to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 02.08.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι ο Έλληνας Μακρόν, αλλά ο Βαλκάνιος Όρμπαν»

Η εικόνα του δήθεν φιλελεύθερου Μητσοτάκη που σέβεται το κράτος δικαίου, έχει υποστεί ένα άγριο γρατσούνισμα από μια σειρά γεγονότων, όπως οι παράνομες παρακολουθήσεις… Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι ο Έλληνας Μακρόν αλλά ο Βαλκάνιος Όρμπαν» σημείωσε οεπικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Κόκκινο 105.5


Συνέντευξη έδωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης,στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105.5 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη.

Η συζήτηση είχε ως κύριο αντικείμενό της τις παράνομες παρακολουθήσεις στην Ελλάδα μετά και τη μηνυτήρια αναφορά του ευρωβουλευτή και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και την νέα πρωτοβουλία του Δημ. Παπαδημούλη να αποστείλει προσωπική επιστολή προς την Πρόεδρο του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα και τους αρχηγούς όλων των πολιτικών ομάδων, ζητώντας να αναληφθούν επειγόντως άμεσες ενέργειες εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό καθώς πρέπει να διαλέξει μια απάντηση στο δίλημμα: Oργανώνει αυτή τις παρακολουθήσεις – με τη βοήθεια ιδιωτών, μέσω της εποπτευόμενης από τον ίδιο τον Μητσοτάκη ΕΥΠ, ή η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι;

Επί της ουσίας, η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Οικονόμου ότι «αυτά συνηθίζονται διεθνώς», είναι μια άθλια και καθόλου πειστική  δικαιολογία. Συναφή επιχειρηματολογία είχαμε και από την κα Σπυράκη και δυστυχώς και από την κα Καϊλή, που είναι Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και ήταν του τύπου «μην ασχολείστε και πολύ, αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, αυτά συμβαίνουν και στην Ευρώπη».

Αλλά αυτό είναι ψέμα, γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι από όσους Ευρωβουλευτές ζήτησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν το κινητό τους, απόπειρα “μόλυνσης” και “ρομποτοποίησης” του κινητού, διαπιστώθηκε μόνο στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Δεν έχω υπόψη μου η κα Καϊλή αν έκανε κάτι τέτοιο, αν το έκανε παρακαλώ να το δώσει στη δημοσιότητα και το ίδιο ισχύει και για την κα Σπυράκη.


Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης

Ζήτημα Δημοκρατίας

Εδώ, το ανησυχητικό είναι ότι για μια ακόμη φορά, μια ύποπτη, βρώμικη μεθόδευση, ανακαλύπτεται όχι με πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών, αλλά από τους μηχανισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην προκειμένη περίπτωση, όπως άλλοτε των Αμερικανικών αρχών στο σκάνδαλο Novartis, των αμερικανικών αλλά και των γερμανικών αρχών στο σκάνδαλο Siemens, με τις τελευταίες να προσπαθούν μετά να το κουκουλώσουν…

Όλο αυτό σημαίνει ότι είμαστε στην αρχή της αρχής του να ξετυλίξουμε αυτό το κουβάρι. Είναι θέμα Δημοκρατίας, όχι προσωπικό θέμα του Ανδρουλάκη.

Μια ύποπτη σύμπτωση

Όταν τον ακούτε τον Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν είναι και ιδιαίτερα σκληρός στην αντιπολίτευση που κάνει απέναντι στη ΝΔ, να μιλά για ύποπτη στάση του Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού, καταλαβαίνετε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να το κουκουλώσει με μια συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας λίγο πριν κλείσει η Βουλή και με τις απίστευτες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, δεν θα πιάσει τόπο. Γιατί εδώ, έχουμε μια ύποπτη σύμπτωση:

Ο μηχανισμός μέσω του οποίου επιχειρήθηκε να παγιδευτεί το κινητό Ανδρουλάκη, ήταν ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση του δημοσιογράφου Κουκάκη, όταν η ΕΥΠ αναγκάστηκε να διακόψει την επίσημη παρακολούθησή του και την αντικατέστησε με το λογισμικό Predator.
Είναι σημαντικό ο κόσμος να το καταλάβει:

Η υπόθεση Ανδρουλάκη και η υπόθεση Κουκάκη, έχουν το εξής κοινό: Και οι δυο επιχειρείται να ελεγχθούν τα τηλέφωνά τους μέσα από το ίδιο λογισμικό. Τον Κουκάκη γνωρίζουμε ότι τον παρακολουθούν μέσω του Predator το καλοκαίρι του 2021 και έως τα μέσα Σεπτέμβρη του 2021 και τότε, την ίδια εποχή, στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2021 γίνεται και η απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό του Ανδρουλάκη.

