to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 15.11.2021

Πολιτική

Δημ. Τζανακοπουλος: Από τους 80 νεκρούς χθες, ποσοι πέθαναν εκτός ΜΕΘ;

"Από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητά να μάθει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πόσοι είναι οι συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ, αλλά σιωπά", τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τη δραματική εξέλιξη της πανδημίας και τις σχετικές καταγγελίες πολιτών. "Για ποιο λόγο δεν δίνει η κυβέρνηση αυτά τα στοιχεία;" διεμήνυσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.


"Ο κ. Βασιλακόπουλος πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έφτιαχνε 'ψευτοΜΕΘ' και παρενέβη ο εισαγγελέας, γιατί δεν είχαν καν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το ίδιο είπε και η κα Γκάγκα, παραδεχόμενη ότι δεν είχαμε το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε πολλές περιπτώσεις, και αυτό οδήγησε στην αύξηση των θανάτων", σημείωσε ο Δημ. Τζανακόπουλος.

"Κάθε μέρα έχουμε τον αριθμό των διασωληνωμένων, των νέων κρουσμάτων, των νεκρών. Και τα νούμερα είναι θλιβερά, κατατάσσοντάς μας στη χειρότερη θέση στην ευρωζώνη, αν όχι και σε όλη την Ευρώπη, σε αναλογία με τον πληθυσμό μας. Γιατί δεν μας δίνει η κυβέρνηση και τα στοιχεία των θανάτων εκτός ΜΕΘ; Ζούμε τραγικές καταστάσεις, η βόρεια Ελλάδα καταρρέει, η Αττική βράζει, στη δυτική Ελλάδα έχουμε μόνο 2 κλίνες ΜΕΘ...", συνέχισε.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος επισήμανε μάλιστα πως "ο κ. Σαρρηγιάννης λέει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 11.000 κρούσματα ημερησίως, και η κυβέρνηση ακόμη συζητά και ολιγωρεί". "Δεν βλέπω μια κυβέρνηση διατεθειμένη να πάρει αναγκαία μέτρα για περιορισμό πανδημίας, αντίθετα αδρανεί, ολιγωρεί επενδύει στην επικοινωνία περισσότερο και όχι στις παρεμβάσεις ουσίας", τόνισε.

"Η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών και η επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση όμως για ακόμη μια φορά επιλέγει να πάρει ημίμετρα κατόπιν εορτής. Εμείς εδώ και ένα χρόνο μιλάμε για την ανάγκη επίταξης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα και ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ", ξεκαθάρισε ο γραμματέας του κόμματος.

"Πρέπει να ακούσουμε την επιτροπή των ειδικών την οποία η κυβέρνηση έχει απαξιώσει πλήρως. Είναι μονόδρομος το να υπάρξει μια συνεννόηση για μια ολιγομελή ομάδα ειδικών που θα αναλάβει την διαχείριση της πανδημίας από την οποία η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί πλήρως", επισήμανε.

Σχετικά με το θέμα των σχολείων δήλωσε: "Πανηγυρίζει η κυβέρνηση και η κα Κεραμέως επειδή το ποσοστό των μολύνσεων έχει πέσει από το 25% στο 23%. Καταλαβαίνετε τί σημαίνει αυτό; Ένας στους 4 μαθητές νοσεί! Και πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί δεν κλείνουν τα τμήματα! Μα δεν κλείνουν γιατί με δική της απόφαση ισχύει το πρωτόκολλο του 50%+1! Πρέπει να μειώσουμε τους μαθητές ανά τάξη, δύο χρόνια το ζητάμε εν μέσω πανδημίας".

Σχετικά με τις δαπάνες για την υγεία υπογράμμισε: "Στο σχέδιο προϋπολογισμό για το 2022 που κατέθεσε ο κ. Σταϊκούρας περικόπτονται 900 εκατ. ευρώ από το ΕΣΥ για τις δαπάνες Covid". Όσο για τον αριθμό των ΜΕθ, που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι 1.200, ο Δημ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε ότι "προσθέτει στο συνολικό αριθμό των ΜΕθ τις καρδιολογικές ΜΕΘ, και άλλες που δεν αφορούν περιστατικά κορονοϊού".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)