to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 23.10.2019

Διεθνή

Δημ. Παπαδημούλης στο ΕΚ: Κυνικά οικονομικά συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανίας εμποδίζουν τις κυρώσεις προς την Τουρκία (βίντεο)

«Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου για κυρώσεις στην Τουρκία, στην οποία συνέβαλαν ο Αλέξης Τσίπρας κι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Και την εμποδίζουν, για κυνικά οικονομικά συμφέροντα, κυβερνήσεις όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας», είπε ο Δημ. Παπαδημούλης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία.


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, έλαβε το λόγο σήμερα με τη διαδικασία catch-the-eyeστη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα «Συνέπειες της Τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Βόρεια Συρία».

Απευθυνόμενος προς την Κομισιόν, την οποία εκπροσώπησε ο Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, και προς το Συμβούλιο που εκπροσώπησε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας Τίτι Τουπουράινεν, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Ευχαριστώ κα Πρόεδρε.

Λόγια, λόγια, λόγια! Ο Ερντογάν εισβάλλει στη Συρία, με “πράσινο φως” από τον Τραμπ, με τις πλάτες του Πούτιν, κλείνουν συμφωνίες σε βάρος του διεθνούς δικαίου και της νομιμότητας, αναθεωρείται η Συνθήκη της Λοζάνης ... και η Ε.Ε., στην πράξη, αποδεικνύεται ένας πολιτικός νάνος. Διότι, δεν αρκούν τα λόγια της καταδίκης, αλλά χρειάζονται έργα: στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις, αποτελεσματικό εμπάργκο όπλων. Υπάρχει  μια ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου, εδώ και μερικούς μήνες, στην οποία συνέβαλλαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Είναι ώρα να εξειδικευτεί και να εφαρμοστεί. Και αυτό, δυστυχώς, το εμποδίζουν για κυνικά οικονομικά συμφέροντα κυβερνήσεις, όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ας είμαστε ειλικρινείς!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)