to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:10 | 07.12.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης να σταματήσει να παίζει την κολοκυθιά με τις εκλογές

«Βρισκόμαστε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου. Το αργότερο μέχρι το τέλος της χρονιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να ορίσει πότε θα γίνουν οι εκλογές, και να σταματήσει να παίζει την κολοκυθιά. Γιατί η ασάφεια επιδρά αρνητικά και στη διοίκηση και στην οικονομία της χώρας», σημείωσε ο Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» του Action24


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» του Action24 υπογράμμισε πως «η φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι μη αντιστρέψιμη. Πιστεύω ότι ο στόχος 'Μητσοτάκης-αυτοδύναμος πρωθυπουργός' δεν θα επιτευχθεί ούτε στην πρώτη ούτε στη δεύτερη κάλπη. Ένα ποσοστό πάνω από 60% κινείται σε αντικυβερνητική κατεύθυνση. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη ολοένα και περισσότερων ανθρώπων. Ειδικά της νέας γενιάς και των κοινωνικά ασθενέστερων, ώστε να πάνε στην κάλπη».

"Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τώρα πια έχει την εμπειρία της διακυβέρνησης. Έκανε πολλά καλά. Έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, μείωσε την ανεργία άφησε 37 δισ. ευρώ μαξιλάρι, μείωσε τη φτώχεια και τη διαφθορά. Κάναμε και λάθη, αλλά έχουμε μάθει. Πιστεύω ότι οι ερχόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπι. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα πάμε πολύ καλά. Αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε", σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Ε/Κ.

Ακόμη επισήμανε ότι "χρειάζεται να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που να απαντά πειστικότερα στις ανάγκες των πολιτών". "Η αρχή έγινε με τους βασικούς άξονες που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ. Τον Ιανουάριο θα παρουσιάσουμε και το εκλογικό-κυβερνητικό μας πρόγραμμα", είπε. Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το παράδειγμα των τραπεζών δήλωσε: "Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δε συμβαίνει πουθενά στην ΕΕ. Εδώ ανεβαίνουν τα επιτόκια για τους δανειζόμενους ενώ παραμένουν καρφωμένα σχεδόν στο μηδέν τα επιτόκια για τους καταθέτες. Η ψαλίδα ανάμεσα σε καταθέτες και δανειζόμενους είναι 4,8%. Το τελευταίο εννιάμηνο οι τράπεζες, σύμφωνα με τα δικά τους λογιστικά, είχαν κέρδη 1,7 δισ. ευρώ! Αυτό λέγεται κερδοσκοπία και δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά μέτρα. Η κυβέρνηση έχει εργαλεία να υποχρεώσει τις τράπεζες να κάνουν πράγματα".

Για την υπόθεση των υποκλοπών, ο Δημ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι "θα έχουμε νέες αποκαλύψεις για τη συνέργεια ΕΥΠ και Predator". "Το πρωτοσέλιδο της σημερινής ΕΦΣΥΝ αυτό προαναγγέλλει. Αλλά και από τη Βουλή και την Ευρωβουλή θα έχουμε νέες αποκαλύψεις. Μάλιστα από τις Βρυξέλλες θα έρθει ένα πόρισμα κόλαφος για τις κυβερνητικές ευθύνες", προσέθεσε.

"Το μεγάλο θέμα για τον πολίτη είναι η ακρίβεια. Και δεν είναι μόνο εισαγόμενη, αλλά οφείλεται και στην κερδοσκοπία και στα καρτέλ. Στον τομέα της ακρίβειας, της ανισότητας, της διαφθοράς η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βαθιά αποτυχημένη γιατί με την πολιτική της κάνει πάρτι υπέρ των ισχυρών, οξύνει τις ανισότητες και ωθεί στην ακραία φτωχοποίηση την κοινωνική πλειοψηφία. Αυτό θα το πληρώσει στην κάλπη", είπε.

Σχολιάζοντας τον πυροβολισμό σε βάρος του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, ο Δημ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για ένα "ιδιαίτερα λυπηρό γεγονός, που προκαλεί και φόβο και ανασφάλεια στην κοινωνία". "Προφανώς η παραβατικότητα πρέπει να αντιμετωπίζεται, αλλά μια σφαίρα στο κεφάλι ενός 16χρονου δεν δικαιολογείται με τίποτα", τόνισε και υπογράμμισε ότι "δεν προκύπτει από πουθενά ότι κινδύνευσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε".

"Απαιτείται καλύτερη εκπαίδευση των αστυνομικών για να χρησιμοποιούν το όπλο όταν και όπως πρέπει. Οι αστυνομικοί πρέπει να υπηρετούν την κοινωνία, δεν είναι αυτόκλητοι σερίφηδες. Ξέρουμε ότι πολλές φορές χρησιμοποιούν τα όπλα τους ακόμη και για ενδοοικογενειακή βία ή σε μαφιόζικα περιστατικά", επισήμανε, αναφερθείς μάλιστα στην εν εξελίξει δίκη της λεγόμενης Greek Mafia "στην οποία κατηγορούνται για διακίνηση τεράστιων ποσών πρώην απόστρατοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, συνδεδεμένοι με κυκλώματα διαφθοράς και μπράβους της νύχτας που δολοφονήθηκαν χωρίς κανείς να έχει βρει τους υπεύθυνους".

Ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε πως "δυστυχώς το συμβάν με τον 16χρονο έλαβε χώρα ακριβώς 14 χρόνια μετά το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου από σφαίρα αστυνομικού, που αφήνει ακόμα πληγές στην ελληνική κοινωνία". "Την ίδια στιγμή το οργανωμένο έγκλημα κάνει πάρτυ. Δολοφονίες νονών της νύχτας παραμένουν ανεξιχνίαστες. Δολοφονίες δημοσιογράφων, όπως του Γιώργου Καραϊβάζ μένουν στα αζήτητα. Γι' αυτά τι κάνει η αστυνομία; Δεν πρέπει να είναι τόσο εύκολη στην αυθαιρεσία η αστυνομία. Και φυσικά αυτό είναι ευθύνη και της διοικητικής και της πολιτικής ηγεσίας", είπε.

Για το θάνατο του 11χρονου παιδιού στο σχολείο στις Σέρρες, ο Δημ. Παπαδημούλης τόνισε: "Και με την ιδιότητα του μηχανικού έχω να σχολιάσω πως τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα δεν εξηγούν πειστικά αυτό το τραγικό έγκλημα". "Δεν μπορεί και δεν πρέπει αυτή η ιστορία να κουκουλωθεί", διεμήνυσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)