to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:38 | 06.10.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: «Στο "υποκλοπές τέλος" που θέλει η ΝΔ, το Ευρωκοινοβούλιο απαντά "όχι"»

«Θέλουμε να βρούμε την αλήθεια και να μην κρυφτεί κανείς – Στο προεδρείο του Ε/Κ εγκρίναμε ομόφωνα να έρθει στην Ελλάδα διακομματική αντιπροσωπεία της εξεταστικής επιτροπής 2-4 Νοεμβρίου»


«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να μάθει την αλήθεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα. Η εξεταστική επιτροπή του θα έρθει στην Ελλάδα στις 2-4 Νοεμβρίου. Το εγκρίναμε ομόφωνα στο προεδρείο του Ε/Κ», επανέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο TOP Channel Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με το γεγονός ότι «στο παρασκήνιο αυτό που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης να ματαιώσει ή να αναβάλλει την επίσκεψη της εξεταστικής επιτροπής του Ε/Κ στην Ελλάδα, ή να αλλάξει το προτεινόμενο πρόγραμμα συναντήσεων».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε πως «ο κ. Λένερς ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, δεξιός ευρωβουλευτής από την Ολλανδία, μας έστειλε μαζί με το αίτημα να εγκριθεί η αποστολή και ένα σχέδιο προγράμματος για το ποιους θέλει να δει η εξεταστική επιτροπή». Και συνέχισε: «Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η πέτρα της ανησυχίας που προκλήθηκε στη ΝΔ. Γιατί ο κ. Λένερς και η επιτροπή του ζητούν να δουν αυτούς που αρνήθηκε η ΝΔ να κληθούν στην ελεγχόμενη από την κυβέρνηση εξεταστική της Βουλής -τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη δηλαδή, τον κ. Δημητριάδη, τον κ. Λαβράνο, τον κ. Μπίτζιο. Γι' αυτό ξεσηκώθηκε ένας θόρυβος ότι δήθεν ο Παπαδημούλης έκανε τη μεγάλη αμαρτία!».

Όπως εξήγησε ο Δημ. Παπαδημούλης: «Εγώ κοινοποίησα το σχέδιο προγράμματος που μας έστειλε ως συνημμένο ο κ. Λένερς. Δεν είναι απόρρητο αυτό. Το πήραν περίπου 300 άνθρωποι. Δυστυχώς όμως έπεσε πανικός στην ηγεσία της ΝΔ και όσους θέλουν το κουκούλωμα του σκανδάλου. Στο παρασκήνιο αυτό που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης να ματαιώσει ή να αναβάλλει την επίσκεψη της εξεταστικής επιτροπής του Ε/Κ στην Ελλάδα, ή να αλλάξει το προτεινόμενο πρόγραμμα συναντήσεων.

Όταν όμως λες όλα στο φως, που το οφείλεις στους πολίτες, πρέπει να μην φοβάσαι να συζητήσεις και να απαντήσεις στα ερωτήματα. Ελπίζω τουλάχιστον αυτός ο θόρυβος που δημιουργήθηκε να μην οδηγήσει σε σκοτεινά σενάρια που επιδιώκονται στο παρασκήνιο».


Ακόμη συμπλήρωσε: «Σε ό,τι με αφορά, θα ήθελα να πω ότι τα περί... διασυρμού του Παπαδημούλη είναι ευσεβείς πόθοι των πολιτικών μας αντιπάλων. Εγώ είμαι εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Ε/Κ με την ψήφο του 75% των ευρωβουλευτών. Αυτό είναι επιτυχία για τη χώρα, όχι διασυρμός. Και σε όλες τις αξιολογήσεις των τελευταίων χρόνων αξιολογούμαι ως ένας από τους 10 επιδραστικότερους ευρωβουλευτές σε σύνολο 705. Αυτό ακριβώς ενοχλεί όσους μόλις ακούν ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν σπυράκια και όσους επιδιώκουν τη συγκάλυψη».

Στο μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει την προπαγάνδα μέσων ενημέρωσης περί «τέλους τον υποκλοπών», ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «δείχνει ακριβώς τί θέλουν ο κ. Μητσοτάκης, η ΝΔ και το μιντιακό σύστημα που την υποστηρίζει». «Στο ‘υποκλοπές τέλος’ που θέλει η ΝΔ, το Ευρωκοινοβούλιο απαντά ‘OXI’. Θέλουμε να βρούμε την αλήθεια και να μην κρυφτεί κανείς», είπε.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη: https://youtu.be/nityZCcusk4

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)