to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:15 | 18.09.2019

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Ντροπή για το Ευρωκοινοβούλιο, δεν θα υπάρξει ψήφισμα για την καταστροφή στον Αμαζόνιο με ευθύνη δεξιάς και ακροδεξιάς

Ομιλία του Δημήτρη Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στην περιοχή του Αμαζονίου


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε σήμερα εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της συζήτησης με τίτλο «Δασικές πυρκαγιές στην περιοχή του Αμαζονίου – Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής».

Το Συμβούλιο εκπροσώπησε η κα Tytti Tuppurainen, Φινλανδή Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και την Κομισιόν, ο κ. Karmenu Vella, αρμόδιος Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της ΕΕ.

Σε συνέχεια σχετικής ερώτησης προς την Κομισιόν για την αποδάσωση του Αμαζονίου και την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μπολσονάρου στη Βραζιλία την οποία είχαν συνυπογράψει οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και της χθεσινής ψηφοφορίας στην Έναρξη της Ολομέλειας, κατά την οποία η δεξιά και η ακροδεξιά, με συμμετοχή και των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, Γιώργου Κύρτσου, Μαρίας Σπυράκη και Ελίζας Βόζενμπεργκ, καταψήφισαν την πρωτοβουλία ψηφίσματος από το Ευρωκοινοβούλιο για την οικολογική καταστροφή στον Αμαζόνιο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Όσα μάς είπε το Συμβούλιο και η Κομισιόν αλλά και όσα μάς λένε οι επιστήμονες και η πραγματικότητα, επιβάλλουν σε εμάς όχι μόνο λόγια αλλά, και δράση. Δεν αρκεί μια συζήτηση. Χρειάζεται να καταλήξουμε σε συμπεράσματα και να πάρουμε μέτρα. Πρέπει να ασκήσουμε πίεση για να σταματήσει η αποψίλωση του Αμαζονίου και η καταστροφή του μεγαλύτερου πνεύμονα του πλανήτη.

Όταν οι αριθμοί δείχνουν ότι επί της θητείας Μπολσονάρου η αποψίλωση του Αμαζονίου έχει αυξηθεί κατά 80% μέσα σε έναν χρόνο και, όταν σε λίγους μήνες ο Αμαζόνιος έχει αποψιλωθεί περισσότερο απ’ ότι τα τελευταία 3 χρόνια, πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Και είναι ντροπή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι αυτή η συζήτηση δεν θα καταλήξει σε ψήφισμα με ευθύνη μιας συμμαχίας των Πολιτικών Ομάδων της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.

Πιστεύω ότι πρέπει να καταλήξουμε σε μέτρα και να αξιοποιήσουμε και το εργαλείο της Mercosur για να ασκήσουμε πίεση στον ακροδεξιό Μπολσονάρου.

Σας ευχαριστώ».

Το σχετικό βίντεο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)