to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 05.09.2019

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Μέχρι και η Λαγκάρντ συμφωνεί με όσα ο Μητσοτάκης στέλνει στις καλένδες (ηχητικό)

«Μετά την κωλοτούμπα στις Πρέσπες, από την καταγγελία πήγαμε στην υποστήριξη και τον πλήρη σεβασμό, έχουμε και στην οικονομία πλήρη στροφή - Ρεκόρ αναξιοπιστίας από τον Κυρ. Μητσοτάκη και στις τρεις μεγάλες του θέσεις για την οικονομία».


Συνέντευξη Δημήτρη Παπαδημούλη στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»: «Αντί ο Κ. Μητσοτάκης να πανηγυρίζει, δια του κ. Σταϊκούρα, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί αυτό που θεωρεί ακόμα και η κα Λαγκάρντ σωστό και αναγκαίο για την ελληνική οικονομία, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο ίδιος το παραπέμπει στις καλένδες».

Σε συνέντευξή τουστον ρ/σ «Στο Κόκκινο» (Στ. Σχινά), ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε τα ακόλουθα:

Αντί ο Κ. Μητσοτάκης να πανηγυρίζει, δια του κ. Σταϊκούρα, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί αυτό που θεωρεί ακόμα και η κα Λαγκάρντ σωστό και αναγκαίο για την ελληνική οικονομία, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο ίδιος το παραπέμπει στις καλένδες

Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί πανηγυρίζει ο κ. Σταϊκούρας και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Η κα Λαγκάρντ επανέλαβε μια γνωστή άποψη του ΔΝΤ και διεκδικεί και προτείνει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, την οποία όμως ο κ. Μητσοτάκης έχει εγκαταλείψει.

Επομένως, αντί ο Κ. Μητσοτάκης να πανηγυρίζει, δια του κ. Σταϊκούρα, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί αυτό που θεωρεί ακόμα και η κα Λαγκάρντ σωστό και αναγκαίο για την ελληνική οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης το παραπέμπει στις καλένδες -μετά το 2021 και βλέπουμε...

Στα φιλοκυβερνητικά μέσα στην Ελλάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό πέρασε στο ντούκου το δεύτερο σκέλος της συζήτησης που είχα με την κα Λαγκάρντ. Τη ρώτησα και για τη μνημονιακή περιπέτεια που πέρασε ο ελληνικός λαός, με ευθύνη και του ΔΝΤ, με τους λάθος πολλαπλασιαστές, που προκάλεσαν διπλάσια ύφεση από αυτήν που προέβλεπαν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, τριπλασιασμό της ανεργίας, απίστευτο κοινωνικό πόνο, περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων.

Τη ρώτησα, επίσης, να μου πει τι λέει γι’ αυτά που, με καθυστέρηση έστω, ομολόγησαν Ντάισελμπλουμ και Στρος Καν. Ότι δηλαδή δεν έγινε η νέα διάρθρωση του χρέους στην αρχή των μνημονίων για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών. Η απάντησή της ήταν ότι «ναι, έγιναν λάθη και τα πληρώσαμε».

Αλλά επειδή αυτή η απάντηση δεν συνέφερε τη ΝΔ, που συνυπέγραψε και ψήφισε, χωρίς να έχει διαβάσει, το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο, αυτό στην Ελλάδα θάφτηκε κυριολεκτικά, πέρασε στο ντούκου.

Κι επειδή χθες άκουσα τον κ. Πέτσα να χαρακτηρίζει «διπλωματία της επαιτείας» αυτή του Τσίπρα και «διπλωματία της αξιοπιστίας» αυτή του Μητσοτάκη, ας δούμε τα γεγονότα: Μέχρι τις εκλογές ο Μητσοτάκης έλεγε για fakeέξοδο για τα μνημόνια, ότι δήθεν έχουμε 4ο μνημόνιο, υποσχόταν άμεση περικοπή των πρωτογενών πλεονασμάτων και υποσχόταν επίσης ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως.

Μετά τις εκλογές κατάπιε όσα έλεγε περί fake εξόδου και 4ου μνημονίου, παρέπεμψε στις καλένδες τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, εγκαταλείποντας τον δρόμο που είχε ανοίξει η κυβέρνηση Τσίπρα με την περίφημη αξιοποίηση, με έναν ειδικό λογαριασμό, ενός μικρού μέρους από το «μαξιλάρι», προκειμένου να πάμε από το 3,5% στο 2,5%. Σταμάτησε, επίσης, να μιλάει για ανάπτυξη 4%, εγκαταλείποντας πλήρως και σε αυτό το θέμα όσα έλεγε προεκλογικά.

Δηλαδή, μετά την κωλοτούμπα στις Πρέσπες -από την καταγγελία πήγαμε στην υποστήριξη και τον πλήρη σεβασμό-έχουμε και στην οικονομία πλήρη στροφή.

Ο κ. Μητσοτάκης σε όλα του τα ταξίδια μέχρι τώρα, και στο Παρίσι με τον Μακρόν και στο Βερολίνο με τη Μέρκελ και στην Ολλανδία με τον Ρούτε, δεν είπε τίποτα από όσα έλεγε προεκλογικά. Αντίθετα, «πάτησε» πάνω στην προίκα που του άφησε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ρεκόρ αναξιοπιστίας από τον Κυρ. Μητσοτάκη και στις τρεις μεγάλες του θέσεις για την οικονομία

Χθες δόθηκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2ο τρίμηνο του 2019, που είναι 1,9% ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης. Και η πρόκληση για τον Μητσοτάκη τώρα είναι ο διπλασιασμός στο 4%, αυτό έταξε.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Να δούμε τι προϋπολογισμό θα καταθέσει για το 2020 η κυβέρνηση και όχι μόνο αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και για άλλα πράγματα που έχει υποσχεθεί: Θα διατηρήσει το αφορολόγητο, τη μη μείωση του οποίου έχει ψηφίσει ή θα το μειώσει;

Εκτός από τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24%, που είμαι βέβαιος ότι θα υλοποιήσει άμεσα, τη μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα για τον χαμηλό συντελεστή από το 22% στο 9% θα την κάνει;Ή θα το παραπέμψει και αυτό στις καλένδες;

Έχω την εντύπωση, από αυτά που διαβάζω, ότι ήδη γίνεται ένα επικοινωνιακό «μασάζ», αξιοποιώντας την παντοκρατορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνικά ΜΜΕ, ώστε μια σειρά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις να μετατεθούν στις καλένδες.

Και μία είδηση: Έδωσα νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα μια γραπτή απάντηση της Κομισιόν, δια του Επιτρόπου Μοσκοβισί, ο οποίος «καρφώνει» την ελληνική κυβέρνηση ότι έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων και για το 2020, παραπέμποντας στο από το 2021 και μετά και βλέπουμε τη συζήτηση περί μείωσης. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ρεκόρ αναξιοπιστίας και στις τρεις μεγάλες του θέσεις για την οικονομία.

Ηχητικό απόσπασμα από τον 105,5 Στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)