to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:56 | 24.03.2023

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Στόχος του συστήματος Μητσοτάκη είναι πιστέψουν οι νέοι πως «όλοι ίδιοι είναι»

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Βελγίου στις Βρυξέλλες (22/03) ήταν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωκοινοβούλιο Δημήτρης Παπαδημούλης.


Ο Ευρωβουλευτής ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι ζούμε «μια δύσκολη στιγμή για την κοινωνία και τη χώρα, που ο θρήνος δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει» καθώς και ότι «το έγκλημα στα Τέμπη καταδεικνύει ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει όσο το δυνατόν πιο ριζικά και πιο γρήγορα».

Ο Δημ. Παπαδημούλης τόνισε ότι τις τύχες της Ελλάδας θα πρέπει να αναλάβει μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ ήρθαν στην εξουσία, πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων, με τη στήριξη ενός συστήματος ολιγαρχών και ΜΜΕ και με την υπόσχεση ότι θα κάνουν την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Αντ’ αυτού, έχουμε μια χώρα που έχει υποχωρήσει πάρα πολύ στο Κράτος-Δικαίου, σύμφωνα με την Κομισιόν. Ταυτόχρονα μεγάλωσαν η διαφθορά, οι ανισότητες και το πελατειακό κράτος», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, υπογράμμισε ότι: «Θα παρουσιαστεί το συντομότερο το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που θα αποδεικνύει ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε, όχι απλώς καλύτερα από τη ΝΔ αλλά και από το πώς κυβερνήσαμε την προηγούμενη φορά, διότι τώρα έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία, διότι τώρα η Ελλάδα δεν είναι μέσα σε μνημόνια».

Στην ομιλία του ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε ακόμη στους τρεις πυλώνες που πρέπει να έχει ως στόχους ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Να ανακουφίσουμε την πλειοψηφία των πολιτών που τα βγάζει δύσκολα πέρα»

«Ν’ αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο για να μπορούμε να παράγουμε περισσότερο»

-«Να φτιάξουμε μια σύγχρονη δημοκρατική ευρωπαϊκή Δημοκρατία, με σεβασμό στο Κράτος-Δικαίου»

Τέλος, όσον αφορά τις εκλογές, σημείωσε πως: «Ο στόχος του συστήματος Μητσοτάκη είναι να πείσει τον κόσμο και ειδικά τους νέους πως “όλοι ίδιοι είναι” - μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ψήφος σας, κι όπου θέλετε πηγαίνετε”. Στα νέα παιδιά, το μήνυμά μας πρέπει να είναι: ‘Πηγαίνετε να ψηφίσετε - μην αφήσετε τους άλλους να αποφασίσουν για εσάς’. Πρέπει να έχουμε ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές. Και να διεκδικήσουμε όχι μόνο την ψήφο του ενθουσιασμού, αλλά και την κριτική ψήφο».

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων και οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)