to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:50 | 18.06.2013

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης στο Κόκκινο: Μην περιμένουμε να πέσουν από μόνοι τους, πρέπει να σπρώξουμε κι εμείς

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη «Στο Κόκκινο 105,5» (Κ. Αρβανίτης)


Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (Κ. Αρβανίτης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η λαϊκή κινητοποίηση και ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ μαζί και με τη διεθνή κατακραυγή οδήγησαν στην απόφαση του ΣτΕ που είναι ένα «χαστούκι» στον Σαμαρά, είναι μια μικρή νίκη, είναι μια ρωγμή, αλλά αν αφήσουμε την ερμηνεία και την υλοποίηση της απόφασης απλώς στη διελκυστίνδα ανάμεσα σε Σαμαρά-Κουβέλη-Βενιζέλο, πάει. Αυτοί που προκάλεσαν τη λήψη της απόφασης, δηλαδή η λαϊκή κινητοποίηση και ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι αυτοί που πρέπει να συνεχίσουν και τώρα, που παίζονται πολλά για την ερμηνεία και υλοποίησή της. Ο στόχος δεν είναι μόνο να φύγει το μαύρο -ο δρόμος ανοίγει προς αυτήν την κατεύθυνση- είναι και να φτιαχτεί μια ΕΡΤ που να θυμίζει περισσότερο BBC και λιγότερο την ΕΡΤ του Λιάτσου που έκοβε εκπομπές στον αέρα.

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ θα μείνουν σταθεροί στην πρόταση για ακύρωση της Π.Ν.Π ή θα το «καταπιούν» κι αυτό;

Χρειάζεται να ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η συζήτηση της οποίας εκκρεμεί στη Βουλή, υπό μία προϋπόθεση: ότιτο ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ θα μείνουν σταθεροί στην πρότασή τους για ακύρωση της συγκεκριμένης Πράξης, για την οποία έχουν καταθέσει και σχετική πρόταση νόμου και δεν θα το «καταπιούν» κι αυτό στο βωμό του «ντηλ» με τον κ. Σαμαρά. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέσα στη δέσμη των προτεραιοτήτων μας μια εκσυγχρονισμένη και αναβαθμισμένη δημόσια ραδιο-τηλεόραση -δεν θέλουμε απλώς την επαναφορά στην προ του μαύρου περίοδο- αλλά θέλουμε και την κατάργηση της Π.Ν.Π, η οποία ανοίγει το δρόμο, σε αυριανά λουκέτα, αλά ΕΡΤ, οποιασδήποτε δημόσιας κοινωφελούς επιχείρησης με μία απλή Υπουργική Απόφαση. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια κυβέρνηση, η οποία σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει προωθήσει 19 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κατ’ ευθεία παράβαση των προβλέψεων του Συντάγματος.

Μην περιμένουμε να πέσουν από μόνοι τους, πρέπει να σπρώξουμε κι εμείς

Ο ακροδεξιός τσαμπουκάς της ΝΔ του κ. Σαμαρά, με τη στήριξη των ναζί της Χρυσής Αυγής έχει ανοίξει το δρόμο για πάρα πολλές παρανομίες. Παράνομα ανέβασαν χθες οι καναλάρχες μέσω της κοινοπραξίας της Digea το σήμα της ΝΕΡΙΤ, πριν ακόμα αυτή συσταθεί, παράνομα έκοψαν το σήμα στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή ιδιωτών, παράνομα γίνονται ακόμη και οι ίδιες οι απολύσεις στην ΕΡΤ. Αν δεν υπήρχε η λαϊκή κινητοποίηση, η διεθνής αντίδραση και η επιτυχημένη αυτοδιαχείριση της «πειρατικής» ΕΡΤ επί μέρες, δεν θα είχαμε την απόφαση του ΣτΕ. Η λογική του κράτους έκτακτης ανάγκης που θεωρεί τη δημοκρατία περιττό δικαίωμα είναι δίδυμο αδελφάκι της μονόπλευρης λιτότητας και του Μνημονίου, γι’αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό το εξής: χθες οργανώσαμε μια πολυπληθή συγκέντρωση στο Σύνταγμα που δίνει μεγάλη ώθηση στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μην περιμένουμε να πέσουν από μόνοι τους, πρέπει να σπρώξουμε κι εμείς παραπάνω. Κι αυτό δεν αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αφορά σε όλους τους πολίτες που θίγονται από την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)