to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:08 | 22.10.2013

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Όπως κουκούλωσαν μαζί το σκάνδαλο της Siemens, έτσι σπεύδουν να κουκουλώσουν και τα υποβρύχια

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του ALPHA


Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 (Γ.Παπαδάκου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Θα έχουμε νέα μέτρα, απλώς, δεν θα βαφτιστούν οριζόντια. Θα βαφτιστούν κάθετα, πλάγια, διαγώνια, αλλά το μάρμαρο θα το πληρώσουν πάλι αυτοί που το πληρώνουν πάντα στα χρόνια του Μνημονίου, δηλαδή οι φτωχοί και οι μεσαίοι. Επίσης, θα υπάρξει και νέο Μνημόνιο με νέο δάνειο, αν παραμείνει στο τιμόνι της χώρας η κυβέρνηση Σαμαρά, το οποίο θα ονομαστεί κι αυτό κάπως αλλιώς. Η κυβέρνηση φαίνεται αιφνιδιασμένη, γιατί η τακτική του «Ναι σε όλα» απέναντι στην Τρόικα και τους Γερμανούς διαψεύδεται παταγωδώς. Η Τρόικα θεωρεί την κυβέρνηση δεδομένη και απαιτεί κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα, ενώ μεταθέτει τη ρύθμιση του χρέους αλά γερμανικά για μετά τις Ευρωεκλογές, οδηγώντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε βέβαιη συντριβή, γιατί δεν θα έχουν τίποτα στα χέρια τους, παρά μόνο ένα θρυμματισμένο successstory.

Πανικός και έλλειψη συνεκτικής λογικής

Κατά τ’ άλλα, τον πανικό και την έλλειψη συνεκτικής λογικής από την πλευρά της κυβέρνησης, τον αποδεικνύει το εξής: πριν τρεις μέρες ο κ.Στουρνάρας αποκάλεσε το Μνημόνιο «το μόνο σοβαρό πολιτικό κείμενο που υπάρχει στη χώρα» και ο εξ’ απορρήτων του πρωθυπουργού κ. Μπαλτάκοςδύο μέρες μετά, το χαρακτηρίζει«μαύρη σελίδα». Όταν τα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη έχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις για αυτό που υλοποιούν όλοι μαζί στην πράξη, τότε τι να πει κανείς;

Έχουμε ενστάσεις για χρηματοδότηση των κομμάτων, αλλά θα δώσουμε θετική ψήφο

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, η κυβέρνηση εγκατέλειψε την αρχική της πρόταση κι έκανε πολλές αλλαγές, υπό την πίεση τη δική μας και άλλων κομμάτων. Αυτό που έρχεται ως τελική ρύθμιση, δεν μας ικανοποιεί πλήρως,έχουμε σε αρκετά θέματα ενστάσεις, αλλά θα δώσουμε θετική ψήφο, σύμφωνα με την συλλογική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας. Αυτό είναι ένα γεγονός που στέλνει κι έναν συμβολισμό.

Όπως κουκούλωσαν μαζί το σκάνδαλο της Siemens, έτσι σπεύδουν να κουκουλώσουν και τα υποβρύχια

Είναι εντυπωσιακά αρνητική η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου με την οποία δίνει πλήρη κάλυψη στον αμαρτωλό νόμο Βενιζέλου το 2010 για τα υποβρύχια. Θυμίζουμε ότι η ΝΔ όχι μόνο είχε καταψηφίσει τότε το συγκεκριμένο νόμο, αλλά τον είχε καταγγείλει. Υπάρχουν δηλώσεις Μιχελάκη που είναι πολύ πιο σκληρές από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως κουκούλωσαν μαζί, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το σκάνδαλο της Siemens, έτσι σπεύδουν να κουκουλώσουν και το μέγα σκάνδαλο των υποβρυχίων, γιατί από ό,τι φαίνεται, είναι μπλεγμένα και τα δύο κόμματα. Ανάμεσα στην σύμβαση Τσοχατζόπουλου στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στο νόμο Βενιζέλου το 2010 μεσολαβεί μια πενταετία διακυβέρνησης της ΝΔόπου δεν έγινε τίποτα προς την αντίθετη κατεύθυνση, τουναντίον, υπήρξαν πράξεις και παραλείψεις υπουργών της ΝΔ που διατήρησαν το αδιέξοδο.

Προφανώς, η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί

Όταν έχει πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης 2,7 δισ. ευρώ για να προμηθευτούμε πανάκριβα υποβρύχια, κι αυτά σκουριάζουν, αντί να πλέουν στις ελληνικές θάλασσες κι είναι ενεχυριασμένα υπέρ των Γερμανών κι αυτού του μυστηριώδους Γαλλο-Λιβανέζου επιχειρηματία, τον οποίο εγκατέστησε στα ναυπηγεία ο κ. Βενιζέλος, τότε προφανώς η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί. Θα περιμέναμε και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να πουν «καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται» και να δεχθούν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

 



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)