to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 23.01.2023

Πολιτική

Δημ. Τζανακόπουλος: Η ΝΔ λειτουργεί με τρόπο παραβιαστικό του διεθνούς δικαίου

«Αυτό που μετατρέπει τη χώρα σε πυλώνα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι ακριβώς ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο. Η Νέα Δημοκρατία αντίθετα επιμένει να λειτουργεί με έναν τρόπο παραβιαστικό του διεθνούς δικαίου, της συνταγματικής και διεθνούς έννομης τάξης», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Υπήρξε μία είδηση η οποία έκανε το γύρο του κόσμου, από διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία είναι έγκυρα κατά κύριο λόγο και δεν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα. Από εκεί και πέρα εμείς ζητήσαμε εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το ζήτημα στον Έβρο. Δεύτερο υπαρκτό ζήτημα είναι ότι για αρκετές ημέρες οι άνθρωποι αυτοί έμειναν επί ελληνικού εδάφους, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα ασφαλούς διέλευσης και χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν αίτημα ασύλου, παρά το γεγονός ότι αυτά αποτελούν ρυθμίσεις αναγκαστικού δικαίου που προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ως προς αυτό, η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι έκθετη, διότι και σήμερα ακόμα δεν υπάρχει δυνατότητα ασφαλούς διέλευσης. Δεν υπάρχουν δυνατότητες για τους ανθρώπους αυτούς να μπορέσουν με βάση τα δεδομένα στο διεθνές δίκαιο να ασκήσουν τα πραγματικά τους δικαιώματα και από εκεί και πέρα να δει το ελληνικό κράτος όπως οφείλει αν θα πρέπει ή όχι να χορηγήσει άσυλο».

Ο Βουλευτής υπογράμμισε: «Ο κύριος Παπαδημητρίου αρνείται να δει μια δεδομένη πραγματικότητα. Η χώρα με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δυστυχώς, δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, πράγμα το οποίο είναι το μεγάλο διπλωματικό κεφάλαιο της Ελλάδας. Αυτό που μετατρέπει τη χώρα σε πυλώνα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι ακριβώς ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο. Το διπλωματικό κεφάλαιο αυξάνεται όσο το διεθνές δίκαιο γίνεται σεβαστό από τη χώρα μας. Η Νέα Δημοκρατία αντίθετα επιμένει να λειτουργεί με έναν τρόπο παραβιαστικό του διεθνούς δικαίου, γενικά με τους νόμους και με τη συνταγματική και τη διεθνή έννομη τάξη».

Ερωτηθείς για το φράχτη στον Έβρο ξεκαθάρισε ότι «ο φράχτης είναι μέσα από τα ελληνικά σύνορα. Αν κάποιος βρεθεί στο φράχτη και σταματήσει θα βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους και με βάση το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να κάνει αίτημα ασύλου».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Δ. Τζανακόπουλος επεσήμανε: «Το προσφυγικό πρόβλημα δεν λύνεται με φράχτες. Λύνεται με έναν τρόπο όπου θα σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο, θα έχουμε σοβαρές διαδικασίες για το άσυλο, δεν θα παραβιάζουμε τη διεθνή νομιμότητα, ζητήματα που ενισχύουν το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας. Θέλουμε μια χώρα, που σέβεται τη διεθνή νομιμότητα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)