to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 30.08.2018

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Πρώτη δέσμη ανακοινώσεων ανακούφισης και ανάσας για εκατομμύρια Έλληνες στη ΔΕΘ

«Σε αυτή τη ΔΕΘ θα έχουμε ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, που θα βάζουν σε τροχιά επιτάχυνσης το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή»


Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» (Β. Καραγιώργο), ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε τα ακόλουθα:

Σε αυτή τη ΔΕΘ θα έχουμε ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, που θα βάζουν σε τροχιά επιτάχυνσης το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή και μια πρώτη δέσμη ανακοινώσεων ανακούφισης και ανάσας για εκατομμύρια Έλληνες

Προβλέπω ότι σε αυτή τη ΔΕΘ θα έχουμε ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, που θα βάζουν σε τροχιά επιτάχυνσης το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχήκαι μια πρώτη δέσμη ανακοινώσεων ανακούφισης και ανάσας για εκατομμύρια Έλληνες, που συμπιέστηκαν και υπέφεραν πολύ στα μνημονιακά χρόνια.

Πιστεύω ότι σε αυτή την Έκθεση θα σημειωθεί ρεκόρ από την παρουσία εταιρειών από όλο τον κόσμο, καθώς όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει μπει-στα πρώτα της βήματα στη μεταμνημονιακή περίοδο- στο ραντάρ των επενδυτών.

Περιμένω, επίσης, από τη ΝΔ να διαφοροποιηθεί από αυτούς τους αγνώστου ταυτότητας οργανωτές-Μακεδονομάχους, που απεργάζονται σενάρια οξύτητας έως και ανωμαλίας, στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Να επιταχύνουμε την πορεία ανάπτυξης της χώρας με περισσότερες επενδύσεις, καθώς μόνο έτσι μπορούμε να μειώσουμε κι άλλο την ανεργία

Το δικό μας στοίχημα είναι να επιταχύνουμε αυτή την πορεία ανάπτυξης της χώρας με περισσότερες επενδύσεις, καθώς μόνο έτσι μπορούμε να μειώσουμε κι άλλο την ανεργία.

Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των μνημονιακών χρόνων, όπου χάσαμε 100 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, γι’ αυτό και τριπλασιάστηκε η ανεργία στα χρόνια των μνημονίων.

Το 19,5% είναι πολύ χαμηλότερο από το 28%, ποσοστό στο οποίο βρισκόταν η ανεργία όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί όμως να παραμένει πολύ υψηλό.

Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο κορμός ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου, ικανού όχι απλώς να πετύχει στόχους, αλλά και να κερδίσει τις μεγάλες μάχες των εκλογών του 2019

Το κρίσιμο ζήτημα για την κυβέρνηση -όταν καταλαγιάσουν οι πρώτες αναλύσεις που ακολουθούν κάθε ανασχηματισμό- είναι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της στην υλοποίηση των συμφωνημένων στόχων, ώστε ο πολίτης να μπορεί να βλέπει καθημερινή βελτίωση στη ζωή του και να αρχίσει πάλι να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Θέλουμε, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς επειδή ψηφίσαμε την απλή αναλογική, να γίνει ο κορμός ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου, ικανού όχι απλώς να πετύχει στόχους, αλλά και να κερδίσει τις μεγάλες μάχες των εκλογών του 2019.

Η «Ορμπανοποίηση» της ΝΔ συνιστά απειλή για τη χώρα - Χαρακτηριστικά παραδείγματα της ραγδαίας μετατόπισής της προς ακροδεξιές θέσεις το Μακεδονικό και η στάση της στο προσφυγικό

Κι αυτό γιατί η «Ορμπανοποίηση» της ΝΔ συνιστά απειλή για τη χώρα. Σκεφτείτε να γίνει κυβέρνηση ένα κόμμα που θα λέει ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της ραγδαίας μετατόπισής της προς ακροδεξιές θέσεις είναι το Μακεδονικό και η στάση της απέναντι στο προσφυγικό -με τη ΝΔ να ακολουθεί ολοένα και περισσότερο τη στάση Σαλβίνι και όχι τη γραμμή του Επιτρόπου Αβραμόπουλου.

Την ίδια ώρα, δεν βγήκε ούτε ένας Νεοδημοκράτης, όταν ο Βορίδης είπε τα φρικαλέα περί θεσμικών και πολιτικών μέτρων που πρέπει να πάρει ο Μητσοτάκης για να μην ξανάρθει ποτέ η Αριστερά στην κυβέρνηση, να του ζητήσει εξηγήσεις για όλα αυτά.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)