«Ο φόβος και η κινδυνολογία δεν περνάνε τα έχει ξανακούσει ο λαός, το 2012» υποστήριξε. Αυτά με τα οποία, τον τρομοκρατούσαν τα έχει πάθει ήδη. Τα σπίτια και τις καταθέσεις τα χάνει από αυτή την κυβέρνηση, λόγω του ΕΝΦΙΑ και της δυσβάσταχτης φορολογίας. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αντικαταστήσει με ένα φόρο για την πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεαλιστικές, κοστολογημένες και ανατρεπτικές.

Ο Δημ. Στρατούλης τόνισε ότι με απόλυτη σαφήνεια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ γιατί υπάρχει μεγάλη απόκλιση στην πολιτική που προτείνουμε για τη χώρα. Στο πυροτέχνημα του Οδ. Κωνσταντινόπουλου του ΠΑΣΟΚ και της κ. Πατριανάκου της Ν.Δ. περί πολυγλωσσίας που επαναφέρεται διαρκώς από τη συγκυβέρνηση, ως δήθεν πολιτικό επιχείρημα ο Δημ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι στις χθεσινές δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης είπε χθες για άλλη μια φορά, αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά για τη διαγραφή του χρέους και ότι στο πρόγραμμά του μιλά για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. «Δεν είπε τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο» συμπλήρωσε ο Δημ. Στρατούλης αφήνοντας αιχμές για την πολιτική αντιπαράθεση που επιδιώκει η συγκυβέρνηση εν είδει κουτσουμπολιού και αγνοώντας την πολιτική ουσία,.

Τέλος για την υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει εξ αρχής ενδελεχής έρευνα από τη δικαιοσύνη και εφόσον στοιχειοθετούνταν ευθύνες να υπάρξουν οι ανάλογες ποινικές και πολιτικές συνέπειες. Ερωτηματικά γεννιούνται γιατί έκλεισε με τόση βιασύνη η υπόθεση και γιατί δεν άρθηκε το απόρρητο των επικοινωνιών. Σημείωσε επίσης ότι όσα είπε ο Μαν. Γλέζος είναι οι απόψεις του κόμματος μας.

Τέλος αναφέρθηκε στα δείγματα γραφής για την κυβέρνηση της Αριστεράς που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς χθες κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους. «Η χώρα πάει ολοταχώς σε εκλογές, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο.» πρόσθεσε τέλος, ο Δημ. Στρατούλης.