναι απολύτως ανίκανος να είναι πρωθυπουργός, διότι κάτω από τη μύτη του, η υπηρεσία της οποίας προΐστατο, παρακολουθούσε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ισχυριζόμενος ότι δε γνώριζε τίποτα. Άρα είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος αποφασίζει και προΐσταται του ΚΥΣΕΑ, το οποίο παίρνει αποφάσεις για την Εθνική Άμυνα, να μη γνωρίζει ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ύποπτος ως εθνικός κίνδυνος; Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης ήξερε,  προΐστατο, έστησε έναν ολόκληρο μηχανισμό.

Η δουλειά της ΑΔΑΕ, το καθήκον και η συνταγματική της υποχρέωση είναι να ελέγχει τις διαδικασίες υπό τις οποίες αίρεται το απόρρητο. Άρα ο κ. Ράμμος έκανε αυτό που του ορίζει το Σύνταγμα ως καθήκον του, είναι ένας δημόσιος λειτουργός, ο οποίος τήρησε το νόμο. Οι δηλώσεις του είναι εξαιρετικά και αποστομωτικά νομικά κείμενα. Σε κανένα σημείο των παρεμβάσεών του ο κ. Ράμμος δεν έχει πολιτικολογία.

Ο κ.  Ντογιάκος, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, απείλησε ευθέως με δεκαετή φυλάκιση την ΑΔΑΕ και τον κ. Ράμμο, εάν κάνει αυτό που το Σύνταγμα επιτάσσει. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έχει τη δυνατότητα να γνωμοδοτεί επί παντός  επιστητού όταν υπάρχει ανοιχτή έρευνα στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι  ιδιωτικός φορέας ο κ. Ντογιάκος, ούτε συνήγορος κανενός.

Είναι πραγματικά αστείο να  λέμε ότι ο κύριος Ράμμος είναι ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Ράμμος ήταν επί 40 χρόνια δικαστής στα διοικητικά δικαστήρια, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ποτέ συνδεόμενος με το κόμμα. Όποιος σε αυτή τη χώρα πράττει με βάση το νόμο, με βάση το καθήκον του, με βάση το Σύνταγμα, πρέπει να αντιπαρατίθεται με την κυβέρνηση; Η παρακολούθηση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για λόγους εθνικής ασφάλειας με την υπογραφή της κυρίας Βλάχου, διατηρήθηκε σε ισχύ 2 χρόνια. Υπογράφηκαν 10 τουλάχιστον παρατάσεις της παρακολούθησης του. Ξέρετε ποια είναι η προϋπόθεση για να παραταθεί μια παρακολούθηση; Να προκύπτουν ενδείξεις ότι πράγματι αυτός που παρακολουθείται είναι εθνικός κίνδυνος. Και αυτή τη στιγμή συζητάμε διαδικαστικά αν ο κ. Ράμμος  είναι του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι υποχρέωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή που βλέπει ότι παραβιάζεται ευθέως το Σύνταγμα ή καταλύεται η ίδια η δημοκρατία. Όχι απλώς είχε δικαίωμα ο κ. Τσίπρας να παρουσιάσει τις κυβερνητικές παρανομίες, είχε νομική από το Σύνταγμα υποχρέωση να το πει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί και δια του προέδρου του σε σχέση με το ζήτημα για το τείχος στον Έβρο. Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση συνολικά αντιμετωπίζει το προσφυγικό είναι ένας τρόπος που παραβιάζει ευθέως το διεθνές δίκαιο. Και αυτό είναι προβληματικό, όχι μόνο διότι παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και με όρους αποτελεσματικότητας της ελληνικής διπλωματίας. Η βασική θέση της ελληνικής διπλωματίας είναι ότι το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να γίνεται σεβαστό σε όλες του τις εκφάνσεις και αυτό ενισχύει τη διπλωματική μας αποτελεσματικότητα ως χώρα. Το τείχος στον Έβρο είναι εντός των ελληνικών συνόρων, δεν είναι πάνω στα σύνορα. Αν κάποιος βρεθεί μπροστά στο τείχος και ζητήσει να καταθέσει άσυλο, αυτό που επιτάσσει το διεθνές δίκαιο είναι ότι θα πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση ασύλου του και να εξεταστεί εξατομικευμένα.

Σε σχέση με το δημοσίευμα της Καθημερινής δεν υπήρχε συνέντευξη, υπάρχουν οι δηλώσεις του συγκεκριμένου Σύριου που αφορούν τη μικρή Μαρία και υπάρχει και ένα ρεπορτάζ της Καθημερινής που δεν αφορά αυτά που είπε ο Σύριος, αλλά αφορά πληροφορίες που έρχονται για συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι με κουκούλες και χωρίς διακριτικά παίρνουν τον κόσμο, τον πετάνε στη θάλασσα.

Ας αναρωτηθούμε πόσα παιδιά έχουν πεθάνει στο Αιγαίο τα τελευταία 12-13 χρόνια. Για την υπόθεση στο Φαρμακονήσι με τους δεκατρείς νεκρούς έχουμε απόφαση δικαστηρίου ότι βυθίστηκε από τις ελληνικές αρχές με πολιτική εντολή ένα πλοίο ανάμεσά τους και παιδιά.

Οι κύριοι Σαμαράς και Καραμανλής είχαν πει ότι αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα, ότι αν συμβαίνουν  τίθεται  τεράστιο ζήτημα αντιδημοκρατικής εκτροπής. Ο καθένας έρχεται και ενώπιον της ίδιας του της πολιτικής αξιοπιστίας και της πολιτικής αξιοπρέπειας. Αν θεωρούν ότι έτσι πρέπει να ενεργήσουν κρίνονται, όπως κρίνονται και όλοι οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Αν οι βουλευτές της συμπολίτευσης που έχουν την ευκαιρία να υψώσουν ανάστημα και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, υπερψηφίσουν την κυβέρνηση ή καταψηφίσουν  την πρόταση δυσπιστίας, τότε δυστυχώς το σκάνδαλο που αφορά τον κύριο Μητσοτάκη και την εγκληματική ομάδα την οποία δημιούργησε, θα αφορά πια όλη τη Νέα Δημοκρατία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)