to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:32 | 08.02.2019

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης στην εκδήλωση #MeTooEP: «Στόχος η εξάλειψη της σεξουαλικής και ψυχολογικής παρενόχλησης μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο»

Παρέμβαση του επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας του κινήματος MeTooEP,στο Ευρωκοινοβούλιο, για την καταπολέμηση της παρενόχλησης.


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε σε εκδήλωση της πρωτοβουλίας εργαζομένων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «MeTooEP» για την καταπολέμηση της παρενόχλησης, που έλαβε χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση ήταν ομιλητές, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια EmilyO’Reilly, η Περιφερειακή Αντιπρόσωπος για την Ευρώπη, στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, BirgitVanHoutκαι η BéatriceFresko-Rolfo, Γενική Εισηγήτρια για τη βία κατά των γυναικών και συντονίστριαστο Κοινοβουλευτικό Δίκτυο γυναικών ενάντια στη βία στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Με την ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αρμόδιος για Θέματα Ισότητας και Διαφορετικότητας, ο Δημ. Παπαδημούλης εξήρε την πρωτοβουλία και υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής πολιτικών μηδενικής ανοχής στα θέματα της παρενόχλησης. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2017 το Ε/Κ ενέκρινε ψήφισμα, που επιδιώκει την εφαρμογή σειράς φιλόδοξων προληπτικών μέτρων για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Ο Δημ. Παπαδημούλης κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση του κινήματος «MeTooEP» τόνισε τη σπουδαιότητα της διενέργειας μιας ανεξάρτητης αξιολόγησης από εμπειρογνώμονες επί των διαδικασιών του Ε/Κ για την καταπολέμηση της παρενόχλησης. 

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη υποχρεωτικής εκπαίδευσης για όλους τους ευρωβουλευτές και τους εργαζομένους στο Ε/Κ, εξωτερική αξιολόγηση της λειτουργίας της συμβουλευτικής επιτροπής για την παρενόχληση και τη πρόληψή της στο χώρο εργασίας. Επεσήμανε, τέλος, την ανάγκη να δημιουργηθούν πρόσθετοι μηχανισμοί φιλικοί προς τα θύματα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)