to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:02 | 14.10.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: «Μητσοτάκης, ο μεγάλος προστάτης των καρτέλ»

Άδικη πολιτική αφαίμαξης της κοινωνίας και επιδότησης της αισχροκέρδειας διαπιστώνει για ακόμη μία φορά με άρθρο του στην ενημερωτική ιστοσελίδα news247.gr ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,


Άρθρο με τίτλο: «Με 12% πληθωρισμό, ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεπερνά το ιστορικό ρεκόρ της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, 29 χρόνια μετά!», υπογράφει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην ενημερωτική ιστοσελίδα news247.gr.

«Τα τελευταία επίσημα στοιχεία τόσο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, όσο και της Eurostat, είναι αποκαρδιωτικά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία» αναφέρει ο Δημ. Παπαδημούλης, τονίζοντας πως «η πεισματική άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να παρέμβει ουσιαστικά, όπως έχει προτείνει επανειλημμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην αγορά ενέργειας με πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, σε μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, έχει οδηγήσει σε απόγνωση το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, σε βίαιη φτωχοποίηση χιλιάδες νοικοκυριά και σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αλλά και σε δυσθεώρητα επίπεδα τα υπερκέρδη των καρτέλ: Περισσότερα από 2,1 δις ευρώ ήταν τα υπερκέρδη των καρτέλ μέχρι τον Ιούλιο, ενώ μόνο για τον Σεπτέμβριο έφτασαν τα 485 εκ. ευρώ».

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για την «κατάφωρα άδικη πολιτική αφαίμαξης της κοινωνίας και επιδότησης της αισχροκέρδειας προς όφελος λίγων και ισχυρών» και στον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για έναν πρωθυπουργό στο πρόσωπο του οποίου «τα καρτέλ της ενέργειας έχουν βρει τον πιο ισχυρό και μεγάλο προστάτη των συμφερόντων τους».

Όπως υπογραμμίζει κλείνοντας το άρθρο ο Δημ. Παπαδημούλης, «ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα θετικό από μια επικίνδυνη για το κράτος δικαίου και πλήρως αποτυχημένη κυβέρνηση στα θέματα αντιμετώπισης της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης. Μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή και η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτός είναι ο κεντρικός μας στόχος και η απόλυτη προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)