to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:50 | 24.06.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δημ. Στρατούλης: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ, πλήγμα στην εθνική κυριαρχία της χώρας (βίντεο)

Εθνικό, οικονομικό και πολιτικό έγκλημα το ξεπούλημα της ΔΕΗ, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


"Αυτό που θέλετε να κάνετε με την μικρή ΔΕΗ είναι ένα μεγάλο εθνικό, οικονομικό και πολιτικό έγκλημα, σε βάρος της ανάπτυξης της χώρας. Δεν έχετε δικαίωμα να την τεμαχίσετε. Δεν είναι προσωπική σας περιουσία. Η ενέργεια και η ΔΕΗ είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Δεν μπορείτε να υποθηκεύετε το μέλλον της χώρας και του λαού μας" κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους την εκχώρηση  της ΔΕΗ άρον άρον από το θερινό τμήμα της Βουλής, ο Δημ. Στρατούλης, το πρωί στον ΑΝΤ1.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δρομολογείται το πλήρες ξεπούλημα του βασικού φορέα ενέργειας της χώρας,από την κυβέρνηση με τρομακτικές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία και τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Θα ακυρώσουμε τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο και θα ελεγχθούν όσοι με δόλο και ιδιοτέλεια ξεπουλούν το δημόσιο συμφέρον».

Διευκρίνισε επίσης ότι: "η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα θα εκχωρήσει την ΔΕΗ σε ιδιώτες καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση του Ιουλίου. Αποτελεί ξεπούλημα βασικών υποδομών της χώρας και της δημόσιας περιουσίας."

Αποκόπτουν το 30% για να το ξεπουλήσουν σε ιδιώτες δημιουργώντας τη μικρή ΔΕΗ όμως και στο υπόλοιπο 70% τα ιδιωτικά συμφέροντα εξακολουθούν να έχουν το 49% και θέλουν να τους δώσουν και άλλο 17%. Ο Δημ. Στρατούλης προειδοποίησε ότι οι τιμές θα εκτιναχθούν στα ύψη και "οι ενεργοβόρες βιομηχανίες της χώρας θα εξαρτώνται αποκλειστικά από μία ΔΕΗ, που θα εντάσσεται σε ιδιωτικά συμφέροντα εξυπηρετώντας μόνο την κερδοσκοπία."

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)