to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:52 | 12.08.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: «Οι προσπάθειες συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων δεν θα εμποδίσουν το πολιτικό τέλος Μητσοτάκη»

«Οι προσπάθειες συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, και θαψίματος, υποβάθμισης, εξαφάνισής του από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της λίστας Πέτσα δεν είναι δυνατόν να εμποδίσουν το πολιτικό τέλος του Κυριακού Μητσοτάκη» υπογράμμισε μιλώντας «στο Κόκκινο» ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης.


«Το ζητούμενο είναι να μην αλλάξει μονάχα ο βιολιτζής, αλλά να αλλάξει και ο χαβάς. Που σημαίνει μέσα από τις εκλογές πρέπει να προκύψει με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κυβέρνηση ευρείας προοδευτικής πλειοψηφίας που να κάνει την Ελλάδα σύγχρονη δημοκρατική χώρα και όχι μια μπανανία που ο πρωθυπουργός εγκαθιστά στο Μαξίμου παρακρατικό μηχανισμό για να παρακολουθεί ενοχλητικούς συναδέλφους του, πολιτικούς ή δημοσιογράφους», επισήμανε ακόμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως ο ίδιος υπογράμμισε: «Είναι βέβαιο ότι έξω από την Ελλάδα το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα. Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ σε Ευρώπη και διεθνώς ειρωνεύονται και δεν πιστεύουν το "δεν ήξερα" του πρωθυπουργού, όταν μάλιστα τα πάντα σε αυτή τη χώρα γίνονται με εντολή Μητσοτάκη».

Ακόμη τόνισε: «Η Κομισιόν προέβη σε μια σφοδρή κριτική προς την Ελλάδα, παρ' όλο που δεν είθισται να χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα, και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχει ένα πολύ βαρύ κλίμα σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και των παρακρατικών μεθοδεύσεων. Δεν είναι καθόλου ευρωπαϊκό ένας πολιτικός -που μάλιστα λανσάρεται στις Βρυξέλλες με την προπαγανδιστική του μηχανή ως ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος του Μακρόν- να χρησιμοποιεί αυταρχικές και παρακρατικές μεθοδεύσεις και να παρακολουθεί δημοσιογράφους και πολιτικούς ή εσωκομματικούς του αντιπάλους. Οι πρακτικές αυτές εκθέτουν και υπονομεύουν την Ελλάδα».

«Εμείς, ως ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., παίρνουμε πρωτοβουλίες ώστε να κλιμακωθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πίεση για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να σπάσει το απόστημα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη», διεμήνυσε ο Δημ. Παπαδημούλης και σημείωσε: «Έχω καταθέσει πρόταση να συζητηθεί το θέμα στην πρώτη Ολομέλεια του Ε/Κ στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά και να συζητηθεί η παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη και στο προεδρείο της ευρωβουλής. Επίσης, μια επιπλέον πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς, που αναλήφθηκε μετά από πρότασή μου, είναι να οργανωθεί αποστολή διακομματικής αντιπροσωπείας του Ε/Κ στην Ελλάδα για να βρεθεί η αλήθεια για τις παρακολουθήσεις. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να κάνει τα στοιχειώδη για το ζήτημα».

Όπως κατηγόρησε ο ίδιος: «Ούτε η ελληνική Δικαιοσύνη, ούτε οι αστυνομικές αρχές έχουν επιχειρήσει να ελέγξουν τα αρχεία και τις τραπεζικές συναλλαγές και τις δοσοληψίες της εταιρείας Intellexa η οποία έχει έδρα στην Ελλάδα και στην ιδιοκτησία της έχει το Predator».

Ο Δημ. Παπαδημούλης συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Τέλλογλου, εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, σημείωσε ότι υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στους ιδιοκτήτες της Intellexa και κάποιον προμηθευτή της ΕΛΑΣ. Μετά από αυτά, θα περίμενα από τον κ. Ντογιάκο, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να μην ερευνά μόνο πώς διέρρευσαν οι παρακολουθήσεις, αλλά και πώς έγιναν. Εξάλλου κανείς στην Ελλάδα δεν πιστεύει ότι μόνο ένας πολιτικός ή μόνο ένας δημοσιογράφος, άντε δύο, παρακολουθούνται. Και επί αυτού θεωρώ ότι θα έπρεπε να αλλάξει χθες -και με στροφή της στάσης του ΚΙΝΑΛ- η τροπολογία του 2021 που απαγορεύει με αναδρομική ισχύ στα θύματα των υποκλοπών μέσω της ΕΥΠ να ενημερώνονται για την υπόθεσή τους».

Όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «η αποκάλυψη του παρακρατικού κυκλώματος που παρακολουθούσε και τον Ν. Ανδρουλάκη φέρνει πιο κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ». «Μηδενίζονται οι πιθανότητες σύμπραξής τους με τη ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ πρέπει όχι μόνο να εντείνει την κριτική του στην σημερινή κυβέρνηση αλλά να συμμετέχει στον διάλογο ώστε οι εκλογές, που θα γίνουν με απλή αναλογική, να διαμορφώσουν κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας», τόνισε και συνέχισε: «Σήμερα ο κ. Λοβέρδος βγήκε και είπε ότι δεν είναι σοβαρός λόγος να πάμε σε εκλογές οι υποκλοπές. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα δώσει τέλος σε αυτή τη λογική, που αναπαρήγαγε και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή».

Ο Δημ. Παπαδημούλης κατέληξε: «Εμείς επιδιώκουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Και αυτό είναι το στοίχημα μας. Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει τελειώσει πια, ενώ οι κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρώ πως συνδέονται με διεργασίες στο κυρίαρχο μπλοκ συμφερόντων που, μέχρι τώρα συμπορεύονταν με θέσεις του ακραίου κέντρου και με τη ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Το Σεπτέμβρη, με αφορμή τη ΔΕΘ και ανεξάρτητα από το πότε θα στηθούν οι κάλπες, εμείς θα πρέπει να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας για το πώς θα κυβερνήσουμε αν είμαστε νικητές των επόμενων εκλογών. Είμαστε πιο ώριμοι και πιο έμπειροι, και δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε στην πρόκληση μιας άλλης κυβέρνησης, με διαφορετική πολιτική και άλλον επικεφαλής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)