to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 15.05.2022

Πολιτική

Δημ. Τζανακόπουλος: Κορυφαία στιγμή στην ιστορία της χώρας οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα υψίστης πολιτικής σημασίας με αποδέκτη την κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτήρισε τις σημερινές εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος. "Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συστρατεύονται σε μια κοινή πορεία που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την πολιτική αλλαγή και μια νέα ημέρα στη χώρα", δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.


"Η σημερινή ημέρα είναι κορυφαία στιγμή στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η εναλλακτική λύση που έχει ανάγκη η χώρα. Σήμερα συναντώνται στις κάλπες μας αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Ελλάδας", επισήμανε.

"Η διαδικασία των εκλογών για την Κεντρική Επιτροπή και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξελίσσεται με αθρόα προσέλευση δεκάδων χιλιάδων πολιτών, παλιών και νέων μελών του κόμματος. Αυτό αλλάζει κατά πολύ τη σημασία της προσέλευσης στις κάλπες μας. Πραγματικά, η προσέλευση είναι παραπάνω από ικανοποιητική", υπογράμμισε, ενώ τόνισε πως δεν συγκρίνεται η εν λόγω εκλογική διαδικασία με αυτές άλλων κομμάτων, καθώς "προσέρχονται και νέα μέλη, και μάλιστα από 15 ετών".

"Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 24 χιλ. μέλη και κατάφερε να καταγράψει ένα ποσοστό 36%. Σκεφτείτε τί σημαίνει ένας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- χιλιάδες μέλη για τη χώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαφορετικές γνώμες που διατυπώνονται μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα "εσωκομματικής αντιπολίτευσης" εφόσον "δεν υπάρχει κείμενο αντιπαραθετικής πολιτικής απόφασης από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος". "Ναι, έχουμε διαφορετικά ρεύματα, αποχρώσεις, αντιλήψεις, διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, αλλά δεν αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ομαδοποιήσεις. Είμαστε ένα κόμμα ανοικτό, δημοκρατικό, χωρίς βαρονίες και πολιτικά τζάκια", σημείωσε.

Επανέλαβε πως υψίστης σημασίας για τη σημερινή διαδικασία των εκλογών είναι πως "παλιά και νέα μέλη έχουν την πληροφόρηση και τη γνώση ώστε να εκλέγουν τη συλλογική ηγεσία του κόμματός τους". "Πρόκειται για ένα 'πολιτικό πείραμα' ώστε να υπερβούμε την κρίση αντιπροσώπευσης και την κρίση του κομματικού φαινομένου, που σοβούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο", σημείωσε ο Δημ. Τζανακόπουλος.

Τέλος, ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε πως "η σχετική συζήτηση στη χώρα μας θεωρείται εξαντλημένη". "Τον Ιούλιο του 2019 δίναν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24% και τελικά πήραμε 32%", ανέφερε ως παράδειγμα. Και κατέληξε: "Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια πορεία φθοράς που δεν αντιστρέφεται. Πουθενά δεν είδα πρόσφατα διψήφια διαφορά στις δημοσκοπήσεις. Η εικόνα της κυβέρνησης είναι η εικόνα μιας κυβέρνησης υπό κατάρρευση και σε αποδρομή".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)