Τι σημαίνει παγίδευση

Παγίδευση του κινητού με αυτό το λογισμικό, δεν σημαίνει απλά συνακρόαση. Σημαίνει ότι το κινητό μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα ρομπότ, και αυτός που το έχει παγιδεύσει, μπορεί να ανοίγει την κάμερα ή το μικρόφωνο όποτε θέλει ελέγχοντας το τι κάνει κάθε άνθρωπος στην προσωπική του ζωή.
Δε νομίζω, για να είμαι ειλικρινής και με κάθε εκτίμηση και σεβασμό στον Νίκο Ανδρουλάκη, με τον οποίο έχουμε και καλή προσωπική σχέση ως Έλληνες Ευρωβουλευτές, ότι θα υπήρχε εκείνη την περίοδο κάποιο Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον ή ξένων υπηρεσιών να παγιδεύσουν το τηλέφωνό του. Ελληνικό ενδιαφέρον όμως, δορυφοροποίησης του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ από τους μηχανισμούς της ΝΔ, προφανώς υπήρχε και υπάρχει.


Ένας σκοτεινός δεσμός

Δεν μου αρέσει να στήνω σενάρια, όμως υπάρχει ένας σκοτεινός δεσμός που εμποδίζει την κυβέρνηση της ΝΔ να ελέγξει την εταιρία λογισμικού Intellexa που εμπορεύεται το λογισμικό Predator.
Θα αναφερθώ σε γεγονότα, λοιπόν. Στην Κύπρο έγιναν και συλλήψεις και δικαστικές ενέργειες για το ρόλο της Intellexa και του ιδιοκτήτη της, γιατί και εκεί συνέβησαν παρόμοια. Το λογισμικό Predator, κοστίζει αρκετά εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να το έχει ο οποιοσδήποτε, αν δεν είναι κράτος, παρακράτος ή κάποιος ολιγάρχης. Μόνο αυτοί διαθέτουν τέτοια ποσά.

Η Intellexa μετακόμισε στην Αθήνα και η Google έχει προειδοποιήσει εν καιρώ ότι είναι σε γνώση της πως το λογισμικό έχει ενεργοποιηθεί σε Ελλάδα, Κύπρο και Βόρεια Μακεδονία… μεταξύ άλλων χωρών. Φτιάχτηκε από μια start up στη Βόρεια Μακεδονία, αγοράστηκε από έναν Ισραηλινό που ήταν στις μυστικές υπηρεσίες και μετά αποστρατεύτηκε. Αυτοί λοιπόν, λένε ότι “κάνουν δουλειές με τα κράτη”. Μέχρι τώρα λοιπόν, έλεγχο από τις κρατικές αρχές στη δραστηριότητα της Intellexa, δεν έχουμε δει.

Έχω δει όμως, ότι μετά τη στενή πίεση που τους ασκούμε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ καθώς και με τη διεθνοποίηση του θέματος μετά και την επιστολή μου, ότι ο κος Κιάρας επιτέλους ζήτησε από τν κο Ντογιάκο να ασχοληθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη με το θέμα πιο εντατικά.

Η αίσθησή μου είναι ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ύποπτα και προσπαθώντας σαν κρύψει ένα ένοχο μυστικό.


Η νέα πρωτοβουλία Παπαδημούλη

Με επιστολή μου προς την Πρόεδρο του ΕΚ Ρομπέρτα Μετσόλα αλλά και προς όλους του αρχηγούς των πολιτικών ομάδων στο ευρωκοινοβούλιο, ζητώ να συζητηθεί το θέμα στο Προεδρείο και στη διάσκεψη των Προέδρων, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει σε ένα μήνα.

Να μας δοθούν τα στοιχεία –αν υπάρχει κι άλλη περίπτωση εκτός του Ανδρουλάκη, με απόπειρα μόλυνσης του κινητού του είτε από το Pegasus είτε από το Predator. Και τέλος, αν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το από πού επιχειρήθηκε αυτό – γεωγραφική περιοχή, πηγή κλπ.

Ζητάω επίσης να αναληφθούν πρόσθετες πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για μέτρα που θα απαιτούν και την εμπλοκή των ελληνικών αρχών.

Υστερόγραφο: Η εικόνα του δήθεν φιλελεύθερου Μητσοτάκη που σέβεται και καλά το κράτος δικαίου, έχει υποστεί ένα άγριο γρατσούνισμα με μια σειρά γεγονότων: 108 στην παγκόσμια κατάταξη της Ελευθερίας του Τύπου – και τελευταίοι στην ΕΕ, η απόρρητη έκθεση της ΟΛΑΦ για την καταπολέμηση της απάτης, οι επαναπροωθήσεις, οι παρακολουθήσεις κινητών… Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι ο Έλληνας Μακρόν αλλά ο Βαλκάνιος Όρμπαν.
Θέλω να πιστεύω ότι μετά από αυτά, μηδενίζεται η δυνατότητα και η πιθανότητα του Νίκου Ανδρουλάκη να συμπράξει σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Από κει και πέρα είναι στοίχημα για μας η πρωτιά στις εκλογές και μια προοδευτική διακυβέρνηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)